בעקבות פלפס: מיסי פרנקלין מתקרבת לשינוי פני השחייה
האמריקאית הפכה לשחיינית הטובה בעולם, עכשיו הזמן להיסטוריה בריו. וגם: על ההצלחה של הדרום אפריקאים
כמו שכתבתי אמש, לניצחון בגמר ה-200 מטרים חופשי יש משמעות רבה מבחינת מיסי פרנקלין והשחייה העולמית. פרנקלין עשתה רשמית את המעבר שבין ילדת פלא סופר מוכשרת לבין השחיינית הטובה ביותר בעולם, שחיינית שיכולה לעשות את מה שעשה מייקל פלפס - שינוי פני השחייה. פרנקלין כבר זכתה בשלוש מדליות זהב והיא תסיים את האליפות הזו עם לפחות שתיים נוספות וזו כבר הצהרה ברורה.
פרנקלין אמנם ויתרה על האפשרות לזכות במדליית זהב שמינית - ב-50 מטרים גב - כאשר ראתה שאין לה את הדרוש כדי להגיע לפודיום, אך להערכתי היא כבר מתכוננת לעשות היסטוריה במשחקים האולימפיים בריו - להיות השחיינית הראשונה שזוכה בשבע מדליות זהב באולימפיאדה אחת. בעצם, עד 2016 יש עוד הרבה זמן, אולי היא תתחיל גם לשחות במעורב אישי.
מעצמה של איש אחד
השחיין הסיני בן ה-21 פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש. הניצחון שלו אמש בגמר ה-800 מטרים חופשי לגברים היה הניצחון הקל ביותר באליפות העולם הנוכחית. ב-600 המטרים הראשונים היה נראה שיאנג סון שוחה כאילו הוא חותר להנאתו בבריכה בקיבוץ בשש בבוקר כשרק הציפורים מצייצות והסבתות חותרות באיטיות לידו. ב-200 האחרונים הוא החליט שהגיע הזמן לסגור את כל סיפורי הסנסציות ובכמה תנועות פשוטות ברח לראיין קוקריין וקונור ג'ייגר, שגם לא הצליחו לתת לו פייט אמיתי בגמר ה-400 חופשי בתחילת האליפות. לאור העייפות המובנת של אוסמה מלולי (שתי מדליות במשחי המים הפתוחים ל-5 ו-10 ק"מ), קשה להאמין שיש מישהו שיכול למנוע ממנו לזכות בזהב ב-1,500 מטר חופשי. השאלה היא האם הוא ישבור את שיא העולם שקבע בלונדון - 14:31.02 דקות. לדעתי, אם הוא ירצה, השיא הזה ייעלם מהעולם.
לא עושים חשבון
המצטיין: צ'אד לה קלוס. אחרי כל המחמאות למיסי פרנקלין, חייבים להתרשם גם מהניצחון של האלוף האולימפי מדרום אפריקה ב-200 מטרים פרפר. לה קלוס לא טייל לניצחון ונאבק כל הזמן בפאוול קורז'ניובסקי הפולני, אך במטרים האחרונים הוא הפעיל את המבערים ונגע ראשון בקיר. אם זה הספיק לו כדי לנצח את פלפס באחד המקצועות החזקים שלו אשתקד, זה בוודאי אמור להספיק מול קורז'ניובסקי ופנג וו הסיני.
בשנה האחרונה גם לה קלוס וגם קמרון ואן דר בור, שזכה אמש במדליית הזהב ב-50 מטרים חזה, סבלו מהיעדר ספונסרים. הסיבה: ממשלת דרום אפריקה, שהייתה הספונסרית הגדולה והכמעט בלעדית של הספורט האולימפי, הפסיקה לתמוך בספורטאים אחרי לונדון. בשלב מסוים איגוד השחייה הדרום אפריקאי הודיע לכל השחיינים כי הם ייאלצו לשאת בעלויות בעצמם. רק גיוס ספונסרים מיוחד אפשר לשניהם להגיע מוכנים לאליפות בברצלונה. הזכייה של השניים בזהב אמש היא גם הוכחה לכך שהיעדר תמיכה של הוועד האולימפי, המדינה וההתאחדות הספורטיבית, היא לא תירוץ להפסד. השניים שהיו הפייבוריטים לניצחון ב-200 פרפר וב-50 חזה, למרות השנה הקשה, עמדו במשימה וזכו לשמוע את ההמנון הדרום אפריקאי. אנחנו לא נתנגד שהתסריט הזה ישוחזר על ידי נבחרת ישראל בג'ודו באליפות העולם בסוף החודש בריו.
האכזבה
על חודה של מאית. גל נבו הביע בפייסבוק שלו את האכזבה המרה מכך שפספס את הכרטיס לחצי הגמר ב-200 מטרים מעורב בשתי מאיות בלבד. זה מובן. עכשיו, תנסו להבין מה עובר בראש של ספורטאי שהפסיד את תואר אלוף העולם בגלל מאית השנייה. פשוט לא ייאמן. כריסטיאן ספרנגר, אלוף העולם ב-100 חזה, הוביל במטרים האחרונים על פני ואן דר בור בגמר במחצית המרחק, אך גלישה גרועה לקיר גרמה לו להפסיד. ואן דר בור שלח את ידי הקרנף שלו וקבע 26.77 שניות, 0.01 השנייה לפני ספרנגר. גם דאמיר דוגוניץ' חש את אותה האכזבה כאשר סיים רביעי עם 27.05 שניות, מאית פחות מג'יוליו זורזי, שלקח את הארד. ביום כזה אי אפשר שלא להיזכר בניצחון המטורף של מייקל פלפס על מילוראד צ'אביץ' הסרבי בגמר ה-100 פרפר במשחקים האולימפיים בבייג'ין.
הפתעת הערב
ג'יוליו זורזי. אין לו ערך בוויקיפדיה וזה אומר הכל. זורזי בן ה-24 בא משום מקום. Outside smoker ששיפר את התוצאה שקיצץ במהלך יומיים 69 מאיות השנייה מהשיא האישי שלו - וכשזה קורה בספרינט ל-50 מטרים, זה בהחלט לא עניין של מה בכך. זורזי גם זכה פעמיים לאחר שהניצחון של ואן דר בור גרם לו לשמוע את ההמנון על הפודיום. חוויה ששייכת בדרך כלל לשחיינים האמריקאים