עורך דינו של לוזון: "כולם עוד יראו שאבי נקי"

עו"ד אלי כהן על מרשו, יושב ראש ההתאחדות: "הוא מוכן להתעמת עם כל אדם כדי להוכיח שהוא חף מכל פשע"

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי

Getting your Trinity Audio player ready...
עו"ד אלי כהן, צפו בו מדבר
שנה גודל פונט א א א א

אבי לוזון נחקר בפעם השלישית בחצי השנה האחרונה, אבל לא רבים מבינים במה חשוד יושב ראש ההתאחדות ומה הוא טוען לגבי מעורבותו בכל הסיפור. בעת שנחקר במשרדי מחוז מרכז ברמלה, פנה פרקליטו אל נציגי התקשורת במקום ומסר את גרסתו.

"כשמגיעות למשטרה עדויות, הם צריכים לעמת אותן עם לוזון כדי לדעת מהי האמת", הסביר עורך דינו של היו"ר, אלי כהן. "למרות החקירה הארוכה, אבי עונה לכל שאלה ומוכן להתעמת עם כל אדם כדי להוכיח שהוא חף מכל פשע. הוא לא התבקש לעבור פוליגרף, אבל אני מאמין שהוא יסכים אם יבקשו ממנו לו. אני לא מודאג, כשהחקירה תסתיים כולם יראו שאבי נקי ולא דבק בו כל רבב".

"אני לא יכול להיכנס לפרטים כדי לא לשבש את החקירה", הוסיף כהן, "יש כל מיני אמירות של אנשים שיכולות להתפרש לכאן ולכאן, לכן המשטרה מעמתת. אבי לוזון יחזור עוד היום לביתו ולתפקידו. אין חשש שיעצרו אותו".

כזכור, כבר ביום ראשון יו"ר ההתאחדות הוזמן למשרדי יחידת ההונאה ביבנה בחשד לעבירות חמורות ביותר, הכוללות הטיית תוצאות והתערבות בשיבוצי שופטים. החקירה ארכה אז 8 שעות ובסיומה שוחרר היו"ר בתנאים מגבילים, לרבות איסור על תקשורת עם מעורבים נוספים בפרשה. העבירות שמיוחסות ללוזון, לפחות לכאורה, הן: מרמה, הפרת אמונים וניצול לרעה של עמדתו ומשרתו.

גורמים בחקירה ציינו אז כי במהלכה הוגשה ללוזון רשימה של חמישה שופטים שבעבר ניהלו משחקים של מכבי פתח תקוה בתדירות גבוהה - שי שטרית, אשר כהן, איתן תבריזי, מאיר לוי ומשה בוחבוט. היו"ר נשאל האם הוא דיבר עם אחד או יותר מהם. מעבר לכך, הוצגו בפניו שיחות טלפון שלו עם בכירים באיגוד השופטים ולוזון הכחיש כל קשר להאשמות.

באיגוד השופטים קיימת סברה כי גורם שהיה בעל תפקיד מרכזי באיגוד עד לפני שנה מנסה לחבל ומפיץ חומרים לחוקרים. מי שמנהל את החקירה הנוכחית הוא קצין אגף החקירות והמודיעין של מחוז מרכז במשטרה, מוטי אדרעי.