אחרי הדרמה הגדולה וההפסד האליפות למכבי ת"א, בעלי הפועל ת"א עופר ינאי עלה היום (רביעי) לשידור בחמש באוויר והסביר מדוע לא לחץ יד לאיפה לונדברג.
"לחצתי יד לרוב האנשים שהיו שם. אותי גירשו מהמגרש בפברואר על לא עוול בכפי. היה אירוע משפיל ואף אחד ממכם לא דיבר על הלבנת פנים. כשאני מחליט ללחוץ יד זו בחירה. זו מחווה מחושבת. אין לי שום דבר נגד לונדברג. דיברתי איתו לפני המשחק והתבדחנו כשאתה לוחץ יד זה אות של כבוד. אני מכבד ניצחון ספורטיבי, זה לא היה ניצחון ספורטיבי בגלל שלא היו תנאים שווים, ולכן לא לחצתי את היד".
על העונה אמר: "חש גאווה על העונה שעשינו באירופה וגם גאווה על מה שעשינו בארץ. בישראל אנחנו משחקים בתחרות לא שווה. בניגוד לכדורגל שהוא כן שיוויוני, הכדורסל הוא תחום שנוון במשך הרבה שנים ולא רואים מספיק אנשים במגרשים, כי אין תחרות אמיתית. ברגע שיש סיטואציה ששמעון מזרחי ניגש למזכירות ולא מעירים לו, וכשאני ניגש לשם מרחיקים אותי על לא עוול בכפי - זה אומר הכל".
על מה אתה מתחרט: "אני בתמימותי חשבתי שהכדורסל הישראלי רוצה להתקדם, כולל השופטים שרוצים להתקדם. זה היה בזבוז זמן כי המערכות הקיימות הגיעו לסיטואציה שאין להן אינטרס לשרת את הכדורסל הישראלי, אלא רק לקדם את האינטרסים האישיים שלהם".
על העתיד ים מדר: "דיברתי איתו, מה שהיה זה ביני לבינו. נשמח שהוא ימשיך בהפועל ת"א".
ינאי על העתיד של ים מדר: "דיברתי איתו, מה שהיה זה ביני לבינו. נשמח שהוא ימשיך בהפועל ת"א". על דימיטריס איטודיס: "הוא אחד המאמנים הטובים באירופה והוא ימשיך".
על האפשרות שתומר גינת יעבור לירושלים, ינאי אמר: "כל אחד שרוצה לפנות לשחקן שלנו שתחת חוזה, שיפנה לסוכן של מוטלי ויבין מה המשמעויות".
ינאי נשאל גם על עודד קטש: "אני חושב שהגיע הזמן שהוא יתחיל להצליח בזירה האירופית. יש לו כוכב חד בקבוצה לוני ווקר והוא לא מצליח לווקר. מכבי ת"א הורידו את הסטנרדטים בשנים האחרונות למעט ההבלחה של הזכיה ביורוליג ב-2014".