הנהלת איגוד הכדורסל אישרה היום (ראשון) מסמך הנחיות עבור כלל האגודות בארץ לקיום פעילות באולם כדורסל. מדובר במסמך הנחיות מפורט שמופץ לאגודות בפעם הראשונה, כחלק מהפקת לקחים של איגוד הכדורסל לאחר המקרה של איתי שניידרמן. כזכור, שניידרמן נפגע לפני מספר חודשים בראשו כאשר נחבט מקיר מתחת לסל.
איגוד הכדורסל לקח את הפקת הלקחים מהמקרה כמשימה בכדי למנוע מקרים אלה בעתיד. במסגרת המתווה החדש, שגובש יחד עם מכון התקנים הישראלי, כל אגודה תידרש להעביר לאיגוד הכדורסל אישור מאת יועץ בטיחות מוסמך כי כל אולם ספורט בו מתקיימת פעילות האגודה עומד בדרישות הטכניות והבטיחותיות של מכון התקנים הישראלי. ללא קבלת האישור - איגוד הכדורסל לא יאפשר קיום משחקים רשמיים באולם.
במסגרת רשימת הדרישות, כל אולם ספורט מחויב בריפוד מתחת לשני הסלים וכן בארבע מקומות שונים לרוחב המגרש. הריפוד יכלול גם בולמי זעזועים. בנוסף, גם מערכת לדים ולוחות פרסום יידרשו לעמוד בדרישות בטיחות. כל אגודה גם תצטרך להמציא אישור ביטוח אולם בתוקף לאיגוד הכדורסל. באיגוד הכדורסל מינו נציג אשר ירכז את האישורים והמעקב אחרי האגודות בנושא.
עמוס פרישמן, יו"ר איגוד הכדורסל, אמר: "כיושב ראש איגוד הכדורסל התחייבתי שנפיק לקחים מהמקרה המצער של איתי שניידרמן. לכן, החלטתי לפעול בכדי לשמור על הבריאות של עשרות אלפי השחקנים והשחקניות. הנהלת איגוד הכדורסל אישרה היום את המתווה אותו גיבשנו לראשונה באיגוד הכדורסל עם מכון התקנים. איגוד הכדורסל לא יאפשר פעילות רשמית באולם שלא יעמוד בדרישות שנקבעו, מתוך רצון לשמור על בריאות השחקנים והשחקניות".