ערעור נתניה לא התקבל. הבקעה בפלייאוף
הנתנייתים יערערו לעליון: לא נרים ידיים עד שהצדק ייצא לאור". ועדת ליגה וגביע: "להרחיב השימוש בטלוויזיה"
הקרב על הכרטיס האחרון לפלייאוף בליגת לוטו בין ברק נתניה למ.כ. הבקעה הבטיח לא מעט דרמה, וקיים הרבה מעבר לכך. כזכור, הבקעה ניצחה 78:79 בחוץ אחרי שריקה שנויה במחלוקת לעבירה טכנית לנתניה ובכך השיגה את המקום השמיני. הבוקר (ראשון) ועדת ליגה וגביע התכנסה במשרדי מנהלת הליגה והחליטה שלא לקבל את ערעורה של נתניה. המשמעות: מ.כ הבקעה תהיה בפלייאוף ותפגוש את מכבי ת"א.
נתניה הגישה ערעור בטענה כי לשופטים לא היתה את הזכות להשתמש בטלוויזיה כדי לקבוע האם אוהדים ואנשי ספסל פרצו למגרש או לא.
כזכור נתניה הגישה ערעור בטענה כי לשופטים לא היתה את הזכות להשתמש בטלוויזיה כדי לקבוע האם אוהדים ואנשי ספסל פרצו למגרש או לא. הדיון במשרדי המנהלת אליו התייצבו הבעלים של ברק נתניה צביקה ליבר ויו"ר מ.כ. הבקעה מוטי אמסלם בפני ועדת ליגה וגביע, שכללה את יו"ר האיגוד והמנהלת אבנר קופל, מנכ"ל המנהלת עו"ד עדלי מרקוס, היועץ המשפטי עו"ד חגי אשלגי וסמנכ"ל התקשורת, חגי סגל.
בהחלטתה קבעה הוועדה שתי קביעות עיקריות. האחת: השריקה לעבירה טכנית היתה מוצדקת מאחר ונכנסו בעלי תפקידים ואוהדים למגרש. השניה: אין לשנות החלטת שופט גם אם שגה. בנוסף ציינה הוועדה כי היא מגנה כניסה של אנשים בלתי מורשים לפרקט לפני תום הזמן החוקי וכי בעקבות המקרה היא ממליצה להרחיב את האפשרות לשימוש בטלוויזיה, לא רק במקרה של קליעה אחרונה אלא גם במקרים נוספים.
בנתניה לא אהבו כמובן את ההחלטה וכבר החלו בכתיבת העירעור שיוגש לבית הדין העליון של איגוד הכדורסל. לאותו דיון תבקש הקבוצה לזמן את שופטי המשחק בראשות יערי רייניש לעדות.
לאחר ההחלטה שיחררה נתניה תגובה רשמית בה נאמר: "לצערנו ועדת הליגה והגביע, דחתה את ערעור המועדון. הוועדה לא מצאה את האומץ לבוא ולייצר תקדים שיקדם את העיקרון, שניצחון מושג אך ורק במגרש. יש לנו תחושה קשה בעקבות תגובת, שופט המשחק, יערי רייניש, אשר עומדת בניגוד מוחלט לאירועים שהתרחשו בפועל במגרש והיא לא נכונה בלשון ההמעטה. נפנה לבית הדין העליון של איגוד הכדורסל, בו אנו רואים כמוסד שיכול לקחת על עצמו את האחריות לקבלת תוצאה הוגנת, שם נוכל לזמן את כל הנוגעים בדבר, מה שנמנע מאיתנו בשלב הזה. ליבנו עם אלפי אוהדי הקבוצה שקיוו שהצדק ינצח, אולם לא נרים ידיים עד אשר הצדק יצא לאור".
בנוסף מקורבים למועדון טוענים כי בכנס שופטי כדורסל שנערך ביום שישי העלה רייניש בפני הנוכחים את גרסתו לאירועי המשחק, כאשר לטענתו לאחר שראה כניסת קהל, שרק לעבירה טכנית והלך למוניטור בכדי לוודא האם נכנס קהל וכמה זמן נותר להתמודדות. אלא שעיון בקלטות המשחק מגלה שסדר הדברים אינו בדיוק כפי שציין.
במהלך הדיון עצמו שארך למעלה משעה, שטח ליבר את הטענות שלו ולפיהם יערי ריינש לא היה צריך להשתמש במצלמות הטלוויזיה כדי להחליט האם היתה או לא היתה פריצת אוהדים ואנשי ספסל למגרש, מאחר והתקנון מתיר צפיה רק בשני המצבים הבאים: לקבוע האם הזריקה לסל היתה לשתיים או מחוץ לקשת או האם זריקה נלקחה במועד החוקי או לא. בנוסף, טען כי כניסת האנשים היתה לאחר שהבקעה זרקה את הכדור האחרון לכיוון הסל ולכן זה לא השפיע על המשחק וכלל לא היה בזמן החוקי של המשחק. נתניה דרשה קיום משחק חוזר או הארכה, אך על פי המסתמן תוצאת המשחק תישאר בעינה.
"התחושות שלנו קשות מאוד מאז המשחק. באנו במטרה שהתוצאה תיקבע על המגרש ולא בהחלטות שיפוט", אמר ליבר לאתר ערוץ הספורט. "אנחנו טוענים שלא מדובר בטעות שיפוט אלא טעויות חוקתית. הטענה המרכזית שלנו היא שהשופט כלל לא היה יכול להשתמש במוניטור, זה לא כלי עזר מבחינתו בבעיה שנוצרה ולכן ביקשנו מוועדת הליגה לקבוע משחק חוזר. אני מקווה שנקבל את זה כדי שיהיה צדק. אני לא יכול להגיד שאני אופטימי כי כל הזמן הזכירו בדיון שאין תקדימים כאלה ואנשים אולי מפחדים לקפוץ למקום שהם לא היו בו".
"המשחק הזה היה תעודת כבוד לכדורסל ויש פה הזדמנות למנהלת ולועדת הליגה והגביע ליצור תקדים ולהראות לאוהדים שבאמת יש להם את האומץ להגיד שהיתה פה טעות. להגידבואו נקיים משחק חוזר ושהטוב ינצח. אין ספק שיש פה יוקרה, להיות בין 8 הגדולות זה הישג עבורנו. יש לנו ספונסרים, אוהדים ומחויבויות. זה נזק כלכלי למועדון ואנחנו רוצים להילחם. הרבה אומרים שאין סיכוי מול מכבי, אני אומר שתמיד יש. רוצים לשחק עד הדקה האחרונה".
מן העבר השני, מוטי אמסלם סיפר: "אני מבין את הכאב של נתניה, אבל לדעתי אסור שוועדה מכובדת ככל שתהיה תהפוך החלטות של שופט, אלא אם יוכח שהשריקה נבעה משיקולים זרים. כל עוד זה במסגרת המשחק, השריקה לגיטימית ובזה זה נגמר. כולם יצאו בריאים מהמשחק וזה תעודת כבוד לכדורסל הישראלי ששוב הוכיח שאם מדברים על תרבות ספורט הוא הרבה מעל הענפים האחרים".