אילת אירחה לראשונה את טקס הענקת פרסי ההגינות מטעם פ.ל.ס –הפורום להגינות בספורט. הפועל אילת זכתה בגביע ההגינות, כשהגיעה למקום הראשון מבין 12 המתמודדות. לצד הגביע, הוענק לקבוצה פרס כספי על סך 100,000 ₪. יצחק הלוי, ראש עריית אילת, שמפעיל את התכנית הלאומית "עיר ללא אלימות", שצמחה באילת ומיושמת כיום ב- 146 רשויות: "הגינות והוגנות חשובה לא פחות מאליפות. כשם שראיתי בתכנית "עיר ללא אלימות״ יעד בעל חשיבות אסטרטגית לחוסנה של החברה בישראל, כך אני רואה את חשיבות ההגינות בספורט".
הטקס התקיים על רקע התגברות האלימות והגזענות במגרשי הספורט בשנים האחרונות. 11 פרסים כספיים בשווי כולל של 200 אלף ₪ הוענקו ל–11 קבוצות מתוך 35 הקבוצות המקצועניות של איגוד הכדורסל מליגת העל לגברים ונשים והליגה הלאומית לגברים, שהשתתפו באירוע. על אירועי האלימות האחרונים אמר ראש העיר: ״זו התנהגות בזויה שיש להוקיע בכל דרך, מבחינתי צריך שהגורמים הרלוונטיים יכריזו ויפעלו תחת ההנחיה של אפס סובלנות לתופעות אלימות בספורט״.
אילת אירחה לראשונה את טקס הענקת פרסי ההגינות מטעם פ.ל.ס –הפורום להגינות בספורט. במעמד יו"ר הפורום להגינות בספורט, אברהם חמו, יו״ר איגוד הכדורסל, עמירם הלוי, יו״ר ועדת השיפוט, השופטת בדימוס עדנה בקשטיין, ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי, ויו"ר מרכז עצמה, רו"ח איתן ברק. הטקס התקיים על רקע התגברות האלימות והגזענות במגרשי הספורט בשנים האחרונות.
הפועל אילת מקיימת עשרות פעולות קהילתיות, שבמרכזה אימצה הקבוצה את יחידת נתנאל - יחידה של חיילים בעלי מוגבלויות מחיל הים זירת ים סוף, הדבר מתבטא בקשר בין השחקנים לחיילים, אירוח החיילים במשחקי הקבוצה וביקור הקבוצה בבסיס החיילים ועוד. כמו כן, מקיימת הקבוצה שיח עם המגזר העסקי באילת ונוהגת לקיים פעילויות כגון הרצאת מאמנים לספונסרים מהמגזר העסקי ועוד. על אלה ועוד, זכתה כאמור הפועל פתאל אילת בגביע ההגינות. את הגביע יקבלו יו"ר הקבוצה, מוטי אמסלם ומאמן הקבוצה, עודד קטש.
תוכנית פל"ס הינה תוכנית ייחודית למניעת אלימות, הסתה וגזענות בספורט וקידום ההגינות והסובלנות במשחקי הכדורסל. התוכנית מתנהלת בכל הליגות המקצועיות בכדורסל - ליגת העל, ליגה לאומית וליגת העל לנשים. הארגונים המשתתפים בפרויקט: "עיר ללא אלימות", ארגון ההורים הארצי, "עוצמה", עמותת "ערכים בספורט", בהובלת "עתיד בטוח" ובשיתוף עם איגוד הכדורסל הארצי, "מפעל הפיס" ו"הטוטו". התוכנית פועלת לקידום ההגינות ומניעת אלימות בקרב קהלי היעד בחמישה תחומים מרכזיים: השחקנים, קהל האוהדים, הקהילה, קבוצות בני נוער והוריהם, בשיטה ייחודית: הצמדת מדריך שמלווה את הפעילות ומדריך את המשתתפים, ואף יוזם פרויקטים למניעת אלימות. התוכנית מופעלת בשיתוף פעולה עם איגוד הכדורסל ונתמכת ע"י "המועצה להימורים בספורט".
על מנת לעודד את הקבוצות המשתתפות, מקיים הפורום תחרות נושאת פרסים (גביע ופרס כספי), במסגרתה מקבלת ועדת השיפוט בראשות השופטת (בדימוס) עדנה בקנשטיין, סיכומים מכלל קבוצות הכדורסל המשתתפות בפרויקט. בנוסף, בשיתוף פעולה עם איגוד שופטי הכדורסל, מועברים לוועדת השיפוט, דו"חות מטעם המשקיפים שנכחו במשחקי הכדורסל במהלך הפעילות, ביחס להתנהלות הקבוצות המשתתפות, בחמשת התחומים בהם מתרכזת התוכנית.