התנהלות לקויה וסכסוך מבפנים: הסיבות לעזיבת מנכ''ל ירושלים
יממה אחרי רעידת האדמה בהפועל י-ם, אתר ערוץ הספורט חושף את הגורמים. לכאורה, הוכפלד סגר על חוזים כפולים עם שני עוזריו של שרון דרוקר, כשהבטיח להם החזרי דלק מ"קופה קטנה". התקרית חשפה קרע בין המנכ"ל לדירקטוריון
אמש הפרקט במלחה רעד לאחר שדירקטוריון הפועל ירושלים שיחרר הודעה בתום הישיבה שמנכ"ל המועדון, אמיר הוכפלד, התפטר מתפקידו. ובכן, הוכפלד נאלץ לשים את המפתחות וללכת הביתה וכעת אתר ערוץ הספורט חושף את השתלשלות האירועים והסיבה האמיתית לעזיבה.
התנהלותו של הוכפלד לא מצאה חן בעיני דירטוריון הקבוצה בתקופה האחרונה, אך הקש ששבר את גב הגמל הגיע במקרה לפני כשבועיים. לדירקטוריון נודע כי לצמד עוזריו של שרון דרוקר, דרור כהן ושי סיגלוביץ' הובטחו בקיץ החזרי הוצאות ניסעה ודלק בסכום מסוים. בפועל, כאשר הופקד החוזה בבקרה הסכום היה קטן יותר. המאמנים היו מקבלים השלמות לסכום המקורי עליו סיכמו עם הוכפלד, לכאורה מ"הקופה הקטנה של המועדון" וללא ידיעת הדירקטוריון.
כך נחשפה העוולה
כל עובד במערכת הפועל ירושלים, שחקן או איש מקצוע, זכאי לקבל מנוי חינם למשחקי הקבוצה ומספר נוסף של מנויים בהנחה משמעותית. ברגע שאחד המאמנים ראה שקיזזו לו בתלוש השכר גם תשלום עבור המנויים, הוא הלין על כך ואמר כי המועדון חייב לו כסף, ושעדיין לא שולמו לו ההפרשים בגין הוצאות הדלק, ולכן תהה מדוע מקזזים לו את הכסף על המנויים? התלונה הזו הדליקה נורה אדומה אצל יו"ר הדירקטוריון, יעקב לירז.
ברגע שלירז הבין את 'סידור' ההפרשים, הוא הבין שיש כאן בעיה וביקש מהחשב דוד ממן לבדוק את הנושא, שכן כאמור המשכורות בהפועל ירושלים מדווחות במלואן. הבדיקה הראתה שאכן המאמנים מקבלים כספים נוספים מעבר לחוזה שלהם עבור הוצאות הדלק. הדבר הבהיל את אנשי ירושלים מכיוון שלכאורה מדובר בחוזים כפולים. המאמנים חתומים על חוזה מסויים, אך בפועל מקבלים סכום גבוה יותר שלא מדווח.
כבר לפני יותר משבוע הוחלט לקיים ישיבת דירקטוריון בנושא התנהלותו הלקויה של הוכפלד וגורמים במועדון ידעו שהמנכ"ל ילך הביתה ושמי שיירש את מקומו הוא חבר ההנהלה ואיש העמותה, דני כהן. במקביל, בתחילת השבוע נקראו בדחיפות דרור כהן ושי סיגלוביץ' למשרדי המועדון כדי לחתום על החוזה המעודכן. יש לציין כי מבדיקת אתר ערוץ הספורט עולה שהקבוצה דיווחה על ההפרשים, הפקידה את החוזים החדשים בבקרה וכיום גם משלמת את ההפרש במס על פי חוק.
כמוכן, לא מדובר בסכומים גבוהים, אלא בתוספת של כמה מאות שקלים לכל מאמן מידי חודש, אבל גורם במועדון אמר בפני אתר ערוץ הספורט את הדברים הבאים: "דין פרוטה כדין מאה, לא משחקים בדברים האלה וזה אכן חוזה כפול, לכן טיפלנו בכך במהירות. מדובר בשיקול דעת לקוי מאוד של הוכפלד וזאת בלשון המעטה, וזה גם לא הפעם הראשונה. הוא לא לקח שום דבר לכיסו, אך ביצע החלטה שגויה ומנכ"ל צריך לדעת יותר טוב מזה. זה היה המקרה, שאחריו הבנו שכך אי אפשר להמשיך".
חוסר אמון של הדירקטוריון
כעת מתברר שמקרים נוספים ארעו במהלך החודשים האחרונים, אשר גרמו לחוסר אמון בין הוכפלד והדירקטוריון. בעונות קודמות, בנסיעות למשחקים רשמיים בחו"ל, המועדון היה מוציא 11 שחקנים, ולא 12 (אחד משחקני הסגל הצעירים היה נשאר בארץ), וכמו כן לא היה מוציא את מאמן הכושר כדי לחסוך בעלויות הטיסה ושהייה. אחת ההחלטות של הוכפלד הייתה להוציא 12 שחקנים, מאחר והתפיסה היא שהשחקנים הצעירים הם חלק הארי מהסגל וכמו כן להוציא את מאמן הכושר אהרון יעקובי לנסיעה. הנסיעה הראשונה בעונת היורוקאפ הייתה לפרינאי – ליטא שם היה גם יעקב לירז. עוד במהלך הנסיעה אמר לירז שהוא לוקח החלטה לפיה בנסיעות הבאות מאמן הכושר לא ייצא כדי לחסוך כאמור בעלויות, וזאת בניגוד להחלטה של הוכפלד.
"הוכפלד אמר ליעקובי שהוא לא יוצא לנסיעה השנייה לנימברוק – צ'כיה בעקבות ההחלטה של לירז שמאמן הכושר לא ייצא יותר", אמר גורם במועדון. "המאמן שרון דרוקר שמע על כך, פנה ללירז וביקש שיעקובי כן ייצא בטענה שחשוב שיבוא. לירז הסכים מיד, וכך למעשה הקטין את הוכפלד. אמרו שהוא לקח החלטה לא נכונה להוציא את מאמן הכושר, ואחרי שהוא אמר ליעקובי שהוא נשאר בארץ, הפכו את ההחלטה והוציאו אותו קטן. המקרה הזה חזר על עצמו גם בנסיעה למשחק השלישי בקייב. בסופו של דבר מסתבר שההחלטה הראשונית של הוכפלד דווקא הייתה נכונה מאוד".
באופן טבעי, כשהוכפלד מונה לתפקיד המנכ"ל היו בידיו סמכויות נרחבות, אבל לאתר ערוץ הספורט נודע, שבחודשיים האחרונים יעקב לירז לא סמך עליו והידק את הפיקוח בגלל כל מיני מקרים, כולל סיפור נסיעתו של מאמן הכושר. הוכפלד קיבל הודעה שכל החלטה בנוגע להוצאת כספים, מחוייבת באישור אישי של לירז ושאסור לו לסגור שחקנים ללא אישור, בגלל 'שיקול דעת וקבלת ההחלטות שלו', כך גם לגבי משאים ומתנים.
"כשמחפשים מישהו, אז גם מוצאים"
"חיפשו את הוכפלד בכל דבר", אמר הגורם. "לדעתי, דני כהן והחשב דוד ממן לא רצו אותו שם. הרי עובדה שבסופו של דבר הבינו שמאמן הכושר למשל, היה צריך לנסוע. זו ההתנהלות הלקויה שלו? 500 דולר עבור נסיעה של מאמן הכושר? לא מדובר בחוזה של 300,000 דולר מול שחקן. זה אומר שהחליטו לחפש אותו. זה לא לגיטימי שמנכ"ל יחליט מי הצוות שייצא למשחק חוץ? וגם אם טעה, אפשר לדבר על זה, ולהתקדם הלאה. לא הייתה פה לדעתי התנהלות לקויה, אולי החלטות לא נכונות, אבל אלה דברים שקורים לכל מי שמקבל החלטות".
אבל הדירקטוריון מינה אותו רק לפני כמה חודשים. נניח והקו שלך נכון, למה רצו שיכשל לדעתך?
"מי שמינה את הוכפלד היה יעקב לירז. לא דוד ממן ולא דני כהן. בשלב מסוים ללירז כנראה היה נוח לישר קו עם עם ממן ודני כהן, ללירז היה נוח שהעמותה (דני כהן) הולכת איתו. כהן היה תומך נלהב של דני קליין במאבק שהיה בין קליין ללירז, אבל מאז שקליין יצא לגמרי מעמדות השליטה, כהן ולירז התקרבו, כהן צבר עוד ועוד כוח ולכולם היה נוח. לפני חודשיים הייתה מחאת אוהדים נגד דני כהן וכבר אז הוא הסתובב ואמר לכולם, 'אני הולך להיות המנכ"ל הבא'".
ומה עם נושא החזרי הדלק, זה היה הקש ששבר את גב הגמל. בדרקטוריון אומרים שמדובר בחוסר שיקול דעת משווע
"אני לא אומר שהוא לא עשה טעויות, אבל 80 אחוז מההחלטות שלו היו נכונות, וכשמחפשים ולא רוצים מישהו, אז מוצאים. מנכ"ל צריך לדווח לדירקטוריון על כל 300 שקל של החזרי דלק שהוא נותן לעובד במערכת? בסופו של דבר מנכ"ל צריך לקבל את הספייס להחלטות שלו. אם שואלים אותו על כל 300 שקל שהוא מוציא זה אומר שלא באמת נותנים לו לעבוד".
אמיר הוכפלד ורו"ח דוד ממן סירבו להגיב לדברים. גם יו"ר הדירקטוריון, יעקב לירז, ביקש שלא להגיב לדברים.