"המנג'רים בבריטניה הפכו לשעירים לעזאזל"

גרנט, אנצ'לוטי והודג'סון לא לבד. גם התאחדות המאמנים באנגליה מאסה בדרך הפיטורים בממלכה. הנשיא ביבאן: "מדוע מנג'ר אף פעם לא מוזהר לפני שהוא מקבל את הודעת הפיטורין?"

מערכת אתר ערוץ הספורט

Getting your Trinity Audio player ready...
גרנט. הולך או נשאר? (gettyimages)
גרנט. הולך או נשאר? (gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א

אלכס פרגוסון נמצא באולד טראפורד כבר למעלה משני עשורים. ארסן ונגר מאמן ארסנל קרוב ל-15 שנה. אבל הם לא המדגם המייצג. מרבית המאמנים באנגליה כבר לא ממש בטוחים במשרתם. אברם גרנט (ווסטהאם), רוי הודג'סון (ליברפול), קרלו אנצ'לוטי (צ'לסי) וג'רארד הוייה (אסטון וילה) נמצאים בסכנת הדחה מידי שבוע והם רק השמות החמים.

להתאחדות המאמנים האנגלית פשוט נמאס מהמצב החדש ויישור הקו עם מה שקורה גם ביבשת (ובמזרח התיכון). נשיא ההתאחדות ריצ'רד ביבאן יצא היום (שישי) בהתקפה חריפה על מה שהוא מכנה מדיניות "הטווח הקצר" של קבוצות הפרמייר ליג.

"מנג'רים באנגליה הפכו לשעירים לעזאזל בידי הקבוצות. מדוע מנג'ר אף פעם לא מוזהר לפני שהוא מקבל את הודעת הפיטורין? מדוע הוא מגלה שהוא פוטר רק באמצעות התקשורת? כמה פעמים קורה שמאמן מתקשר לבדוק האם פוטר, בקבוצה נמסר לו שזה לא נכון ובהמשך מתגלה לו שהוא כן שילם את המחיר?".

"הוכחות סטטיסטיות מלמדות שהרווחים אחרי חילוף של מאמני כדורגל הם בדרך כלל מזעריים אם בכלל יש כאלה, ובלי כל ספק פיטורי מאמן עולים הרבה לעסקי המועדונים".

ביבאן הציע גם נוסחת פשרה ליו"ר התובעני: "במקרה שהמנג'ר לא עומד בציפיות ובמטרות שהוצבו קודם לכן, יש לערוך למאמן שיחת אזהרה מלווה במכתב, לפני שמגיע השלב הסופי של הפיטורים".