"פונים אליי ואומרים 'את זו שרצה מהר'". ויסמן בראיון
רגע לפני אליפות העולם, הכוכבת העולה של האתלטיקה בישראל מתרגלת למעמד ("יותר מזהים אותי ברחוב") ומכוונת גבוה ("לא חושבת כבר על השיא, אלא איך אני מגיעה לטופ")
מאז חודש יולי בשנה שעברה שמה של דיאנה ויסמן לא יורד מהכותרת. האצנית בת ה-22 הפכה לשם החם של האתלטיקה הישראלית אחרי ששברה באליפות ישראל את השיא המיתולוגי של אסתר רוט שחמורוב ב-100 מטרים. הטירוף סביבה היה ברור. בכל זאת, 46 שנה שאף אצנית ישראלית לא הצליחה לשבור את השיא הלאומי, אבל מאז היא לא מפסיקה לדהור קדימה.
- אליפות העולם באתלטיקה בדוחא: שידורים ישירים בערוץ הספורט
מחודש יוני האחרון היא שברה את השיא שלוש פעמים נוספות והעמידה אותו על 11.25 שניות, וכשהיא במומנטום נהדר, היא תופיע לראשונה בקריירה באליפות העולם בדוחא וההתרגשות בשיאה.
"מ-1 עד 10 אני מתרגשת 10.5 , אפילו יותר מזה" אמרה ויסמן בראיון מיוחד לערוץ הספורט, "אני כל כך שמחה שהצלחתי להגיע לאליפות העולם, זו הייתה המטרה העיקרית שלי השנה. אני לגמרי מוכנה לדבר שהכי חיכיתי לו בתקופה האחרונה. זאת תהיה חוויה אדירה מבחינתי. אני ארוץ עם הרצות הטובות בעולם, שנותנות לי השראה. זה ייתן לי הרבה ניסיון ואוכל ללמוד מזה".
"זו העונה הכי ארוכה שהייתה לי אי פעם, אני בכושר כבר כמעט שנה ולא הרבה ספרינטריות מרשות את זה לעצמן", הודתה ויסמן, "הייתה לי תקופה די קשה לפני כחודש וחצי. זה התחיל באליפות ישראל, שממש הרגשתי את העומס. התחיל לכאוב לי פה והתחיל לכאוב לי שם, אז הבנתי שאני חייבת להקשיב לגוף שלי ולנוח. לקחתי מנוחה של שבועיים בלי ריצות. עשיתי בעיקר חיזוקים, ואז התחלתי לחזור לעצמי".
ויסמן מרגישה את השינוי שחל סביבה בעקבות ההצלחה שלה על המסלול ושבירת השיא הלאומי פעם אחר פעם. "אני מרגישה שהיום יש יותר מודעות לאתלטיקה ולספרינט", סיפרה האצנית, "יותר מזהים אותי ברחוב, ילדים רואים אותי באימונים ואומרים לי 'את זאת שרצה מהר', 'את אלופת ישראל', אז אני שמחה שהצלחתי לגרום ליותר מודעות".
כבר התרגלת לכך שאת מנפצת כל פעם מחדש את השיא הישראלי? "בהתחלה הרגשתי שזה וואו. בכל זאת, 46 שנה אף אחת לא שברה את השיא של אסתר רוט שחמורוב, אבל עכשיו אני מסתכלת על התוצאות בעולם ואני רק חושבת על איך אני משתפרת ומתקרבת לבנות בעולם. אני לא חושבת על התוצאה שלי כעל שיא ישראלי, אלא חושבת על זה כעל תוצאות שאני צריכה להמשיך ולשפר אותן על מנת להגיע לטופ העולמי. בשביל להגיע לרמת של הבנות החזקות ולרוץ איתן באותו קו. רק על זה אני מסתכלת".
"כשרצתי 11.27 שניות, למשל, והיו כאלה שאמרו לי שאני נכנסת לדוחא עם התוצאה הזו, אני לא הרמתי ידיים. להפך, אמרתי לעצמי שאני חייבת לשפר את השיא כדי להגיע כמה שיותר קרוב לקריטריון. ואז רצתי בבולגריה 11.25 שניות, במאית אחת לאט יותר מהקריטריון. מצד אחד הייתי ממש מבואסת כי הייתה חסרה לי מאית אחת מהקריטריון. מצד שני, הייתי ממש גאה בעצמי שלא ויתרתי לעצמי, נלחמתי עד הסוף ואני שמחה שעוד יותר התקרבתי לבנות החזקות בעולם".
"אני באמת מאמינה שאני אגיע לטופ העולמי. אני לא יודעת תוך כמה זמן, אבל לשם אני שואפת ואני מאמינה שאגיע לשם. מאז שאני קטנה ומאז שאני באתלטיקה אני מנסה להשתפר כל שנה. קשה מאוד לשפר משהו בספרינט כשאתה כבר בוגר, אבל אני בכל זאת מנסה לשפר את הדברים הכי קטנים שלא כולם רואים וזה קשה".
ומה המטרה באליפות העולם? "המטרה שלי היא לעשות הכי טוב שלי. אני אהיה מסופקת אם אחרי הריצה אני אסתכל בווידיאו ואראה שרצתי בדיוק כמו שתכננתי באימונים, שרצתי את הריצה שלי ולא רצתי אחרי אף אחת. אם המאמנת שלי (אירנה, אמא של דיאנה, ש.א), תהיה מרוצה אז גם אני אהיה מרוצה".
למרות שוויסמן מתרכזת קודם כל באליפות העולם, עין אחת כל הזמן פוזלת לכיוון המשחקים האולימפיים בטוקיו. היא אמנם רחוקה עדיין מהקריטריון האולימפי העומד על 11.15 שניות, אבל תוכל להיכנס דרך הדירוג העולמי. "המחשבות על טוקיו כבר התחילו לפני שנתיים. אני נמצאת במקום טוב בדירוג, צריכה לצבור כמה שיותר תחרויות בחו"ל ואני מאמינה בעצמי שזה מה שיהיה. כשנהיה יותר קרובים למשחקים עצמם, אנסה לעשות גם את הקריטריון. מקווה שאצליח".