המתח עולה: פיצוץ המו"מ בין המנהלת לאיגוד

ההסכם היה קרוב לסיכום, אך הוא בסכנה - בגלל סעיף בודד

רועי כהן
רועי כהן

תגיות: ליגת ווינר

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בהודעת מנהלת הליגה בעקבות עליית המדרגה במתיחות עם איגוד הכדורסל סביב מספר הקבוצות בליגת העל, נטען כי האיגוד חזר בו מהסכמות שהושגו בנושא. מדובר בהסכם רחב היקף שנועד להסדיר את היחסים בין המנהלת לאיגוד ויחליף את הסכם הזיכיון הקיים מאז שנת 2002. במנהלת טוענים כי האיגוד למעשה חזר בו מעיקרי ההסכם, שנועד להיכנס לתוקף ל-5 שנים הקרובות:

1. בעונה הקרובה, בעקבות הקורונה, האיגוד יעניק למנהלת הנחה של 375 אלף שקלים מתוך מיליון וחצי שקלים דמי הזיכיון, לצד הנחות באגרות שיפוט וכו׳.

2. לפחות 50% מקנסות שמוטלות על קבוצות בגין אירועים משמעתיים יופנו למענק לקבוצות שמשתתפות באירופה.

3. פורמט גביע המדינה ישונה ויתקיים במתכונת דומה לאירופה וייערך במסגרת שבוע משחקים מרוכז, וזאת במקום ה״חלונות״ הקיימים בדצמבר ובפברואר.

4. בנושא העולות והיורדות, סוכם כי ב-3 העונות הקרובות תהיה יורדת אחת ויהיו 2 עולות מהלאומית, כך שהליגה תכיל 13 קבוצות. אם יווצר מצה שבו אחת העולות, מכל סיבה, לא תוכל לעלות, בעונה שלאחר מכן יחזרו לעולה אחת ויורדת אחת.

5. במסגרת הסכם זה, האיגוד היה אמור לתקצב את המנהלת במיליון וחצי שקלים לעונה, עבור הקבוצה ה-13, וזאת כדי שחלוקת הכספים ליתר 12 הקבוצות לא תיפגע.

ההסכם קרוב לפיצוץ. יו"ר האיגוד הלוי (צילום: אלן שיבר)
ההסכם קרוב לפיצוץ. יו"ר האיגוד הלוי (צילום: אלן שיבר)
6. למנהלת היתה גם סמכות לתקצב את העולה השנייה ב-20% פחות מיתר הקבוצות. באיגוד טענות כי סעיף זה לא שיוויוני ולא צודק.

7. על העולות היה לעמוד בקריטריונים של המנהלת, בין היתר אולם ביתי של לפחות 1,500 מקומות. לטענת האיגוד זה הסעיף שפוצץ את כל המגעים. באיגוד טוענים כי הדרישה הזאת מעוותת מכיוון שהמנהלת דרשה כי התנאי הזה יחול אך ורק על עולות חדשות, ולא על קבוצות ליגת על קיימות שאין להם אולם שעונה על הדרישות. כך למשל, נס ציונה, שמשחקת באולם של 1,300 מקומות, תוכל להמשיך לשחק בליגה, ואפילו אם תרד, תוכל לעלות ולחזור לליגה למרות שהאולם שלה לא עומד בקריטריונים.

במנהלת טוענים כי איגוד הכדורסל חזר בו מכל הסעיפים הנ״ל ודרש כי מספר העולות והיורדות וכן מספר הקבוצות בליגת העל ייעשה בתיאום בין שני הגופים, וביקשו כי ההסכם יהיה חייב לעבור את אישור הנהלת האיגוד. במנהלת טענו כי הסיכום היה שההסכם ייחתם ללא אישור ההנהלה וללא אישור דירקטוריון המנהלת, על מנת לא להערים קשיים על קיום ההסכם החדש. באיגוד הבהירו כי העברת הסכם כזה מנוגדת למנהל תקין וכי אישור ההנהלה חייב להתקבל.