מתקרבת לפלייאוף: הסיכויים של ישראל
ההדחה של קוסובו מעודדת. הנבחרת תבטיח מקום בסופ"ש?
בשבת הקרובה, תעלה נבחרת ישראל למפגש מול נבחרת פולין. הקהל הגדול יתאסף ביציעי טדי, והבחורים של אנדי הרצוג כמובן יעשו הכל על מנת לנצח את היריבה (שכבר הבטיחה את מקומה).
אבל למרות הכל, גם השחקנים והמאמן יודעים כי הסיכוי - גם עם ניצחון - להעפיל דרך המוקדמות ליורו 2020 קלוש. הנבחרת נמצאת במקום החמישי, מרחק חמש נקודות מהמקום השני (שם נמצאת אוסטריה), כשיש בסה"כ שש נקודות "בקופה".
אבל יש לנבחרת ישראל דרך נוספת לעלות ליורו: דרך שלב הפלייאוף, שיתקיים במרץ 2020, ונכון לכרגע, ובהתאם לתוצאות שנרשמו ברחבי אירופה, יש לאנדי הרצוג ולשחקניו סיכוי טוב מאוד להיות חלק ממנו. אז איך זה קרה, למה הסיכוי טוב מאוד ואם אכן נהיה בפלייאוף, איך זה יתנהל?
כדי להתחיל להבין את הכל, צריך לחזור לטורניר ליגת האומות האחרון. בזכות הניצחונות על אלבניה וסקוטלנד באותו טורניר, ישראל דורגה במקום ה-30 בדירוג הסופי של ליגת האומות, בו נכללו כל 55 הנבחרות של אופ"א.
המשמעות, ובלי לסבך יותר מדי: ישראל יכולה לאפשר לשתי נבחרות (ולא יותר) אשר נמצאות מתחתיה בדירוג (מקומות 31-55), להעפיל ליורו דרך שלב המוקדמות הרגיל. אם לא יותר משתי נבחרות יעפילו - ישראל תבטיח את מקומה בשלב הפלייאוף, שיתקיים בפורמט של חצי גמר וגמר יחיד (פיינל פור) ב-26 וב-31 במארס.
בזמן שאנחנו מתקרבים לסגירת שלב המוקדמות ונותר חלון משחקים אחד בלבד בשבוע הקרוב, אנחנו כבר יכולים למפות את תמונת הסיכויים. שתי נבחרות שהיו "בעייתיות" מבחינת ישראל הן ארמניה ורומניה. הראשונה הפסידה 1:0 ליוון, אבל גם אם הייתה מנצחת, הייתה מאבדת סיכוי להעפיל ליורו בעקבות הניצחון של פינלנד 0:3 על ליכטנשטיין. המשמעות: היא כבר לא תוכל לעקוף את ישראל.
רומניה בעייתית יותר, אבל התוצאה הדרמטית שהשיגה לפני חודש (1:1 ביתי עם נורבגיה, שהשוותה בתוספת הזמן) שמרה על סטטוס קוו בבית ו', והשאירה את שבדיה במקום השני. הרומנים יפגשו הערב את השבדים לקרב ראש בראש, ואם השבדים ינצחו - ישראל תעפיל לפלייאוף עוד הערב.
בהנחה ששבדיה לא תעשה את העבודה "עבור ישראל", הכרטיס לפלייאוף יובטח ככל הנראה במוצ"ש, זאת אם אוסטריה תסיים בביתה בתיקו ומעלה מול מקדוניה הצפונית ותבטיח את הכרטיס האוטומטי.
אז את מי ישראל תפגוש בפלייאוף, אם וכאשר, והיכן ייערכו המשחקים? מוקדם מדי לדעת, מכיוון שתמונת העולות והנבחרות שישתתפו בשלב הפלייאוף טרם הושלמה. אנו נהיה חכמים יותר אחרי סיום המוקדמות וההגרלה, שתיערך ב-22 בנובמבר, ובה נדע מול מי הנבחרת עשויה לשחק בחצי הגמר, והיכן יתקיים המשחק.
נבחרות דוגמת איסלנד, בולגריה, הונגריה ורומניה נשמעות כרגע כאופציות ריאליות ליריבות בפלייאוף, כשישנה גם אפשרות שמשחקי חצי הגמר והגמר ששווים עלייה ליורו - יתקיימו בישראל. אבל זה עוד מוקדם לחשוב על כך, ואת התמונה המלאה נדע, אם וכאשר, ב-22 בנובמבר.
כך נראה מאבק העליה ליורו
בית 1
אנגליה 18 נק' (7 משחקים)
צ'כיה 15 נק' (7 משחקים)
קוסובו 11 נק' (7 משחקים)
*קוסבו איבדה סיכוי, ולכן הבית כבר לא רלוונטי עבור ישראל
בית 2
אוקראינה 19 נק' (7 משחקים)
פורטוגל 14 נק' (7 משחקים)
סרביה 13 נק' (7 משחקים)
*שלוש הנבחרת הנאבקות על העלייה מדורגות מעלינו ולכן הבית הזה לא רלוונטי
בית 3
גרמניה 15 נק' (6 משחקים)
הולנד 15 נק' (6 משחקים)
צפון אירלנד 12 נק' (6 משחקים)
*שלוש הנבחרת הנאבקות על העלייה מדורגות מעלינו ולכן הבית הזה לא רלוונטי
בית 4
אירלנד 12 נק' (7 משחקים)
דנמרק 12 נק' (6 משחקים)
שווייץ 11 נק' (6 משחקים)
*שלוש הנבחרת הנאבקות על העלייה מדורגות מעלינו ולכן הבית הזה לא רלוונטי
בית 5
קרואטיה 14 נק' (7 משחקים)
הונגריה 12 נק' (7 משחקים)
סלובקיה 10 נק' (6 משחקים)
וויילס 8 נק' (6 משחקים)
*הנבחרת תרצה שהונגריה לא תעלה
בית 6 (כולן שיחקו שמונה משחקים)
ספרד 20 נק'
שבדיה 15 נק'
רומניה 14 נק'
נורבגיה 11 נק'
*הנבחרת תרצה שרומניה לא תעלה
בית 7 (כולן שיחקו שמונה משחקים)
פולין 19 נק'
אוסטריה 16 נק'
צפון מקדוניה 11 נק'
סלובניה 11 נק'
ישראל 11 נק'
*הנבחרת תעדיף שסלובניה וצפון מקדוניה לא יעלו
בית 8 (כולן שיחקו שמונה משחקים)
צרפת 22 נק'
טורקיה 20 נק'
איסלנד 15 נק'
*הבית הזה לא רלוונטי
בית 9 (כולן שיחקו שמונה משחקים)
בלגיה 24 נק'
רוסיה 18 נק'
*שתי הנבחרות מדורגות מעלינו ולכן הבית לא רלוונטי
בית 10 (כולן שיחקו שמונה משחקים)
איטליה 24 נק'
פינלנד 18 נק'
ארמניה 10 נק'
בוסניה 10 נק'
*ארמניה איבדה סיכוי, ולכן הבית כבר לא רלוונטי עבור ישראל