יורו 2013: נבחרת ישראל שובצה עם אנגליה, איטליה וגם נורבגיה
תתכוננו לקיץ חם. גיא לוזון ושחקניו קיבלו הגרלה נוחה (יחסית) אבל עדיין יפגשו את האנגלים עם רודוול, סטרלינג והנדרסון ואת אל שעראווי וחבריו האיטלקים. בבית השני: הולנד, ספרד, גרמניה ורוסיה. העפלה? לא פשוט, אבל שווה לפנטז
זה עוד רחוק, אבל יש למה לחכות. הנבחרת הצעירה שובצה הערב (רביעי) בבית 1 עם אנגליה, איטליה ונורבגיה ביורו 2013, שייערך בישראל מה-5 ביוני. יהיה מעניין. אפילו מעניין מאוד. ההגרלה שהתרחשה בתל אביב סיפקה את הסחורה עבור אבי לוזון. הבית הישראלי אטרקטיבי מצד אחד וכולל את האנגלים והאיטלקים שנחשבים לאיכותיים ומנגד, כשמסתכלים על הבית השני והקשה שמכיל בתוכו את גרמניה, הולנד, ספרד ורוסיה, אפשר להגיד שההגרלה שקיבלו גיא לוזון ושחקניו נוחה (יחסית) ומשאירה לישראל איזשהו סיכוי קטן לעלות.
ישראל כאמור היתה בדרג ה-1 בתור המארחת לצד ספרד המצויינת וקיבלה את אנגליה מהדרג השני ואת נורבגיה ואיטליה (מהדרג ה-3 וה-4 שאוחדו).
הטורניר ייערך ב-5 עד ה-18 ביוני ו-4 אצטדיונים ב-4 ערים שונות יארחו את הנבחרות הטובות ביבשת: בלומפילד בתל אביב, טדי בירושלים, האצטדיון החדש בנתניה ואצטדיון המושבה בפתח תקווה. נבחרת ישראל תציין הופעה שנייה בתולדותיה בטורניר אחרי שהעפילה ליורו 2007 בהולנד וסיימה את הטורניר ללא נקודה או שער זכות.
החבורה של גיא לוזון שעלתה אוטומתית כבר קיימה מספר משחקי הכנה ומי שאמורים להיות השחקנים הבולטים בה בקיץ הקרוב הם אור ברוך, אייל גולסה, מונאס דאבור, טאלב טוואטחה, גיא אסולין, דור מיכה, ניר ביטון בוריס קליימן.
הכירו את היריבות של ישראל
אנגליה
אחת הבעיות הגדולות בפניהן ניצב המנג'ר סטיוארט פירס היא שכמעט חצי מהסגל שלו משחק בליגת המשנה באנגליה ולא בפרמייר-ליג, בניגוד לנבחרות גדולות אחרות. כך או אחרת, "פסיכו" הוביל את האנגלים, שהגיעו לגמר ביורו 2009, לקמפיין מוקדמות מוצלח במיוחד. ג'ק באטלנד מבירמינגהאם ספג רק שלושה שערים ב-12 הופעות.
השמות הבולטים יותר לקהל הישראלי הם ראקים סטרלינג (שפורח בליברפול), ג'ורדן הנדרסון (שלא משחק בליברפול), ג'ק רודוול (מנצ'סטר סיטי), הנרי לנסברי (נוטינגהאם) ואפילו הבן של פול אינס, תומאס, שמככב במדי בלקפול מהצ'מפיונשיפ. שמות בולטים נוספים שעשויים להגיע הם כמובן אלכס אוקסלייד-צ'מברליין (ארסנל), ג'וש מק'קראן (מידלסברו) וכריס סמולינג (מנצ'סטר יונייטד).
איטליה
ארבע זכיות כבר יש לאיטליה הצעירה בתואר היבשתי, אבל מאז 2004 רשמו האזוריני בעיקר כשלונות ולא עלו לטורניר הגמר הקודם. השחקנים הבולטים בסגל של דוויס מנג'יה הם פאביו בוריניו (ליברפול), אלסנדרו פלורנצי (רומא), צ'ירו אימובילה (גנואה), לוקה מארונה (יובנטוס), מתיאה דה שיליו (מילאן) והכישרון הלוהט של הכדורגל האיטלקי לורנסו אינסינה מנאפולי. זה אולי לא נראה נוצץ, אבל בהחלט מדובר במתמודדת רצינית מאוד במירוץ לתואר.
נורבגיה
על רקע הנסיגה הגדולה של הנבחרת הבוגרת, דווקא הצעירה של נורבגיה שומרת על הגאווה הסקנדינבית אחרי שהדהימה את נורבגיה 4:5 את צרפת בסיכום שני המשחקים בשלב הפלייאוף והבטיחה את מקומה באליפות לראשונה מאז 1998. מדובר בנבחרת קשוחה וחזקה, כיאה למסורת של המדינה הצפון אירופאית. השחקן הכי מפורסם שלה הוא הקשר האחורי העולה של בורוסיה מנשנגלדבך האבארד נורדטבייט, ופרט אליו ניתן לציין גם את שני החלוצים המסוכנים: ג'ן אחנגה ברגט ממוליכת הליגה מולדה ומרקוס פדרסן מאודנסה הדנית. העפלה לחצי גמר תיחשב להפתעה גדולה.
ומי תשחק בבית השני?
ספרד
המאמן לואיס מייה שילם את מחיר הכשלון האולימפי, בו הנבחרת הצעירה הודחה בשלב הבתים על אף שהייתה אחת הפייבוריטיות לזכיה. במקומו מונה ז'ולן לופטגי, שהוביל את הנבחרת עד גיל 19 לזכיה ביורו בקיץ האחרון. הוא יגיע עם הקאדר המרשים ביותר לטורניר בישראל והסגל יכלול לא פחות מ-6 שחקני ברצלונה. הכוכבים הבולטים הם הקשר ההתקפי איקר מוניאין (בילבאו), השוער דויד דה חאה (מנצ'סטר יונייטד) ושני החלוצים המחוננים איסקו (מלאגה) ורודריגו (בנפיקה), שינסו להגן על התואר בו זכו בדנמרק ב-2011. בנוסף, כדאי לשים לב גם לחלוץ אלבארו מוראטה (ריאל מדריד), הקשר פאבלו סראביה (חטאפה) והקיצוניים ג'רארד דאולופאו וכריסטיאן טייו (ברצלונה).
הולנד
צעירי האוראנג' אמנם זכו פעמיים ברציפות ב-2006 וב-2007, אבל לשני הטורנירים האחרונים לא עלו ובארץ ינסו לשקם את תדמית ההצלחה שיצרו לעצמם בעבר בעמל רב. יש לציין כי לא מעט כישרונות עולים קפצו לנבחרת הבוגרת של לואיס ואן חאל כמו ריקרדו ואן ראיין ולוסיאנו נרסינג. אבל גם בלעדיהם, יש לארץ השפלה במה להתפאר. הכוכב הבלתי מעורער בסגל של המאמן קור פוט הוא לוק דה יונג, חלוצה בן ה-22 של מנשנגלדבאך שכבר הספיק לככב במשך שלוש העונות הקודמות במדי טוונטה. גם הקשר הכשרוני ג'ורג'יניו ווינאלדום (פ.ס.וו) והבלם דיילי בלינד, בנו של דני בלינד, אמורים למשוך לא מעט תשומת לב.
גרמניה
אחרי הכשלון של אי העפלה לאליפות בדנמרק לפני שנתיים, המאנשאפט, שזכתה בטורניר ב-2009, חוזרת לבמה המרכזית בגדול. ממש כמו אחותה הבוגרת, החבורה של ריינר אדריאון היא מכונת שערים בלתי ניתנת לעצירה. גרמניה מצאה 43 פעמים את הרצף ב-12 משחקי המוקדמות. מאחר שמריו גצה כבר מזמן הוקפץ לסגל של יואכים לב, נבחרת הדור הבא של גרמניה נשענת בעיקר על קשרה ההתקפי הפנטסטי של שאלקה לואיס הולטבי, שהבקיע ובישל פעמיים ב-1:3 על שווייץ בפלייאוף. ברנד לנו הוא אחד השוערים המוכשרים כיום באירופה, כמו גם חברו מלברקוזן, הקיצוני כרים בלערבי. מי שעוד עשויים להגיע לישראל הם אילקאי גונדוגאן (דורטמונד) ויוליאן דראקסלר (שאלקה).
רוסיה
הרוסים מתכוננים במרץ לגביע העולם 2018, אותו הם יארחו, ויכול מאוד להיות שכמה מהשחקנים שירוצו על הדשא בישראל יהוו את השלד של הנבחרת הבוגרת בעוד 6 שנים. הכוכב הגדול שלהם, אלכסנדר קוקורין מדינמו מוסקבה, הוקפץ לבוגרת ולא השתתף בפלייאוף, שם גברו הרוסים על צ'כיה ועלו בפעם השלישית בתולדותיהם לאליפות. גם בלעדיו לנבחרת של ניקולאי פיסארב יש אחלה סגל, שכולל את שני שחקני אנז'י מחצ'קאלה, החלוץ פדור סמולוב (7 שערים בקמפיין) והקשר ההתקפי אולג שאטוב. שימו לב גם לפאבל יאקובלב מספרטק מוסקבה.