אחרי שנה בתפקיד, שינו זוארץ עזב היום (חמישי) באופן רשמי את כיסא יו"ר ההתאחדות לכדורגל. זוארץ, שהודיע כבר מזמן על פינוי מקומו והסכים להישאר לבקשת הנהלת ההתאחדות עד שיימצא מחליף, ניהל את ישיבת ההנהלה האחרונה שלו.
זוארץ לא אהב את הפוליטיקה בהתאחדות, השמיע לא פעם את קולו כנגד העסקנים והתקשה לקבל את העובדה שלא הצליח לקדם דברים אותם רצה לטובת הכדורגל, מבלי להתעמת עם גורמים אינטרסנטים, שהעדיפו את טובתם האישית על פני הכדורגל כולו. אגב, המאמצים להשארתו של זוארץ נמשכו עד היום ועל שולחנו הונחה עצומה חתומה בבקשה שימשיך.
בעוד זוארץ הודיע על עזיבה לפני זמן רב, למרכז מכבי והפועל היה נוח לא למצוא לו מחליף ושמות שעלו לאוויר ירדו מהר מאד בשל חוסר הסכמה. ממלא מקומו, דודי גיל, ייכנס לתפקיד היו"ר. המהלך הזה של גיל, שצבר כוח לא מעט בתקופת עופר עיני (חברו הטוב) גורם לביקורת קשה מצד חברי הנהלה רבים שלא רואים בגיל אדם שמסוגל לעמוד בראש מערכת.
"הצטערתי על עזיבתו של שינו, הוא אחד האנשים המקצועיים והטובים שהכרתי בתקופה שהייתי בהתאחדות. אני מתכוון להיות בתקופה עד שיימצא יו"ר חדש, מקווה שזה יהיה זמן קצר ומקווה שנרוויח התאחדות טובה ואיתנה. יכול להיות שאני לא קונצנזוס", אמר גיל בהתבטאות ראשונה.
"גיל אולי ניהל לא רע את נושא התקציב בהתאחדות לכדורגל, אבל להיות בראש הפירמידה זה תפקיד שגדול עליו", אמר אחד מחברי ההנהלה. גיל, שטען בפני גורמים כאלו ואחרים שיש קונצנזוס לגביו, לא מודע למה שמתחולל מאחורי גבו מצד גורמים אחרים, אבל יסכים לקבל על עצמו את התפקיד לתקופה קצרה.
"בשפה המוכרת לכולנו, אסכם ואומר כי סימנתי על בקשה לחילוף בשלב די מוקדם של המשחק. לפעמים שחקן מבקש להתחלף, כי משהו בו נגמר. בלי לחפש אשמים, בלי לתרץ, בלי השערות מופרכות. למדתי בשלב די מוקדם של המשחק, כי דברים שרואים משם לא רואים מכאן", מסר זוארץ. "הדגשתי בפני ההנהלה עם כניסתי לתפקיד כי לכולנו חייב להיות אינטרס אחד בלבד – הכדורגל הישראלי. כל אינטרס אחר, אישי או קבוצתי, חייב להישאר מחוץ לבית הזה. אני מפציר גם כעת לזכור זאת תמיד".
"השקעתי בתפקיד היו"ר אלפי שעות עבודה, צפיתי במאות משחקים בכל הליגות ובכל המפעלים בכדורגל שלנו, שוחחתי עם הורים לשחקנים צעירים, עם אוהדים, עם מנהלי קבוצות, שחקנים מאמנים, יושבי ראש, בעלים, אנשי תקשורת. אודה ולא אבוש, אני מכיר היום את הכדורגל שלנו טוב בהרבה מהיום בו נבחרתי לתפקיד ועל כך הסיפוק הגדול שיש לי. זכיתי".
"התחייבתי להמשיך בתפקידי עד לסיום עונת המשחקים 2018/2019 וכהרגלי – אעמוד במילתי. למרות הקושי והתעצומות הנדרשות, נשארתי בתפקיד עד לרגע זה מתוך אחריות. כעת, זאת שריקת הסיום לתפקידי כיו"ר ההתאחדות לכדורגל, אחת השורות היפות והמכובדות ביותר בקורות החיים שלי".
כמו כן, המחמאות לזוארץ לא איחרו לבוא לקראת יומו האחרון בתפקיד. "לא היה יו"ר שהיה כל כך הרבה זמן נוכח במשרדי ההתאחדות לכדורגל וסייע לענף, על אף שהוא לא מקבל שום תשלום", אמר אריאל שיימן בהתייחסו לעזיבתו של זוארץ. חבר ההנהלה שמעון מיימון הוסיף: "מעבר לרצון הכנה והאמיתי שלו להוביל את הכדורגל, שינו ייזכר כמי שהיה היו"ר הכי חברתי, אנושי ונעים שהיה פה שידע לתת יחס לעובדים ולאנשים מכל הליגות".
בקדנציה שלו נמשך השיקום הכלכלי ומחיקת החובות, ובהתאחדות סגרו גירעון כספי שעמד על 70 מיליון ש"ח. עופר עיני אמנם החל במהפכה הכלכלית, אבל זוארץ היה זה שהמשיך את ההליך וסיים סאגה לא פשוטה. כיו"ר ההתאחדות, זוארץ מינה אישה לתפקיד, יו"ר איגוד השופטים רונית תירוש. הוא דאג להגיע להסכם קיבוצי מול שופטי הכדורגל והיה הראשון להתחיל במהפכה מקצועית כשמינה את ווילי רוטנשטיינר ואנדי הרצוג במשותף עם חברי הפורום המקצועי.
"האג'נדה של עיני הייתה רק להציל את ההתאחדות מבחינה כלכלית, שינו התעסק גם באסטרטגיה מקצועית שאת פירותיה נראה בשנים הבאות", אמרו בהתאחדות. לזכות זוארץ ניתן לזקוף גם את הקשר המצוין עם נשיא אופ"א, אלכס צ'פרין, הקמת אקדמיה לנערים עם תקצוב מאופ"א למספר שנים, גיוס אנשים חדשים להתאחדות במספר אגפים (טכנולוגיה, שיווק והסברה), הקמת המזכירות מחדש, חיזוק הקשרים מול העובדים שהיו ממורמרים, גיוס ספונסר משמעותי 'אלקטרה מוצרי צריכה' וצמצום מספר החברים בוועדות.
תובע ההתאחדות ניר רשף אמר: "מדובר ביו"ר שלא התערב בשום צורה בעבודת התובע וכל מה שקשור למערכת המשפטית ובתי הדין. עצמאות, שיקול דעת המערכת המשפטית והתובע היו ערך עליון והוא הקפיד לשמור על כך. כולי תקווה שכל יושבי הראש ימשיכו בדרך הזו".
מלבד זאת, ווילי רוטנשטיינר, הציג בפני חברי ההנהלה את התכניות לרענון ושינוי מוחלט בתהליך הכשרת המאמנים על ידי ההתאחדות. המנהל הטכני המליץ למנות את גבי בורשטיין למאמן נבחרת הנשים והמלצתו אושר על ידי ההנהלה. בנוסף, הוחלט שיתקיים משחק מבחן אחד על העליה לליגה הלאומית החל מהעונה הקרובה.
בסוף שנת 2018 ההתאחדות עברה לראשונה לעודף בנכסים נטו, שלא קיימת לגביהם הגבלה וששימשו לפעילויות. זאת בהשוואה לשנת 2013, אותה סיימה ההתאחדות בגרעון נטו בנכסים ששימשו לפעילות בסך של כ-69 מיליון ש"ח. בנוסף, להתאחדות הון חוזר חיובי בסך של כ-14.2 מיליון שקלים לסוף שנת 2018 לעומת גרעון בהון חוזר בסך של כ-2.3 מיליון שקלים לסוף שנת 2017.
סך הרכוש השוטף הסתכם לסך של כ-36 מיליון שקלים לסוף 2018, גידול בסך של כשלושה מיליון שקלים לעומת 2017. ההתחייבויות השוטפות קטנו בשנת 2018 בסך של כ-13.5 מיליון והסתכמו לסך של כ-22 מיליון לסוף שנת 2018.
להתאחדות מחזור פעילות בסך של כ-100 מיליון בהשוואה לסך של כ-98 מיליון בשנת 2017. עלות הפעילות בסך של כ-81 מיליון בהשוואה לסך עלות פעילות של כ-78.5 מיליון בשנת 2017.
הוצאות הנהלה וכלליות בשנת 2018 הסתכמו בסך של כ-6.3 מיליון ש"ח בדומה לשנת 2017.
ההתאחדות הצליחה לגבות במצטבר מהקבוצות כשישה מיליון שקלים נטו מתוך כספי עודף העברות ואף הצליחה להקטין את ההפרשה לחובות מסופקים בגין עודף העברות לקבוצות.