יום אחרי חשיפת מסע התלאות שנאלץ לעבור דיז'ון תומפסון לפני שקיבל את שכרו בזמן ששיחק בהפועל ת"א, ורשויות מס הכנסה נכנסות לתמונה. לערוץ הספורט נודע כי אחד ממקורביו של השחקן נפגש עם בכיר במס הכנסה וגולל בפניו את הסיפור. תומפסון עצמו צפוי להעביר את המכתב שנחשף כאן אתמול (שלישי) לרשויות המס בימים הקרובים, ואלה יפתחו בבדיקת הנושא.
בנוסף, איגוד הכדורסל העביר את הנושא לרשות לבקרת התקציבים. אנשי הכספים יצטרכו להסביר מדוע לא וידאו כי טופס סילוק החובות של תומפסון אותנטי, וכיצד ייתכן שכדורסלן 'רודף' במשך שנה שלמה אחרי משכורתו. גם במנהלת הליגה צפויים לחדד את ההנחיות למועדונים בנוגע לעבודה מול סוכנים לא מורשים שלא רשומים במנהלת.
בתקנון המנהלת נכתב כי מייצג שחקנים הוא "אדם בעל רישיון שהנפיקה מנהלת הליגה לעסוק בעיסוק של הצעת שחקני כדורסל ומאמנים לקבוצות ליגת העל בתמורה כספית והינו בעל תעודת סוכן מפיב"א ו/או אירגון בינלאומי מוכר". מייצג מורשה מוגדר בתקנון המנהלת כך: "מייצג שחקנים זר ו/או מייצג שחקנים ישראלי שקיבל רישיון לייצוג שחקנים לפי תקנון זה ושהינו רשום ברשות לבקרה תקציבית".
לכתבה מצורף מסמך המעיד על העברת הכספים האחרונה שבוצעה רק לפני כמה ימים - 4,000 הדולרים האחרונים ממשכורתו של תומפסון, שהגיעו ב-6.6.16 במקום ב-30.5.15. מדובר על עיכוב של כמעט שנה כאשר על פי המסמכים הרלוונטיים, הכסף היה ברשותו של המתווך, אורי ברנע, שלא שחרר אותו לשחקן. ביום חמישי הקרוב היועצת המשפטית באיגוד הכדורסל, עורכת הדין רונית אמיר יניב, תחזור מחופשה בחו"ל ותידרש לסוגייה.
אחד מחברי העמותה היותר מוכרים התייחס לתחקיר ואמר לאתר ערוץ הספורט: "אין ספק שזה לא עשה טוב לעמותה, אנחנו לא יוצאים מזה טוב".
אתה חושב שחברי העמותה ידרשו הבהרות, ינסו לתקן?
"אני מניח שבאסיפה הקרובה ידברו על זה, והעמותה תתייחס, ידרשו יותר מעורבות של הנהלת העמותה אבל לא בטוח שמעבר לכך. ברגע שיגידו שבודקים ומתקנים זה יישאר שם. אנשים מאוד סומכים על ההנהלה ועל הטיפול שלה. ידידיה רפפורט חשוב למועדון ואנשים מבינים את זה. הוא שם כסף מהכיס, מעורב. אני לא חושב שידרשו שהוא יעזוב או משהו כזה. בסופו של יום הפועל ת"א מחוייבת בעיקר לאוהדים שלה וכך היא תפעל, מולם".