בסגל חסר: ההכנות של מכבי ת"א לסופרקאפ

תייס, קלארק ובריסט בספק, בכורה רשמית לים מדר. וגם: הסולד אאוט הצהוב

רותם פלדברג
רותם פלדברג
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(Nikos Savvides)
שנה גודל פונט א א א א

מכבי תל אביב תתמודד הערב (חמישי, 20:55, שידור ישיר ב-5SPORT) מול הפועל תל אביב בדרבי הראשון של העונה, כשהתואר הראשון מונח על השולחן: הסופרקאפ החברתי.

אחרי שהפסידה בעונה שעברה בסופרקאפ הראשון להפועל ירושלים, הצהובים יקוו הפעם לפתוח את העונה עם תואר, ולהוסיף גביע נוסף לארון התארים. הצד הצהוב של היכל מנורה מבטחים יהיה מלא הערב, כש-4,000 אוהדי מכבי ת"א צפויים למלא את היציעים שלהם ולעודד את הקבוצה של עודד קטש.

מכבי מגיעה להתמודדות אחרי מחנה אימון, וארבעה משחקי הכנה. בישראל קיימה הקבוצה צמד משחקים, מול בני הרצליה ומכבי ראשון לציון, כשבמשחק הראשון היא הפסידה, ורשמה ניצחון במשחק השני על ראשון לציון. לאחר מכן המשיכה הקבוצה לטורניר בקפריסין, שם היא פגשה את אריס סלוניקי ואולימפיאקוס. את המשחק מול אריס מכבי ניצחה, ולאחר מכן הפסידה לאולימפיאקוס במשחק ההכנה האחרון שלה.

במועדון מבינים היטב את החשיבות של המשחק הערב. מעבר לעובדה שמדובר בתואר הראשון של העונה, היריבה היא הפועל תל אביב, כך שהיוקרה והמשמעות של ההתמודדות מקבלות משנה תוקף. יחד עם זאת, במכבי לא מתכוונים לקחת סיכונים בכל הנוגע לשחקנים שלא כשירים במאת האחוזים, במיוחד לאור העובדה שבעוד שבוע תצא לדרך עונת היורוליג.

מי שנמצאים בספק גדול להתמודדות הערב הם ג’ימי קלארק ודניאל תייס. קלארק סוחב פציעה בשריר הירך, בעוד תייס מתמודד עם רגישות בקרסול. במכבי לא רוצים לסכן את השניים כבר בפתיחת העונה, ולהסתכן בפציעה שתשאיר אותם מחוץ לפרקט לתקופה ארוכה יותר, וההתמקדות בהחזרתם לכשירות היא בעיקר לשבוע הבא. 

גם הפורוורד אושיי בריסט נמצא בספק, כשבמקרה שלו מדובר בפציעה קלה יותר. בריסט ספג חבטה בברכו במשחק ההכנה מול אריס סלוניקי, וכמו הרצון להביא לכשירות מלאה של קלארק ותייס, כך גם הרצון עם בריסט. ההחלטה הסופית בנוגע לבריסט ולתייס צפויה להתקבל בסמוך לפתיחת המשחק, אך כאמור השלושה לא צפויים לשחק. 

במועדון זוכרים היטב את פתיחת העונה האירופית הקודמת, ורוצים להגיע לעונת היורוליג עם סגל בריא ככל האפשר. לכן, לצד הרצון לנצח בדרבי ולזכות בתואר, בריאות השחקנים עומדת בראש סדר העדיפויות.

גור לביא, שממשיך בתהליך השיקום מהפציעה המורכבת בברכו, לא יקח חלק במשחקים הראשונים של הקבוצה, ובשלב זה אין צפי ודאי לחזרתו לפרקט. מי שכן ישחק הוא טי ג’יי ליף, שחזר לפרקט לאחר פציעה בכתף שחייבה אותו לעבור ניתוח ושיקום ארוך, הוא הרשים בכשירותו את הצוות המקצועי והרפואי, וגם הערב, כמו במשחקי ההכנה, הוא ישחק תחת מגבלת דקות. ים מדר, שנחבל בברכו במשחק ההכנה מול אולימפיאקוס יעלה לדרבי בגופייה הצהובה, אחרי קיץ סוער בכל הנוגע להחתמתו במכבי. 

מעבר לסוגיית הפציעות, בצוות המקצועי יצטרכו לקבל לראשונה הערב החלטה שתפגוש אותם בטרם כל משחק בליגה, לבחור בין וויל ריימן לשיין האנטר, כאשר השניים מוגדרים כמתאזרחים חדשים וניתן לרשום רק אחד מהם לסגל.