היא חזרה: אחרי שנתיים של הפסקה, הפועל עירוני אילת שוב בליגת העל. הערב (שלישי), הקבוצה הכי דרומית בישראל גברה 70:84 על א.ס. אשקלון - ותשחק בעונה הבאה שוב בליגה הבכירה. אילת אמנם עוד לא סיימה את העונה, אך נמצאת במקום הראשון בלאומית עם מאזן של 26 ניצחונות והפסד אחד - והניצחון הערב סגר סופית את הסיפור.
אחרי שבקיץ עלתה האפשרות של איחוד עם הפועל עפולה שהיה מקפיץ אותה לליגת העל, זה לא קרה בסופו של דבר - והיא נשארה עוד עונה בליגה הלאומית; מה שבהחלט השתלם לה. הקבוצה שאותה מאמן אלעד חסין היתה הטובה ביותר, היציבה ביותר - והשיגה את הפרס המתבקש על העונה שמאחוריה. בעונה הבאה, היא תשוב למקומה הטבעי.
מי שהוביל את אילת העונה הוא דאסטי הנאס, שקלע 16.6 נקודות למשחק (עד למשחק הערב). ישמעאל ליין היה אחריו עם 15.4 נקודות ו-7.7 ריבאונדים בממוצע. עוד קלעים בולטים השנה היו צוף בן משה, אליעד טל ואוסטין טילמן - שמוליך את הקבוצה העונה בנקודות מדד, לאחר שקלע 12.2 נקודות, הוסיף 5 ריבאונדים ומסר 7.8 אסיסטים למשחק.
הפועל אילת היא אחד המועדונים שעברו את ההיסטוריה הכי מפותלת בכדורסל הישראלי. הוא נוסד לראשונה ב-1970, והעפיל לראשונה לליגה הבכירה בעונת 1990/91. הקבוצה הגיעה פעמיים לגמר הפלייאוף - פעם אחת בעונת 1997/98 (והפסידה למכבי תל אביב), ופעם נוספת בעונת 2014/15 כשנוצחה על ידי הפועל ירושלים. בנוסף, היא השתתפה עונה אחת בגביע ספורטה - שם היא הגיעה לשמינית הגמר והודחה ע"י פנאתינייקוס, למרות שניצחה במשחק הראשון.