הדור הבא: השחקנים המסקרנים בליגת הנוער

ליגת העל לנוער חוזרת ויחד איתה השחקנים המבטיחים ביותר של השנתון הנוכחי. מהקשר ההתקפי שמתקדם בקצב מסחרר במכבי חיפה, דרך מי שהמריא למחנה אימונים עם הבוגרת של הפועל ת"א ועד ליהלומים של מכבי ת"א ומכבי פ"ת

עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(ההתאחדות לכדורגל, מכבי חיפה)
(ההתאחדות לכדורגל, מכבי חיפה)
שנה גודל פונט א א א א

ליגת העל לנוער חוזרת. אחרי מחזורי הסיום המשוגעים בשנה שעברה החממה של הכדורגל הישראלי תצא לדרך היום (שבת, ישיר בערוץ הספורט). מי השחקנים המסקרנים ביותר שישחקו בה? אלה הבחירות שלנו.

נועם גולדנברג (קשר, מכבי חיפה). אחד החלוצים המבטיחים בכרמל ומי שקפץ שני שנתונים אשתקד, בעונה אותה התחיל בנערים ב' וסיים בליגת העל לנוער. גולדנברג חתם על חוזה חדש בקבוצה עד 2029, כשהוא נחשב למנהיג טבעי, תכונה לא מובנת מאליה לחלוץ. בגובה 1.82 מ' הוא ניצל את הפיזיות שלו בצורה טובה בשנתונים צעירים, ועכשיו בגיל 16.5 ינסה להשתמש בפיזיות שלו בתור שחקן מוביל בקבוצת הנוער הירוקה. 

אשתקד גולדנברג קיבל דקות מול שחקנים מבוגרים ממנו בשלוש שנים ואף כבש מול בית"ר ירושלים בליגת העל לנוער. הוא זכה למחמאות על הפיזיות שלו, גם ביחס לשחקן בגילו וגם ביחס לשחקן בוגרים. בסביבת מכבי חיפה מספרים על כך שברק בכר וליאור רפאלוב היו בהלם בפעמים הראשונות בהן הם ראו אותו משחק, ושהוא הגיע לנתוני מרחק של 12 ק"מ במשחק, נתון בלתי נתפס לקשר בליגת העל.

הפיזיות הזאת עשויה להיות ההבדל כבר עכשיו ולהעניק לו דקות משמעותיות בבוגרים, בתור קשר שמונה חזק שתורם להתקפה. הוא הבקיע 17 שערים בכל המסגרות השונות, נתון נהדר לקשר, וכבר עכשיו מיוצג ע"י אחד הסוכנים החזקים בכדורגל הישראלי, גלעד קצב.
יותם כלפה (קשר, הפועל ת"א). פליימייקר שנחשב לעילוי טכני, ובדומה לגולדנברג יכול להצטרף בצורה טובה מהקו השני. במהלך מבצע שאגת הארי הוא היה חלק ממחנה האימונים של הפועל ת"א בקפריסין ואף החליף את עומרי אלטמן באחד ממשחקי ההכנה, משהו שנחשב כמעט חסר תקדים עבור שחקן כל כך צעיר.

כלפה יפתח עונה מלאה ראשונה בליגת העל לנוער עוד לפני יום הולדתו ה-16, כשהוא חתם על חוזה לשלוש שנים בקבוצה (ומיוצג ע"י שחר גרינברג). ראינו את אליניב ברדה מקפיץ שחקנים לאימונים עם הבוגרת ולעתים גם לספסל במשחקים רשמיים. בהתחשב בכך שהאדומים דלילים בעמדה של כלפה, אל תופתעו אם הוא יהפוך לאחת מתגליות העונה הבאה.

עידו יוסף (חלוץ, מכבי ת"א). שיחק בכל קבוצות הנוער של הקבוצה שפיתחה, בין היתר, את דור תורג'מן וסייד אבו פרחי. הוא רשם עונה נפלאה בשנתון נערים א' עם 34 שערים ויכנס לנעליו של איתי זפרני שהוביל את הקבוצה לאליפות ומשחק השנה בהפועל חיפה. יוסף נחשב לחלוץ מודרני עם יכולות פיזיות חריגות, גם בהשוואה למה שראינו ממכבי ת"א בעבר. 

ארז דידי (שחקן כנף, מכבי פ"ת). השם הבולט באחת ממחלקות הנוער הטובות בישראל. דידי ווינגר מהיר עם שליטה טובה בכדור שקפץ בין שנתונים והספיק לשחק כבר אשתקד בליגת העל לנוער, כשהוא אף כבש בניצחון 1:3 של נבחרת הנערים מול אנגליה עד גיל 16. בסביבת מכבי פ"ת הוא מסומן בתור האקזיט הגדול הבא של הלוזונים. כבר בגיל צעיר הוא נחשב לשחקן שיודע להשתמש בשתי רגליו, נתון משמעותי שעשוי להזכיר שחקנים כמו ליאל עבדה ומנור סולומון ששיחקו באותה עמדה והתפתחו באותה מערכת. 

סהר לביא (בלם, מכבי ת"א). כישרון נוסף משורות האלופה ומי שמשך עניין מקבוצות כמו יובנטוס ובנפיקה ליסבון. הבלם נחשב לאחד הכישרונות ההגנתיים הגדולים בישראל, כשהוא הוקפץ כבר בשנה שעברה להרכב של מכבי ת"א בליגת העל לנוער וסייע לה לזכות באליפות. לביא נחשב למנהיג לכל דבר, כשהוא היה קפטן נבחרת הנערים. הוא יכול להרוויח מכדורגל מעט יותר "רע", אך סביר שזה אחד הדברים שיתפתחו באופן טבעי אצל הבלם הצעיר.