מחלקת שיקום: ואן חאל ינסה להציל את עצמו וגם את יונייטד
רגע לפני שהוא נעלם מהמפה, ואן חאל מגיע לליגה שכל חייו חלם לאמן בה. המאמן מתמחה בקידום שחקנים צעירים ובהתמודדות עם בעיות אגו, אבל לאוהדי יונייטד כדאי לדעת: הוא בעיקר אוהב את עצמו
גבירותיי ורבותיי, הוא שוב כאן. חלפו 3 שנים מאז שלואיס ואן חאל היה חלק מרכזי בסדר היום של הכדורגל, והנה, מנצ'סטר יונייטד החזירה אותו למרכז העניינים. אם אתם חובבי ההצגות במסיבת העיתונאים, קיבלתם שחקן ראשי חדש. אם הייתם רוצים לראות משחק יותר אטרקטיבי אצל עוד קבוצה בפרמיירליג, יש לכם את זה. לפחות ברוב המקרים.
גם במנצ'סטר רוצים ליהנות מהסחורה שהבוס החדש יכול לספק. השאלה כמה הם יוכלו, או יותר נכון - לכמה זמן. מושג שהלך חזק עם הקבוצה עד לאחרונה היה יציבות, אך הוא אבד כשדייויד מויס פוטר עוד לפני סיום הליגה, לאחר שאלכס פרגוסון הנהיג במשך 26 שנה. כשמדובר במישהו כמו ואן חאל, כזה שלא נוטה להישאר לטווח ארוך, רוב הסיכויים שההולנדי לא ייתן לאוהדים את ההזדמנות ליהנות ממנו לזמן ממושך.
ואן חאל מאוד אוהב את עצמו. כל כך אוהב את עצמו, שהמשפט הראשון שאמר לראשי אייאקס אחרי שקידמו אותו מעמדת העוזר למנג'ר ב-1991 היה: "ברכותיי, החתמתם את המאמן הטוב בעולם". הוא לא מוכן בשום אופן להקשיב לרעיונות של אחרים וכמעט בכל מקום בו אימן הוא סיים בצורה מכוערת. "פעם ואן חאל הוריד את המכנסיים שלו רק כדי להוכיח שיש לו ביצים יותר גדולות", סיפר לוקה טוני, שהתאמן תחתיו בבאיירן מינכן. הוא הבהיר לראשי יונייטד שאם הם רוצים אותו, זה יהיה רק בדרך שלו, אבל גם דאג להעריך את ההזדמנות כשוויתר על עוזריו בנבחרת הולנד, פטריק קלייברט ודני בלינד, וקיבל לצידו את ראיין גיגס.
עם כל החששות, ההולנדי הוא בדיוק מה שהשדים האדומים צריכים. "השחקנים ביונייטד יבינו: תחתיו, אין מקום לפחות משלמות", מספר סיימון פאולסן, ששיחק אצלו באלקמאר ויחדיו זכו באליפות מדהימה. "כל כדור צריך להיות מדויק, הם יירדו לכל תיקול וכל החלטה צריכה להיות מחושבת. הוא פשוט דוחף את השחקנים להוציא מעצמם את המקסימום", המשיך פאולסן שגם מאמין שלא תהיה למנג'ר בעיה להתמודד עם חדר ההלבשה באולד טראפורד, שם כבר סימנו את ויין רוני לראש-בראש הראשון: "לואיס יסתדר שם כי הוא כבר ניהל בהצלחה את הנבחרת ההולנדית שמלאה באגו. היו בעיות שם בגלל טיפוסים מורכבים, אבל הוא התגבר".
ואן חאל מגיע ליונייטד במצב דומה לזה אליו הגיע כמאמן באיירן מינכן ב-2009. קבוצה מרוסקת שנואשת לחידוש. לצד הסקנדלים והבלאגן, ההולנדי מביא איתו ווינריות וקבלות מכל מקום בו אימן. לא רק מבחינת תארים, אלא גם מבחינת שינוי חיובי שמקרין לשחקנים. במינכן הוא הפך את בסטיאן שוויינשטייגר משחקן רך לאחד הקשרים הטובים באירופה. הוא יכול לעזור מאוד לטום קלברלי ומייקל קאריק, שהעונה הפכו לשעירים לעזאזל אצל האוהדים. אריאן רובן גילה מחדש את יכולותיו ותהליך זהה יסייע גם לרובין ואן פרסי, אחד השחקנים היותר מקורבים למאמן שגם צפוי לקבל את סרט הקפטן.
גם לצעירים אין מה לדאוג. תומאס מולר ודויד אלאבה קיבלו את הצ'אנס הראשון הגדול שלהם אצל ואן חאל, כך שיש סיכוי שהצמד שראינו מג'יימס ווילסון ב-1:3 על האל במחזור הלפני אחרון לא היה משהו חד פעמי. גם בשוק ההעברות – בו יונייטד תצטרך להיות חזקה - יהיה לו מה לומר. כבר עכשיו מדברים על מולר כאחד שמאוד רוצה להתאחד עם מי שקידם אותו, בנוסף לקווין סטרוטמן שכיכב אצלו באוראנג'.
אחרי שהניח את היסודות לבאיירן הקטלנית שאנחנו רואים בשנים האחרונות, ואן חאל הוכיח שלמרות כל הקילומטראז' שלו, נשארו לו עוד אתגרים. הוא חיכה להזדמנות לאמן באנגליה ואם לא היה מקבל אותה, כבר הודיע שהיה פורש. זאת חתיכת הפאזל שחסרה לו כדי להשלים את הקריירה המפוארת והוא לא ימהר לזרוק אותה לפח. ביונייטד יצטרכו לעשות הרבה ויתורים כואבים בשבילו, אבל זאת כנראה הדרך הכי טובה להתאושש. שנתיים-שלוש יחד יהיו מצוינות עבור המאמן והמועדון כדי להתחיל מחדש ולהיות שוב הכוכבים הראשיים. שנייה לפני הפיצוץ, ואן חאל יוכל להגיד שלום לקבוצה ולקריירה. כשזה יקרה, אולי את המשפט שאמר ב-1991 באמסטרדם, העוזר שלו גיגס יוכל להגיד על עצמו, אחרי שיסיים את הלימודים לתואר.