(צילום: אלן שיבר)
מכבי תל אביב רשמה אמש (שלישי) את הניצחון הראשון בסדרת גמר הפלייאוף, לאחר שהביסה 75:96 את הפועל תל אביב. הצהובים היו מרוצים מהאנרגיות, שפת הגוף, מהלחימה ומהמחוייבות שהציגו השחקנים לאורך כל המשחק.
במכבי סימנו את ההגנה כאחד המפתחות המרכזיים לניצחון בסדרה. במועדון טענו כי ״יש שיפור גדול בהגנה לאורך כל העונה, ואתמול זה היה לדבר המשמעותי ביותר במשחק שהביא לניצחון״.
הצהובים שלטו גם מתחת לסלים עם 37 כדורים חוזרים לעומת 31 של היריבה העירונית, כאשר היתרון בריבאונד סייע להם לייצר הזדמנויות נוספות ולסיים עם 66% קליעה מהצבע. בנוסף, הקבוצה קלעה 24 נקודות מהזדמנות שנייה, לעומת 7 כאלו של הפועל תל אביב.
״עשינו הגנה טובה, שמרנו כמו שצריך״, סיכמו בקבוצה וסימנו את נתון איבודי הכדור כהצלחה ביצירת לחץ על היריבה, שרשמה 19 כאלו, לעומת 9 בלבד של הצהובים שהצליחו לייצר מכך לא פחות מ-30 נקודות. ״העבודה בריבאונד הייתה טובה מאוד, הצלחנו לתקן התקפות ולייצר סלים מהירים. ניצלנו את זה בהגנה גם להתקפות שלנו ולריצות שהביאו ליתרון״.
המאמן עודד קטש אמר: ״אני מאוד שמח על הניצחון וגאה בדרך שבה שיחקנו. אחד הדברים שדיברנו עליהם עם השחקנים הוא על זה שהרווחנו את הביתיות בעבודה מאוד קשה, ושהם ינסו להנות מהדבר הזה. כשאנחנו שמחים אנחנו טובים, אנחנו משחקים בשביל לנצח ולא מפחדים להפסיד. ברור שאנחנו רוצים לסיים את העונה עם דאבל ולעשות תואר. אין קסמים - אנחנו קצרים וזה חיסרון מבחינתו, ולכן אנחנו צריכים להיות מדוייקים יותר. אין ספק שהפועל תעשה את ההתאמות שלה״.
כבר מהפתיחה מכבי הייתה בקצב גבוה והצליחה להשתלט על המשחק. החל מהדקה הרביעית היא החזיקה ביתרון עד לסיום. ״נצמדנו בצורה עקבית ומצויינת לתכנית המשחק, שיחקנו בחוכמה לאורך רוב המשחק, היינו בשליטה מבחינה התקפית. היה לנו משחק טוב, והפועל מצידה הייתה ביום לא טוב״, אמרו במועדון.
הקפטן ג'ון דיברתולומיאו סיכם: ״אני אוהב את איך שהתחלנו את המשחק והסדרה, אני חושב שהיינו צריכים את זה בשביל הביטחון שלנו כי הפסדנו 3 משחקים ברציפות מולם. רצינו להתחיל ברגל ימין, שלטנו מההתחלה. זה רק משחק אחד ואנחנו נצטרך לעשות התאמות לקראת המשחק השני״.
“עזר לנו לשמור על המומנטום“. הקהל הצהוב (צילום: אלן שיבר)
גם לקהל הצהוב שהגיע להיכל ייחסו במכבי חלק משמעותי בניצחון, ואמרו שהם ״הרגישו אותו בכל רגע וזה עזר להם לשמור על המומנטום״. השחקנים כבר ממוקדים במשחק השני בסדרה, ורוצים להמשיך את המומנטום בדרך ליתרון 0:2. במועדון אומרים כי מבחינתם והגישה שצריכה להיות היא ש״התוצאה ביום חמישי היא 0:0״.
״אני רוצה להדגיש את את האנרגיות, המחויבות, הדריכות, היינו שם מהרגע הראשון״, הוסיף קטש. ״שיחקנו נגד קבוצה איכותית, והצלחנו בהרבה מאוד דקות לבצע את התוכנית משחק שלנו. הקהל היה מדהים עבורנו, דחף אותנו בסיטואציה לא פשוטה שבה הגענו לפלייאוף הזה מאוד קצרים. הרבה מאוד שחקנים שיחקו יותר דקות ממה שהם היו אמורים לשחק בסדרה של חמישה משחקים, וזה רק מרשים לראות שהם נשארו מחוייבים ושהמשכנו לעשות את הדברים, להיות מרוכזים, ולהגיב לריצות שלהם״.
על הפרקט בלט שוב ג’יילן הורד, שהמשיך את התקופה הנהדרת שלו עם 20 נקודות ו-4 ריבאונדים, לאחר מחצית ראשונה מצויינת שבה קלע 18 נקודות. אושיי בריסט הוסיף 16 נקודות ו-7 ריבאונדים, ג’ימי קלארק וג’ון דיברתולומיאו תרמו 15 נקודות כל אחד. קלארק הוסיף גם 4 אסיסטים, בעוד הקפטן סיים עם 3 ריבאונדים משמעותיים. רומן סורקין קלע 14 נקודות, ואיפה לונדברג הוסיף 9 נקודות ו-4 ריבאונדים.
הקפטן הוסיף: ״מגיע הרבה קרדיט למאמנים ולשחקנים. העומק שהיה לנו היה מפתח עבורנו לאורך העונה, ולהגיע לשלב הזה עם סגל קצר זה לא פשוט. עם זאת, יש לנו אופי טוב בחדר ההלבשה, וכל אחד מגיע מוכן לרגע שלו. זה מרגיש נהדר לנצח מול הקהל הזה, לנצח בדרבי וכמובן בגמר. זה חשוב לכולנו להבין שזה רק משחק אחד, ואנחנו צריכים להשתפר כדי לנצח בסדרה בסופו של דבר״.
לקראת סיום המשחק נרשמה דאגה קלה בקרב הקבוצה, כאשר ג’ימי קלארק נשכב על הפרקט בעקבות התכווצות שריר. הגארד ירד לחדר ההלבשה לקבל טיפול, אך שב לספסל בתוך פחות משתי דקות, כשהוא מחוייך ומעודד את חבריו. במכבי הבהירו כי מצבו תקין לחלוטין, כשבצוות הרפואי הרגיעו ואמרו לצוות כי הוא בסדר גמור, מרגיש טוב ושלא קרה לו כלום.
בסמוך לקלארק שישב על הפרקט, היה ג’יילן הורד, ששמע וראה אוהד של הפועל תל אביב צועק לעבר חברו לקבוצה בין היתר ״לקום״, ו״לא לעשות הצגות”. האוהד קם מכיסאו וקילל נמרצות את ג'ימי קלארק - מהרגע שהגארד נשכב על הפרקט, ועד שהאוהד הורחק. הורד השיב בקצרה לאוהד כשאמר לו ״שב בשקט״.
דווקא מי שהגיב בצורה נחרצת יותר היה אושיי בריסט, שקרא לאותו אוהד שלא להתערב ולא לעורר מהומה תוך שהוא צעק זאת לעברו. בקבוצה אמרו לאחר המשחק כי לא הייתה כל תקרית מצד הורד, וכי הוא כלל לא התעמת עם האוהד שהוצא מהאולם בעקבות התנהגותו, זאת גם לאחר צפייה של השופטים באירוע, כשלאחר החלטתם המשחק המשיך כרגיל.