בלאגן: הבחירות להנהלת איגוד השחייה בספק

הרשימות שלא הוגשו, מערך הקולות הבעייתי והתקנון המעורפל. מבט פנימה

רותם פלדברג
רותם פלדברג
Getting your Trinity Audio player ready...
(אלן שיבר)
(אלן שיבר)
שנה גודל פונט א א א א
אין זה סוד שאיגוד השחייה נמצא בתקופה קשה, ובקרוב מאוד, ב-3.9, אמורות להתקיים בו הבחירות הכלליות להנהלת האיגוד, שנעשות מדי 4 שנים. הדגש הוא על המילה "אמורות", כיוון שעל פי המצב הנתון, לא בטוח שאלו ייצאו לפועל.

הבחירות לראשות איגוד השחייה ולחברי הנהלתה היו אמורות להתקיים כבר לפני חודשיים וחצי, בתחילת חודש יוני. מועד זה היה אמור להיות 4 שנים לאחר בחירת ההנהלה הנוכחית, וזאת כמדי 4 שנים בהן עורכים בחירות להנהלה.

מהמועד הזה, כאמור, עברו חודשיים וחצי. הבחירות לא התבצעו בעקבות מחלוקות ומאבקים פוליטיים באיגוד ובין המרכזים בנוגע לרשימת המועמדים ולסך הקולות שתחזיק כל אגודה ודרכה כל מרכז. יש גורמים באיגוד השחייה הטוענים כי ״המחלוקות הללו נעשו על מנת למנוע קיומן של הבחירות״.

בחודש פברואר השנה, מונה עו״ד אפרים ברק לראש הוועדה על מנת להביא לסיום סאגת ספירת הקולות הללו, דבר שכאמור לא הסתייע, והוא אף עדכן את ראשי האיגוד הנוכחיים בדבר דו״ח מערך קולות שהיה במחלוקת בחלקו.  

נכון לעכשיו, הבחירות אמורות להתקיים ב-3.9 אך כרגע הן מוטלות בספק, זאת בעקבות העובדה שישנם ערעורים של אגודות השחייה בנוגע לקולות ההצבעה וטרם הגיעה תשובה לגביהם.
 
לכל אגודה יש מספר קולות שונה בבחירות, זאת בהתאם לגודל ואיכות האגודה, שנקבעת על ידי הישגי האגודה בשנה הקודמת לשנת הבחירות. וגם עתה, ישנם שיבושים בספירת הקולות מזה תקופה ארוכה, שבסיסה עניינים פוליטיים.


מי ינהל את איגוד השחייה? (צילום: איגוד השחייה)
מי ינהל את איגוד השחייה? (צילום: איגוד השחייה)
נכון לרגע זה (27.8, יום ג׳), עדיין לא פורסם מערך הקולות הסופי לקראת הבחירות. מעבר לכך, טרם פורסמו הרשימות שכוללות את המועמדים להנהלת האיגוד, דבר שהיה אמור כבר להתפרסם.

כעת, מחכים לוועדת הערעורים שתסיים את עבודתה, ותחליט האם היא מקבלת את הערעורים שנתקבלו, או חלקם, או שמא לא. לפני כשבועיים הוגשו ערעורים מטעם שלוש אגודות ומטעם שני חברי הנהלה, בנוגע לכך שנפלו פגמים בהליך הספירה של הקולות, ובנוסף לכך בטענה כי ישנה מחלוקת עקרונית על החלטות הוועדה מה כן ייספר ומה לא ייספר.
 
הערעורים הללו יכולים היו להימסר עד ה-8.8 בשעה 12:00, וניתנה אפשרות בת קצת יותר משבוע לערער על ההחלטות של ועדת המנדטים שהחליטה כמה קולות יהיו לכל אגודה.

על פי תקנון הבחירות, לא ניתן להגיש רשימות של מועמדים בלי שיש את מערך הקולות הסופי, אך כעת המצב הוא הפוך - יש רשימות (שטרם פורסמו), ואין מערך קולות.  

בין מרכזי מכבי והפועל שהתגייסו יחדיו להציל את מצב איגוד השחייה, סוכם על 13 חברי הנהלה שיעמדו בראש האיגוד, 6 מהם חברי הפועל, ו-7 מהם חברי מכבי. המועמדים לראשות האיגוד יהיו מבין חברי ההנהלה שיבחרו, מתוכם ייבחר/תבחר ראש האיגוד.

ב-25.8 הוגשו הרשימות של המועמדים לראשות איגוד השחייה וחברי ההנהלה המועמדים. אותן רשימות טרם פורסמו, והן הועברו ליועצת המשפטית של איגוד השחייה, דליה בושינסקי, שהעבירה זאת למבקר הפנים של איגוד השחייה דן רבין.

במידה ואכן לא התקיימו התנאים הנ״ל, לא תאושר הרשימה. ועל מנת לבחון זאת, ועדת המנדטים תדון באישור הרשימות. דוגמא אחת מיני רבות מהתקנון של הבחירות, מראה כי אין הלימה בין הרצוי למצוי, וכי הבחירות מוטלות בספק: ״רשימה מתמודדת, משמע אחת, או צירוף של חברות המייצגות לפחות 10% מכלל קולות ההצבעה שאושרו לאסיפה״. אך כאמור, הספירה והרשימות טרם פורסמו, וגם לאחריהן ניתן להגיש ערעורים, שיכולים לעכב את ביצוע הבחירות.

גורם באיגוד השחייה מסר: ״התקנון עצמו מכיל חורים רבים. זה כמו גבינה שוויצרית. אף אחד לא יודע מי כלול ברשימות האלו, לא של המועמדים, ולא את מספר הקולות לכל אגודה. ההליך הזה נעשה שוב בצורה לא תקינה. רשם העמותות יכול לפסול את הבחירות הללו באם זה אכן לא נעשה באופן תקין ושוב האיגוד מסתבך״.