זוג מנצח: הקרב בין ווילבקין לבראון
הסקורר של מכבי ת"א או הווינר של הפועל ירושלים: שני הכוכבים דורגו בצמרת דירוג 10 שחקני העונה בליגת העל בכדורסל, אבל מי סיים במקום הראשון? וגם: התגובה של הזוכה
עונת הכדורסל, שלמרבה הצער הופסקה אף היא בעקבות משבר הקורונה, עלולה להגיע בקרוב לסיום רשמי וסופי, אם לא יירשמו הקלות משמעותיות בהנחיות משרד הבריאות. אבל העונה המקוצרת הביאה לנו לא מעט כשרונות גדולים, החל מישראלים מבטיחים או כאלה שהמשיכו לבסס עצמם, ועד זרים ברמה גבוהה מאוד ששלטו בליגה והובילו את קבוצותיהן. ניסינו לבחור את עשרת הטובים ביותר, וכצפוי, זו לא היתה משימה קלה.
הסבר קצר על הבחירה: ניסינו לשלב יכולת אישית יחד עם הצלחה קבוצתית. בדירוגים מהסוג הזה, בדרך כלל יוצא ששחקני מכבי ת״א מקופחים מכיוון שהמספרים שהם מעמידים לא באמת משקפים את יכולתם אלא יותר את הרוטציה הרחבה שמכבי משתמשת בה באופן מסורתי בליגת העל. כך יצא ששחקן מצוין כמו אות׳לו האנטר, או במקרה של הפועל ירושלים ג׳יימס פלדין - נשארו מחוץ לדירוג.
זוכים לאזכור של כבוד: דומיניק ווטרס (המנוע של הקבוצה מנהריה), תומר גינת (הצליח לשמור על יציבות בעונה רעה מאוד של הפועל ת״א), ספנסר וייס (התקדמות מרשימה אצל רמי הדר בב״ש), רומן סורקין (פריצת העונה ללא צל של ספק), טי ג׳יי קליין (השתפר בלא מעט אספקטים העונה), אלכס המילטון (הברומטר של מכבי ראשל״צ), ג׳ף וויטי (מכונה של מספרים בנס ציונה) וטי ג׳יי וויליאמס (אולי השחקן הכי אנדרייטד בליגה).
10. רפי מנקו (הפועל אילת)
ממוצעים: 12.7 נקודות, 5.2 ריבאונדים
העונה שלו: מנקו הוא אולי אחד השחקנים הכי פחות מוערכים בליגה, ולראשונה בקריירה הוא עלה העונה לממוצע דו ספרתי בנקודות. אחרי פתיחת עונה קצת מגומגמת, מנקו רשם רצף של 14 משחקים בקליעה דו ספרתית והמשיך לבסס את עצמו כישראלי בכיר וחבר של קבע בנבחרת.
9. ג׳מאר גאלי (הפועל גלבוע/גליל)
ממוצעים: 18.7 נקודוצ, 6 ריבאונדים, 4.3 אסיסיטים
העונה שלו: אחרי לא פחות מ-4 שנים בלוקסמבורג ועונה מצוינת במכבי רעננה, גאלי סוף סוף קיבל את ההזדמנות בליגה בכירה באמת והוכיח שסקורר הוא סקורר הוא סקורר, ולא משנה באיזה ליגה. הוא עשה הכל על המגרש בגן נר, כמות האסיסטים מוכיחה שלמרות הקליעה הנהדרת, הוא יודע איך לשתף את חבריו.
8. מרקוס פוסטר (הפועל חולון)
ממוצעים: 20.2 נקודות, 42.3% ל-3
העונה שלו: מנקודות האור הבודדות בעונה הכאוטית של חולון. באתלטיות, בגודל ובקליעה המצוינת הוא הזכיר לנו את ג׳רמי פארגו בעונת הבכורה שלו בגלבוע, ופוסטר היה אחת הסיבות מדוע כן כדאי לראות את חולון. קורונה או לא, פוסטר שייך לרמות הגבוהות ביותר, ואל תתפלאו אם בקרוב הוא יצטרף לרשימה מכובדת של שחקנים שחולון עזרה להם להגיע לטופ.
7. ג׳ייק כהן (מכבי ת״א)
ממוצעים: 11.3 נקודות, 5.3 ריבאונדים
העונה שלו: בדירוג הזה אתם תמצאו שחקנים מוכשרים ממנו, סקוררים גדולים ממנו וכדורסלנים מגוונים ממנו, אבל אף אחד לא מילא עבור קבוצתו תפקיד חשוב כל כך כמו שג׳ייק כהן היה עבור מכבי. כשהצהובים סבלו מצונאמי של פציעות, ובקושי היו עם ישראלים סגל, כהן היה שם, משחק אחר משחק, מקבל כמות לא הגיונית של דקות ומחזיר תפוקה בהתאם.
6. ג׳יימס יאנג (מכבי חיפה)
ממוצעים: 20.5 נקודות, 41.1% ל-3, 5.2 ריבאונדים
העונה שלו: קבלו את מלך הסלים של הליגה. יאנג הגיע מלכתחילה על תקן הסקורר, זה שיקבע לאן חיפה תגיע. אז הוא את החלק שלו עשה שבוע אחרי שבוע, והירוקים סומנו במהרה כהפתעת העונה. בהמשך הדירוג תמצאו אדם נוסף שאחראי על ההישגים של חיפה אולי אפילו יותר.
5. דני אבדיה (מכבי ת״א)
ממוצעים: 12.3 נקודות, 5.9 ריבאונדים
העונה שלו: כמה חבל שדווקא העונה האחרונה של דני אבדיה בליגה שלנו מתבררת כעונה מקוצרת, ללא סיום גדול כמו שכולם ציפו. כולם ידעו שהעונה דני חייב לפרוץ בגדול, ואחרי פתיחה פושרת, זה בדיוק מה שהוא עשה, עם המון ביטחון עצמי, סט יכולות ששייך לליגה ההיא בארה״ב ותצוגות גם במשחקי היורוליג. סביר להניח שבפעם הבאה שנראה אותו משחק, זה כבר יהיה בליגה הטובה בעולם.
4. גרגורי ורגאס (מכבי חיפה)
ממוצעים: 11.5 נקודות, 9.7 אסיסיטים
העונה שלו: הספקנים חגגו כשמכבי חיפה החזירה את ורגאס לקדנציה שנייה. אמרו שהוא מבוגר מדי, שהוא העלה במשקל, ושהוא כבר לא שייך לרמות הגבוהות. אז אמרו. ורגאס המשיך להיות אחד השחקנים שאחרים עומדים בתור כדי לשחק איתו. הוא היה האחראי העיקרי גם לסטטיסטיקה של יאנג, אבל גם למיקום המפתיע של חיפה בטבלה - מקום חמישי רגע לפני תום הסיבוב השני. רכז אמיתי שפשוט כיף לצפות בו משחק.
3. טיישון תומאס (הפועל ירושלים)
ממוצעים: 13 נקודות, 67.5% ל-2, 6.4 ריבאונדים
העונה שלו: מדהים לחשוב על הדרך שתומאס עבר. משחקן שאפילו לא היה כינור שלישי בקבוצה הבלתי נשכחת של חולון לפני שנתיים, עם גלן רייס, קורי וולדן, טו הולוויי, ג׳ו אלכסנדר, גיא פניני ועוד - לאחד השחקנים הכי דומיננטיים בליגה. ״תומאס הקטר״ עושה הכל על המגרש, ממטריה אווירית ועד ריצות מחוף לחוף, ואין ספק שהמשימה הכי קשה של ירושלים היא לשמור על תומאס גם לעונה הבאה, אם כי אין לדעת מה יהיו ההשלכות של משבר הקורונה ואיך הן ישפיעו על עתידו של הביגמן הנהדר.
2. סקוטי ווילבקין (מכבי ת״א)
ממוצעים: 13.4 נקודות, 46.2% ל-3, 4.8 אסיסטים
העונה שלו: בפרספקטיבה של היורוליג, ווילבקין היה שני אולי רק לשיין לארקין. בפרספקטיבה של הליגה, כנראה שווילבקין היה יכול לעשות ככל העולה על רוחו אם הרוטציה של מכבי היתה פחות רחבה. ועדיין, הוא הוביל את הליגה באחוזים ל-3, עשה סל פחות או יותר מתי שהתחשק שלו, והדו קרב שלו עם השחקן שהקדים אותו בקרב על המקום הראשון השאיר לנו טעם של עוד ועוד ועוד.
1. ג׳ייקובן בראון (הפועל ירושלים)ֿ
ממוצעים: 15.4 נקודות, 41.4% ל-3, 5.9 אסיסיטים
העונה שלו: טוב, זאת באמת היתה העונה שלו. בראון נבחר כל כך הרבה פעמים ל-MVP במשחקים, שבשלב מסוים הוא כבר ויתר מראש על הניסיון לברוח ממקלחת המים שג׳יימס פלדין העניק לו בראיונות הסיום. אחרי עונה ראשונה מאכזבת משהו בירושלים אשתקד, ג׳ייקובן חזר טוב מאי פעם, שמר על אורח חיים בריא יותר, וסיפק את הסחורה ובענק בכל פעם שירושלים הזדקקה לו. את שלשת הניצחון ברבע גמר הגביע על הראש של אות׳לו האנטר, הסנטר לא ישכח הרבה זמן, והיכולת הפנומנלית בגמר הביאה לירושלים את הגביע השני ברציפות. כמו עם תומאס, גם עם בראון יש לירושלים עבודה לא פשוטה במטרה לשמור עליו לעוד עונה אחת.
בראון מסר בתגובה לבחירתו במקום הראשון בדירוג: "כולנו עדיין בהסגר וזה מאכזב, אבל מרגיש טוב להיות בבית יחד עם כל המשפחה. באשר לבחירה בי - זה הכל בזכות האל והחסד נשמר רק בשבילו. אני רוצה להודות לחברים שלי לקבוצה ולצוות האימון על כך שהאמינו בי לאורך כל העונה. זו היתה שנה כיפית שאני לעולם לא אשכח אותה. אני רוצה למסור לכולם בישראל שישמרו על עצמם״.