"אין רף שלא נגיע אליו, זו תקומה"
מ.כ עוטף דרום פתחה עונה במסיבת עיתונאים: "זה אור גדול לאזור הזה"
יוצאת לדרך חדשה. מ.כ עוטף דרום, הקבוצה שהוקמה בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" בכדי לייצג את המועצות האזוריות בדרום, תחל לשחק כבר העונה בליגה הלאומית.
הקבוצה ערכה מסיבת עיתונאים בהשתתפות המאמן ברק פלג, היו"ר טל רוסו, המנכ"ל עמוס אריאל, יו"ר איגוד הכדורסל עמוס פרישמן ויו"ר מנהלת הליגה הלאומית רון וורוטיצקי.
עמוס פרישמן, יו”ר איגוד הכדורסל, פתח את מסיבת העיתונאים: "לפני כמה חודשים אף אחד מהאנשים לא האמין שהחלום הזה ירקום עור וגידים. כשאני שמעתי על הפרויקט קיבלתי החלטה שהוא יקום, הנה אנחנו כאן. זה אור גדול לאזור, זה אור שאיגוד הכדורסל מצליח לגרום לאזור הזה קצת לחייך. מה שהאנשים עברו בתקופה הזו אי אפשר לתאר במילים, אין לי ספק שיהיה פה קהל ותוך שניים-שלושה משחקים האולם יהיה מלא. אני חייב להודות למועצה האזורית אשכול וכל השותפים לדרך”.
על ברק פלג, שאמן את הקבוצה, אמר פרישמן: "ברק פלג הוא האיש הכי מתאים להוביל את הפרויקט הזה. איש חינוך, מאמן מדהים, שיאסוף לצידו צוות נהדר. זה שאפו ענק ואני חייב להגיד לו תודה, עם אשתו והילדים העביר את מקום מגוריו לדרום, זו היסטוריה גדולה ותרומה לקהילה. איגוד הכדורסל ימשיך לתרום ויהיה חלק בלתי נפרד מהפרויקט הזה, שכל תושבי האזור ייהנו ממנו”.טל רוסו, יו”ר מ.כ עוטף דרום, דיבר: "אני רוצה לחזק את תושבי הצפון במערכה העכשווית, צריך לזכור את קורבנות האסון ולעשות הכל להחזרת החטופים. אחרי מה שקרה, חשבתי הרבה איך מחזירים לאזור את התקווה והתקומה. פנו אליי לפני תשעה חודשים עם הרעיון ואני מיד נרתמתי והסכמתי. שיחקתי בגליל עליון וראיתי מה הקבוצה עשתה לאזור, זה המודל שאני מאמין בו. הקבוצה שנבנית עכשיו יכולה להביא הרבה תקומה לכאן”.רוסו המשיך: "להקים דבר כזה זה לא פשוט, לא היה פרויקט כזה בתולדות הכדורסל הישראלי. ברק פלג העתיק את מגוריו לכאן והשתלב מיד, גם בפן המקצועי וגם בפן הערכי. אני רוצה להודות למועצה אזורית אשכול וגדי ירקוני שפרצו את הסכר, מכאן אין רף שלא נגיע אליו. יש פה הרבה שותפים וחבורה צעירה, רצינית ולוחמת שתביא אותנו להישגים ולתקומה”.
רון וורוטיצקי, יו”ר מנהלת הליגה הלאומית: "אני רוצה לברך על כך שהצלחנו להרים את הפרויקט בצורה מהירה ולשתף פעולה. הקבוצה הזו מתאימה כמו כפפה ליד לליגה הלאומית, שמטרתה היא לפתח את השחקן הישראלי הצעיר ולתת לו את הניסיון בכדורסל מקצועי. הקבוצה הזו תואמת למידות של הליגה הלאומית, אני בטוח שאחרי מה שהיה פה, אנחנו נצליח להרים פה חוויה טובה של כדורסל ישראלי ונגרום לתושבי האזור ליהנות, אין לי ספק שזה יהיה סיפור הצלחה”.עמוס אריאל, מנכ”ל מ.כ עוטף דרום, נשא דברים: "אני רוצה להודות לכל מי שתמך בנו ועזר לנו, הסיפור פה הוא להחזיר איזשהו דופק תרבותי לאזור, לחבר את האנשים מכל המועצות ועוטף עזה. יש עוד המון עבודה, אבל יש לנו משימה חשובה ואני בטוח שנצליח. גם לפני ה-7.10 תמיד היה פה כדורסל וספורט, זה היה חלק משמעותי מהקהילה. אנשים פה רעבים לתרבות וספורט ואני מאמין שנראה פה אולם מלא”.
ברק פלג, מאמן הקבוצה: "כדי לקיים את החזון הזה ותמונת הניצחון הזו שאני מדמיין אותה, היינו צריכים בית – מועצה אזורית אשכול, שזה מעכשיו גם הבית שלי. העברתי את המשפחה שלי לפה בתקופה בעייתית, אני לא יכול לנתק שום דקה ביום שלי מ-101 חטופים וחטופות שנמצאים לא רחוק מפה. האירוע הזה גדול הרבה יותר מכדורסל, כביש 232 שהיה כביש הדמים עכשיו נותן גם קצת תקווה. אמרתי ביום הראשון לחבורה שמגיעה מכל הארץ שזו העונה שהם ייזכרו. נעבור פה גם ימים קשים, הפסדים ומתחים, אבל בפרספקטיבה של קריירה אתה תזכור את העונה הראשונה ואת החוויות והחברים”.
המאמן המשיך: "יש לשחקנים זכות גדולה לבוא לחיות כאן ולהיות חלק משיקום, תקווה, תקומה וחיים. אני בטוח שזה יוביל לעוד ילדים שיצטרפו לספורט, זה חלק בלתי נפרד מהקהילה. חשוב לזכור שאנחנו גם בונים קבוצה תחרותית, את התוצאות יראו קצת יותר מאוחר וצריך סבלנות, אבל משחק ראשון במגן עם קהל מריע זו תמונת ניצחון. יהיו בעיות ותקלות, אבל נתגבר על הכל”.
עוד מפלג: "הייתי בארבע השנים האחרונות בגליל, חוויתי את השנה האחרונה בעוצמה חזקה עם קבוצה שנודדת הרבה, אבל גם מייצרת שמחה ותקווה לתושבים. יש שלב בקריירה שאני צריך להרגיש שאני עושה משהו משמעותי, גם לאמן בליגת העל זה משמעותי וזו פסגת השאיפות והקריירה. אני צריך להגיד תודה לאשתי וארבעת ילדיי שהפכנו להם את החיים, כולנו מקריבים פה משהו למען הקבוצה. הכל קרה מהר והיה חוסר ודאות לגבי הפרויקט, אבל מהרגע שאמרו שמתחילים היה לי ברור שאני מגיע. יש לי פה הרבה חברים טובים אז הנחיתה היא רכה. הלב שלי הבין שזה המקום שאני צריך להיות בו עכשיו, גם בפן המקצועי לקחת צעד אחורה ולעסוק בפיתוח”.
המאמן סיכם: "כל השחקנים פה עברו בסביבת הנבחרות הצעירות, כולם תחת הרדאר של איגוד הכדורסל. גם השחקנים לקחו סיכון כדי להיות פה כי הפרויקט התחיל מאוחר, הרעיון הוא לפתח אותם כשחקנים, דגש על פיתוח אישי, מבלי לרגע להוריד פה שהם חיים בקהילה מיוחדת. הם גרים כאן בשני בתים בעין הבשור, כמו קומונה. אוכלים ביחד וחיים ביחד וגרים בתוך הקהילה, הם ייזכרו את השנה הזאת והם תחת הבית של אשכול. הפרויקט הזה יגדל ויצמח, אני מקבל טלפונים מהורים של שחקנים שרוצים לבוא ואין מקום. נביא גם שני זרים כדי שנהיה תחרותיים בליגה הזו ונעמוד כמו שצריך”.