נבחרת ישראל מרוצה מה-0:1 אמש (רביעי) על אלבניה. בסיום המשחק אחד הליגיונרים הבולטים שלנו, סתיו למקין מטוונטה, דיבר בהרחבה עם ערוץ הספורט על התוכניות לעונה ולהמשך הבא.
סתיו, אתה הופך לעוגן של הנבחרת. אתה מרגיש שאתה לוקח תפקיד מרכזי יותר ממשחק למשחק?"כן. אני מקבל גב מהצוות, סומכים עליי. רוצים שאוביל, אני מנסה לקחת את זה בשתי ידיים. חשבתי לצאת אחרי המכה שקיבלתי, זה היה חריג אבל אחרי דקה או שתיים רציתי להמשיך".
ניצחנו. גם אם זה משחק ידידות, כמה זה נותן לך אופטימיות לקראת החלונות הבאים?"בסוף זה לא משנה אם זה משחק ידידות או לא. אנחנו באים לכל משחק במטרה לנצח, לעשות תוצאות טובות ולהמשיך בדרך שהתחלנו. זה נותן אופטימיות לקראת המשחקים החשובים בספטמבר ואוקטובר, נבוא גם שם ונרצה לנצח את המשחקים האלה".
כל הזמן מדברים על הספיגות של הנבחרת. פה שמרתם על שער נקי."תמיד כיף, זאת אחת המטרות של בלם ושל קבוצה באופן כללי. בנבחרת כל כך מוכשרת, בכל פעם שתשמור על שער נקי כנראה תנצח. זאת המטרה של ההגנה - לספוג כמה שפחות, וכך ננצח את רוב המשחקים".
במהלך ההמנון לא הבנו מאיפה שריקות הבוז מגיעות. מה דעתך על תנועת ההשתקה של אוסקר גלוך?"החבר'ה פה לא כל כך מעניינים אותי. זה לא מרגש אותי, אני לא מתייחס לבוז. זה לא מעניין אותי כל כך".
עברת עונה טובה בהולנד. המטרה היא להתקדם, או להמשיך שם?"כרגע אני שמח מאוד. מעריכים אותי, נותנים לי גב. אני שמח כאן. אין תחליף לזה. כרגע אני לא ממהר, לא מחפש משהו. אני מאושר".
כמה היה קשה בלי רן בן שמעון?"אני מאחל לו החלמה מהירה. אנחנו מתגעגעים מאוד. הרגשתי שגל עשה עבודה מעולה, לא הייתה תחושה של פאניקה או משהו כזה. אנחנו רוצים שרן יהיה תמיד".