המלצות ועדת שרעבי אמנם עדיין לא עלו לדיון באופן פורמלי במנהלת הליגה ובארגון השחקנים - אבל עוד לפני כן, עושה רושם שאותן המלצות ייתקלו בקשיים משמעותיים, במיוחד בכל הנוגע לחוקי המתאזרחים החדשים.
לאחרונה, חתמו לא פחות מ-16 מתאזרחים, ביניהם גם שחקנים בכירים כמו אלכס טיוס, ג'ייק כהן, ווילי וורקמן וג'ון דיברתולומאו, על מכתב שנשלח לשרת הספורט מירי רגב, בו הם מבקשים "לבטל את ההמלצות בשל היותן בלתי חוקיות".
העתק המכתב, שהוגש באמצעות עו"ד זורח רוזנבלום וסוכן השחקנים רז גל, נשלח גם ליוסי שרעבי בעצמו, ליועץ המשפטי לממשלה, וכן ליו"ר המנהלת שמואל פרנקל, ליו"ר איגוד הכדורסל עמירם הלוי וליו"ר ארגון שחקנים ניר אלון. שם מפורטות הסיבות שעמדו לנגד עיניהם של אותם שחקנים: "ועדת שרעבי באה לתקן את המעוות לגבי ריבוי השחקנים הזרים בישראל, אך המלצותיה לעניין ביטול זכויות ומעמד זכויות המתאזרחים בישראל והפיכתם (כמעט כולם) לשחקנים זרים, מהווה עוול גדול יותר, המהווה פגיעה בזכויות היסוד שלהם".
עוד במכתב, מצוין כי ההמלצות פוגעות בין היתר בחופש העיסוק, בחופש הקניין וכן פוגעת בעקרון יסוד השיוויון. "המלצות ועדת שרעבי בקשר למתאזרחים מפלה אותם לרעה, מול כל השחקנים הישראלים עצמם ואף כלפי עצמם וכלפי מעמדם וזכויותיהם הנוכחיות", נכתב עוד בהמשך. "ההמלצות מותירות גם את חוק השבות ככלי ריק ועושה אותו פלסתר". המכתב מסתיים בפניה ישירה לשרה, שתבטל את אותן המלצות כדי שבכך "יתייתר הצורך בעתירה לבג"ץ".
כזכור, מנכ"ל משרד הספורט יוסי שרעבי פרסם לפני כשלושה שבועות את המלצות הוועדה, בהן בין היתר נקבע כי מתאזרח שלא רשם לפחות ארבע הופעות בנבחרת או גדל שיחק במחלקת נוער מקומית - ייחשב כזר, בלי קשר לכמות הזמן שהיה בישראל לפני כן. לצורך העניין, כהן וטיוס אמורים להיחשב כישראלים על פי ההמלצות - אך חתמו בכל זאת על המכתב לשרה - כאות סולידריות עם המתאזרחים, שחלקם אפילו הפכו את ישראל למרכז חייהם, כמו טוני יאנגר.
השחקנים החתומים: בן אייזנהארט, אייזאה אייזנדורף, חואן ברחל, ג'ון דיברתולומאו, ג'רמיין הול, לוקאס האוזמן, ווילי וורקמן, אלכס טיוס, טוני יאנגר, ג'ייק כהן, לואיס ג'ורדן, סם סינגר, ג'ייק פמברטון, אבי פוגל, אנתוני פישר, אייזק רוזפלט.