ג`ייסון לוין על סף רכישת 50% ממניות משפחת רקנאטי במכבי תל אביב

העסקה מתקרבת לסיכום: איש העסקים היהודי-אמריקני צפוי להיכנס לבעלות על המועדון. איך נראית תמונת הבעלות נכון לעכשיו? הפירוט בפנים

רותם פלדברג
רותם פלדברג
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(Photo by Patrick McDermott/Getty Images), צילום רקנאטי: אלן שיבר
שנה גודל פונט א א א א
העסקה מתקרבת: איש העסקים היהודי-אמריקני ג'ייסון לוין נמצא על סף רכישת כמחצית ממניותיה של משפחת רקנאטי ממכבי תל אביב. יש לציין כי ליתר בעלי המניות ישנה אופצייה לממש את זכות הסירוב ולמנוע את התהליך.

מרגע הודעתה של משפחת רקנאטי על רכישת מניותיה של קבוצת "פדנקו", שעמדה על 29%, משפחת רקנאטי קיבלה מספר פניות מרוכשים פוטנציאליים, כשלוין היה בין הראשונים לפנות.
אם העסקה תיסגר ותצא לפועל, משפחת רקנאטי תחזיק ב-29% ממניות הניהול במכבי תל אביב, ג'ייסון לוין ב-29%, שמעון מזרחי ב-14.5%, ריצ'רד דיץ ב-17.5% ובן אשכנזי ב-10%.

לוין בן ה-52 הוא איש ספורט ומשקיע אמריקאי, שהתעסק בעיקר בקבוצות כדורגל וכדורסל. הוא החל את דרכו כסוכן, עד שהתקדם לתפקידי ניהול בכירים. בין היתר הוא שימש כמנכ"ל ממפיס מה-NBA.