לא שיחק פוטבול מקצועי בחייו ויגיע ל-NFL?

אואר ברנרד מתאפיין בנתונים נדירים, התגלה ע"י סקאוטים ומעורר עניין רב

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: פוטבול

Getting your Trinity Audio player ready...
קרדיט, אתר ה-NFL
קרדיט, אתר ה-NFL
שנה גודל פונט א א א א

דראפט הפוטבול הקרוב בליגת ה-NFL מביא עימו סיפור מאוד לא שגרתי, סיפורו של אואר ברנרד, שישתתף בדראפט לאחר שלעולם לא שיחק פוטבול מקצועני בחייו. 

ברנרד נולד באבוג'ה שבניגריה, הוא לא עסק בספורט עד שגילה את הכדורסל וגם זה, רק בגיל 16, לאחר מכן התגלה ע"י מאמנים מקומיים שהמליצו לו לנסות פוטבול כשבהמשך הצטרף לטורניר ה'nternational Player Pathwayו' של ה-NFL (תוכנית השילוב לשחקנים זרים). מה שמביא להתלהבות הגדולה בנוגע לניגרי הם הנתונים הפיזיים שלו שנחשבים חריגים אפילו בסטנדרטים של הליגה, גובהו הוא 1.94 ס"מ על 139 ק"ג ואחוז השומן שלו עומד 6% (נתון חריג במיוחד לשחקן במשקל כזה).

 

ברנרד זומן למחנה של ה-NFL בניגריה ב-2024 לאחר שזוהה על ידי שחקן העבר אוסי יומניורה. בהמשך השתתף במחנה נוסף בקהיר, שם נבחר באופן רשמי לתוכנית ה-IPP ‏(International Player Pathway) היוקרתית. במרץ 2026, ברנרד השתתף במבחני ה-HBCU Showcase וה-IPP Pro Day. הוא קבע שיאים היסטוריים עבור שחקן עם נתונים שכאלו ורשם 4.63 שניות בריצת 40 יארד, בקפיצה אנכית הגיע ל-99 ס"מ ובקפיצה לרוחק מהמקום, 3.30 מטר. 

כיוון שלא היה לו רקע בפוטבול, הוא השתמש ביוטיוב כדי ללמוד טכניקות של "קו הגנה" (Pass-rushing) והתאמן באמצעים מאולתרים כמו עצים בכפר שלו בניגריה ולמרות שמעולם לא שיחק משחק פוטבול רשמי, קבוצות כמו דנבר ברונקוס, סן פרנסיסקו 49', פילדלפיה איגלס ומינסוטה ויקינגס הביעו בו עניין רב.

על אף שלא ביצע "סנאפ" (מסירת כדור לפתיחת מהלך) בחייו, הוא נחשב למועמד לבחירה ביום השלישי של דראפט 2026 (סיבובים 4-7) כפרויקט פיתוח בעל פוטנציאל אדיר.

הסיבוב הראשון ייערך מחר (שישי) לפנות בוקר, סיבובים שתיים ושלוש ייערכו בין שישי לשבת וביום שבת בערב ייערכו סיבובים ארבע עד שבע שם צפוי ברנרד להיבחר.