ג'סי וויליאמס: היה לנו יום ענק, הולכים לחגוג
אליפות העולם באתלטיקה: ארה"ב חגגה 3 מדליות זהב. אוסיין בולט ישוב למסלול ב-200, פאוול פרש מהשליחים
יום התחרויות השישי באליפות העולם באתלטיקה היה בסימן ארצות הברית, כאשר לא פחות משלושה אמריקנים זכו במדליות זהב באיצטדיון בדאייגו. לאשינדה דמוס ניצחה ב-400 מטרים משוכות עם תוצאה מצוינת, ג'ניפר בארינגר סימפסון חגגה עם פיניש נהדר ב-1,500 וג'סי וויליאמס ניצח בקפיצה לגובה כשעבר 2.35 מ' בניסיון הראשון. ארה"ב מובילה כרגע את טבלת המדליות עם 12בסה"כ כאשר 7 מהן מזהב. רוסיה מיד אחריה עם 12 (4 זהב). קניה שלישית עם 10 (4 זהב).
"אני הולך ליהנות מהרגע הזה עד הסוף", אמר ג'סי וויליאמס אחרי הניצחון. "הגעתי לכאן במטרה לזכות במדליית הזהב ואני שמח שהצלחתי. הייתי בכושר טוב כל השנה ואני שמח שעברתי 2.35 מ' בקפיצה הראשונה ושזכיתי בתואר". וויליאמס הוא הראשון שזוכה במדליית זהב בקפיצה לגובה מאז צ'רלס אוסטין לפני 20 שנה בטוקיו. "המטרה שלי תמיד הייתה לחקות את ההישגים שלו", אמר וויליאמס, ששיאו עדיין רחוק 3 ס"מ מהשיא האמריקני של אוסטין (2.40 מ'). על היום המוצלח של המשלחת אמר: "באמת היה לנו יום גדול, אנחנו הולכים לעשות מסיבה גדולה".
לאשינדה דמוס, אלופת העולם הטרייה ב-400 מטרים משוכות הציבה לעצמה ארבעה יעדים. לזכות במדליית זהב אולימפית, באליפות העולם, לשבור את השיא האמריקני ולשפר את שיא העולם. רק היום דמוס הגשימה שתי מטרות כשניצחה בגמר בדאייגו עם 52.47 שניות ושיפרה את שיאה האישי ואת השיא האמריקני של קים באטן מגטבורג 1995 (52.61). "אני כל כך שמחה שהצלחתי להביא את התואר לארצות הברית. זה נהדר", אמרה דמוס.
ג'ניפר בארינגר סימפסון הייתה אחראית על מדליית הזהב השלישית כשחצתה ראשונה את קו הסיום בריצה ל-1,500 מטרים והייתה לאמריקנית השניה אי פעם שמנצחת בריצה הזו באליפות העולם. הקודמת הייתה מארי דקר סלאייני אי שם ב-1983. "זה חלום שהתגשם", אמרה בארינגר-סימפסון, "הגעתי לישורת האחרונה ושאלתי את עצמי? מה אני עושה בצמרת? הרגשתי שיש לי עוד כוח ופשוט נתתי הכל. אני מאושרת".
פיסטוריוס: "זו הרגשה שלא תיאמן"
מחר (שישי) ב-15:15 שעון ישראל תפתח נבחרת ישראל בכדורסל את המשחק מול סרביה ביורובאסקט בליטא, אבל באותו זמן תתרחש בצד השני של העולם היסטוריה. ליתר דיוק, היסטוריוס. אוסקר פיסטוריוס יוביל את הרביעיה של דרום אפריקה בריצת הגמר ל-400X4 מטרים. האצן קטוע הרגליים, שמשתמש בפרוטזות פחמן במקום, היה שותף לשיא הלאומי שקבעה דרא"פ במוקדמות. "זו הרגשה מדהימה ברמות שלא יאומנו להיות חלק מהרביעייה שחתומה על השיא הלאומי. אני גאה במאמצים שלנו ושמח שהצלחנו להיכנס לגמר", אמר פיסטוריוס, שרגליו נקטעו כבר בגיל 11 חודשים.
ומה עוד מצפה לנו ביום התחרויות השביעי בדאייגו? בולט, אוסיין בולט. הסילון הג'מייקני חוזר למסלול אחרי הפסילה הדרמטית שלו בגמר ל-100 מטרים בתחילת השבוע. בולט ינסה לתקן את הרושם המאכזב שהותיר שיזנק למוקדמות במרחק הכפול. בהנחה שלא יהיו בעיות דומות לאלו של יום ראשון, בולט יעפיל לחצי הגמר ובהמשך ינסה לעלות לגמר, שייערך בשבת אחר הצהריים. בולט, שקבע העונה כבר 19.86 שניות, יזנק רק ממסלול מספר 7 במקצה מספר 2 ויתחרה מול צ'ורנדי מרטינה מאנטיליים ההולנדים, עמנואל קלנדר מטרינידד וכריסטיאן מלקולם מבריטניה. מבין כל הרצים הרשומים ל-200 מטרים רק אצן נוסף פרט לבולט ירד מגבול 20 השניות השנה. מדובר בניקל אשמידה מג'מייקה (19.95). מחר יתקיימו גם הגמרים ל-200 מ' ו-5,000 מ' לנשים. בשדה ייערכו הגמרים בהדיפת כדור ברזל וקפיצה לרוחק לגברים וזריקת כידון לנשים.
אסאפה פאוול פרש גם מהשליחים
יומיים לפני תחילת האליפות הודיע אסאפה פאוול שבשל פציעה הוא נאלץ לפרוש מהמוקדמות ל-100 מטרים, אך קיים סיכוי כי יחלים עד ריצת השליחים. היום הודיע הג'מייקני כי הוא עדיין לא כשיר ב-100 אחוזים ולא יתחרה יחד עם חבריו בריצה ל-100X4 מטרים. "פאוול לא רוצה להרוס לחברים שלו, אם הפציעה תחמיר במהלך הריצה ולכן הוא העדיף לפרוש. הוא לא רוצה כזו אחריות על הכתפיים שלו", אמר פול דויל, סוכנו של פאוול, שמחזיק בתוצאת השנה בעולם ב-100 מ', 9.78 שניות. על כושרו הנוכחי של פאוול אמר דויל: "בסך הכל הוא מתאמן בסדר ובתוך כמה ימים הוא יהיה בסדר גמור". למרות ההיעדרות של פאוול, ג'מייקה אמורה לטייל למדליית הזהב, אלא אם יקרו תקלות כגון פסילות או הפלת המקל. פרט לאוסיין בולט, בנבחרת הג'מייקנית נמצאים גם "האיש המהיר בעולם כיום", יוהאן בלייק, שזכה בזהב ב-100, נסטה קרטר ומייקל פרייטר.