האם הפרמיירליג בדרך לפתוח פער משמעותי משאר הליגות באירופה? אמנם מבחינת הישגים בזירה האירופית זה לא המצב, אך בפן הכלכלי, הפערים אכן הולכים וגדלים. סכום ההעברות הכולל של קבוצות הפרמיירליג בחלון ההעברות שננעל אתמול (שלישי) באנגליה עמד על 870 מיליון ליש"ט (1.18 מיליארד יורו).
מבחינת שאר הליגות הגדולות באירופה, הקבוצות מהליגה האיטלקית הוציאו את הסכום השני בגובהו, 405 מיליון ליש"ט (610 מיליון יורו), הליגה הספרדית 400 מיליון ליש"ט (542 מיליון יורו), בבונדסליגה הוציאו 290 מיליון ליש"ט (393 מיליון יורו) ובליגה הצרפתית 220 מיליון ליש"ט (298 מיליון יורו).
אם מחברים את הנתונים מהחלון הנוכחי באנגליה אנגליה לסכום שהוציאו הקבוצות בפרמייר ליג בחלון ההעברות בינואר השנה, מגיעים למיליארד ליש"ט (1.35 מיליארד יורו). הנתון הזה מהווה עלייה של ארבעה אחוזים לעומת הסכום בשנת 2014, ומהווה המשך לעלייה בהכנסות הקבוצות האנגליות, בעיקר מהסכמי זכויות השידור של הליגה, שיעלו בשנה הבאה מ-3 מיליארד ליש"ט בעונה ל-5.1 מיליארד ליש"ט. אגב, כל 20 קבוצות הפרמייר ליג נמצאות ברשימת 40 המועדונים המכניסים ביותר בעולם.
"מלכת הבזבוזים" באנגליה היא מנצ'סטר סיטי, שהוציאה כ-160 מיליון ליש"ט (217 מיליון יורו) הקיץ על רכישתם של ראחים סטרלינג, ניקולס אוטמנדי, קווין דה בריינה ופביאן דלף. הרכישה הגדולה של היום האחרון, אנתוני מרסיאל ממונאקו ליונייטד (36 מיליון ליש"ט), קבעה שהשדים האדומים הוציאו בחלון ההעברות הזה 90 מיליון ליש"ט, לעומת 85 מיליון ליש"ט בעונה שעברה.
הסכום הכולל של הוצאות ארבע הקבוצות הגדולות בפרמיירליג - מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי וארסנל, עומד על 340 מיליון ליש"ט, 40 אחוז מהסך הכולל של 20 קבוצות הפרמיירליג בחלון ההעברות הזה. השחקן היקר ביותר בקיץ הזה היה קווין דה בריינה (74 מיליון יורו), ואחריו אנחל די מריה, שעבר לפ.ס.ז' תמורת 63 מיליון יורו.
קבוצות הליגה האנגלית הוציאו 90 מיליון ליש"ט ביום האחרון של החלון, 5 מיליון ליש"ט יותר מהיום המקביל בקיץ שעבר. הסיטיסנז שברו הקיץ פעמיים את שיא ההעברות שלהם, כשהוציאו 49 מיליון ליש"ט על סטרלינג, ולאחר מכן 55 מיליון ליש"ט על דה בריינה.