המאבק בין איגוד השופטים למנהלת הליגה, כך נראה, עולה מדרגה. כזכור, אמש הוציא יו"ר המנהלת שמואל פרנקל מכתב בו הוא קרא לנהלים חדשים עבור השופטים, ביניהם שיבוץ שופטים של ידי מחשב, שימוש מוגבר במוניטורים ועונשים חמורים יותר על טעויות שיפוט.
התגובה יוצאת הדופן של נציגות שופטי ליגת העל
"אנו בהחלט תומכים בכל הבקשות שנכללו במכתבו, אך כמובן עומדים על הדדיות ומילוי כל התנאים הבאים:
1. תוכנת מחשב היא שתקבע את שחקני החמישיות בפתיחת כל רבע, וזאת כדי "למנוע מחלוקות וטענות בנושא" בקרב שחקני כל קבוצה.
2 .תוכנת מחשב גם תקבע את משחקי רבע הגמר בגביע ווינר (אף זאת כדי "למנוע מחלוקות וטענות בנושא"), וכמובן גם את סדר המשחקים בעונה הרגילה.
3 .לשופטים יתאפשר שימוש במוניטור (פעם אחת במשחק לכל שופט), כדי לצפות בהתנהגות בלתי הולמת של מי ממאמני הקבוצות (או יתר יושבי הספסלים), אשר צוות השיפוט החמיץ בזמן המשחק השוטף, ויהיו רשאים להעניש על ההתנהגות שנצפתה במוניטור בהתאם.
4 .ייקבע לוח השעיות למאמנים שטעו בהוראות שנתנו בפסק זמן, או לשחקנים שלא ביצעו את הוראות מאמניהם, או חלילה החמיצו זריקות עונשין מכריעות בסיום משחק.
מלבד האמור, כולנו נמשיך להקפיד על התנהגות הולמת, וככל שליו"ר המנהלת יש ראיות אחרות, הוא יותר ממוזמן מלהציג אותן ספציפית לגורמים המוסמכים באיגוד השופטים, לפני שהוא מכפיש ציבור שלם של
שופטים מקצועיים והגונים.
מצער, כי במקום להוקיע האשמות מחפירות שנשמעו השבוע כלפי שופטים על "הטיית משחקים" ללא כל בסיס, מצא מר פרנקל לנכון לשלוח את המכתב האמור ולהפיץ אותו לכלי התקשורת. כמי שאחראים על השופטים מנהלתית ומקצועית, אנו מצפים שתסדירו אחת ולתמיד את הגישה הלא עניינית והלא מכבדת של מנהלת ליגת העל וראשיה כלפי השופטים".
עוד קודם לכן, יו"ר איגוד השופטים, גוני צחר, התבטא בצורה חריפה נגד פרנקל ב"בוקר ספורט". "השיקולים של המנהלת לא ענייניים" אמר, "הייתה שריקה לא טובה של שופט במשחק של אשדוד, אבל בסך הכל, השיפוט היה טוב. המאמן של אשדוד חופר לשופטים כל משחק בצורה לא מקובלת. כל פעם שיש משהו קטן, פרנקל מופיע בטלוויזיה ומדבר. הוא שופך את דמם של השופטים ואני משתדל להיות עדין. לא ברור מה הוא רוצה".
יו"ר המנהלת, שמואל פרנקל, הגיב לדברים: "הייתי מצפה מהשופטים להתייחס ברצינות לטענות ולא לענות תשובות מתחכמות. אני לא שפכתי את דמו של אף אחד, לא התייחסתי לאף שופט באופן אישי, אלא רק לתופעה באופן כללי".