מכבי ת"א תפגוש מחר (חמישי) את וירטוס בולוניה למחזור ה-38 והאחרון של עונת היורוליג. הצהובים מגיעים למשחק במאזן 19:18 מהמקום ה-12 ביורוליג, כשווירטוס בולוניה במאזן 24:13 והפסידה בעשרת משחקיה האחרונים. הקבוצה רוצה לסיים את העונה בטעם טוב, כשהיא הפסידה בשלושת משחקיה האחרונים, כולל ההפסד הכואב 99:88 להפועל ת"א בדרבי.
הצהובים ממשיכים להתכונן להמשך ליגת העל, כאשר לאחר המשחק הם ישובו לישראל. בשלב זה מסתמן כי שני זרים לא ישובו בשישי עם הקבוצה בעקבות המצב הביטחוני, כאשר מדובר בג'ף דאוטין ג'וניור ומרסיו סנטוס. הקבוצה משוחחת עמם באופן שוטף ומנסה להרגיעם בניסיון להקל את חזרתם לישראל לקראת המשך העונה הסדירה והפלייאוף.
עמית עבו הפצוע חזר לישראל מיד לאחר הדרבי, כאשר גור לביא שנותח כבר בישראל. טי ג'יי ליף חבר לקבוצה לאחרונה בבלגרד, כאשר הוא חזר לאימוני פיזיותרפיה בשלב זה. המשחק הראשון של הקבוצה לאחר חזרת הליגה יהיה מול מכבי ראשון לציון.
כמו כן, לקראת המשחק דיברו ג'ון דיברתולמאו ועודד קטש. הגארד סיפר: "נתמקד בעצמנו ונרצה לשחק כדורסל יותר טוב. אנחנו יודעים שאיבדנו סיכוי להגיע לפלייאין אבל אנחנו ננסה לסיים את הדרך בצורה מתוקה יותר - ומכאן כבר להתכונן לליגה שחוזרת".
המאמן אמר: "זה משחק חסר חשיבות על פניו, אבל דיברנו בינינו - אנחנו רוצים לחזור לנצח ואנחנו ראויים לסיים עם טעם טוב למרות שפספסנו את שלושת המשחקים האחרונים".