עולם הספורט, והעולם בכלל, מלאים במספרים. הגדולים באמת ביניהם לא צריכים שיציגו אותם. 23 זה מייקל ג'ורדן. 10 זה ליאו מסי (ורבים אחרים). 9.58? אוסיין בולט. שיא העולם בריצת 100 מ' שנקבע ב-2009. אף אחד אחר לא התקרב אליו מאז, והוא השיא שהחזיק ומחזיק הכי הרבה זמן בהיסטוריה.
9.58 שניות, מאייה לפה או לשם, הוא הזמן שלקח לאמאדו סאנייה להבקיע במונדיאליטו. הסנגלי הבקיע את אחד השערים המהירים שידע הכדורגל במשחק מול טהיטי הצעירה. הוא סיים את הטורניר עם ארבעה שערים, כשסנגל הודחה ברבע הגמר מול דרום קוריאה. היחיד שהבקיע יותר שערים ממנו באותו טורניר הבקיע את כולם במשחק אחד. קוראים לו ארלינג הלאנד.
המהירות והכוח המתפרץ של סאנייה הפכו אותו לשחקן מבוקש. הוא הגיע למונדיאליטו אנונימי כמעט לחלוטין, וסיים אותו בתור מטרה של לא אחרת ממכבי ת"א. האלופה של ולדימיר איביץ' הגישה הצעה לחוזה ארוך טווח, במהלכו הקיצוני הסנגלי היה אמור להיות מושאל בשלב ראשון.
בסופו של דבר הצעה גבוהה יותר של קלאב ברוז' הובילה את סאניה הצעיר לשם. בגיל 20 הוא היה לבדו, לראשונה באירופה. "היה לי קשה מאוד", הודה בראיון בצרפת. "הגוף שלי לא התרגל למזג האוויר באירופה, הייתי פצוע ומצונן כל הזמן. קדם העונה הלך היטב, אבל אחריו התחילו הפציעות שמנעו ממני להתקדם. יצאתי בהשאלות והתקשתי להטביע חותם".
בדומה לכישרונות צעירים אחרים, סאניה הגיע לקבוצות שונות ברחבי צרפת על תקן מושיע. אחרי חצי עונה מאכזב בליגה השלישית הוא הבקיע ארבעה שערים ובישל שבעה נוספים בהשאלה נוספת, בתחתית הליגה השנייה. בסופו של דבר מצא את עצמו בגיל 23 בגנגנאן, הקבוצה ממנה פרנטזדי פיירו הגיע לישראל.
גנגאן, לראשונה בקריירה, הייתה בית אמיתי לסאנייה. אחרי שנים בבלגיה דוברת הפלמית, סאנייה שיודע לדבר רק בצרפתית עבר בהעברה קבועה. בעונתו הראשונה הוא הבקיע חמישה שערים ובישל חמישה נוספים. העונה השנייה נפתחה בצורה טובה כשהוא שמר על מקום בהרכב בקבוצת צמרת, עד שנפגע בקרסול והחמיץ חודשיים שלמים. לאחר אותה פציעה הוא התקשה לחזור למהירות ולאותם גבהים, עד שהחליט לעזוב את גנגאן.
קרית שמונה, מצידה, זיהתה את הפוטנציאל. "הבנו תוך חמש דקות שהוא השחקן שאנחנו צריכים", סיפרו בקבוצה. סוכנו של סאניה, אקס אשדוד ועפולה רומן הבראן, דחף לסיכום מהיר אצל הצפוניים, בין היתר בזכות הרקורד המוצלח בפיתוח זרים.
ק"ש כידוע פיתחה בשנים האחרונות זרים כמו סקו בנגורה וכריסטיאן מרטינס, שהגיע אליה בגיל 27 כמושאל ונמכר לסלובן ברטיסלבה אחרי מונדיאל מוצלח. השניים נמכרו בכ-2 מיליון דולר במצטבר, וזה לפני שורה של אקזיטים כמו מוחמד אבו רומי (1.7 מיליון ש"ח כשנותרה חצי שנה לחוזה) ויאיר מרדכי שעבר תמורת 700 אלף ש"ח.
האם סאניה יהיה הבא בתור? בק"ש מקווים שכן. אחרי שנים שנעו בין פציעות לתרומה דלה מבחינה מספרית, יצליח לעשות את המעבר מהליגה הצרפתית השנייה בדומה לשחקנים כמו טיאמוקו דיארה, איסוף סיסוקו ופיירו. שלושתם התקשו בצפיפות בצרפת והפכו לשחקנים בכירים כאן בארץ, בין היתר בזכות השטחים הפתוחים והיתרון הפיזי.
"הוא צמא", סיפרו במועדון. "כל הזמן רוצה ללמוד, כיף שהוא בצד שלך. הוא שקט, מופנם אבל מהיר בצורה חריגה". סאניה מדבר רק צרפתית, כך שפיזיותרפיסט הקבוצה משמש בתור החוליה המקשרת בין סאנייה לשי ברדה והצוות המקצועי.
בהתחשב בקדם העונה המוצלח בו הקבוצה הגיעה לחצי גמר גביע הטוטו, יהיו מי שיחלמו בקרית שמונה על פלייאוף עליון. הדרך לשם, כנראה, מתחילה ברגליים של סאנייה ובמהירות יוצאת הדופן שלו. אשתקד היו לו 25.3 ספרינטים ל-90 דקות בליגה הצרפתית, נתון גבוה מאוד, ומהירות מקסימלית של 34.4 קמ"ש.