בערב אחד על החול של פרישמן נסגרה עונה שלמה ואיתה נכתב אחד הפרקים הדרמטיים ביותר בתולדות הליגה. א.ב מוראנו, האלופה המכהנת והקבוצה של דודו טובי האגדי, יורדת ליגה. פעם ראשונה שדבר כזה קורה בהיסטוריה של הליגה ואחרי קרוב ל 18 שנים דודו טובי יעדר ככל הנראה מהליגה הראשונה בעונת 2027, דבר שמעיד יותר מהכל על עונת חילופי הדורות בפוציוולי הישראלי. האלופה נכנסה לעונה כאשר היא מוותרת על שיאן האליפויות בישראל דייגו מראדונה (שירד לליגה השנייה ועלה ליגה) ומחתימה במקומו את שחקן הליגה השלישית אראל חזיזה ולאחר מכן את דין שקד.
- ליגת הפוצ'יוולי של XI MOBILITY משודרת מדי שבת בספורט 5
ההחלטה על החילוף בסגל התגלתה כפחות מוצלחת מהצפוי ומוראנו נכנסו למחזור האחרון במקום ה-11 אבל כשהגורל עדיין בידיהם, מול טים אגיה שכבר הבטיחה את המקום הרביעי. למרות חוסר העניין היחסי של טים אגיה במשחק הם הפגינו רוח ספורטיבית, ניצחו במשחק צמוד 21-19 שקבע כי בפעם הראשונה אי פעם, קבוצה שלקחה אליפות ירדה ליגה בעונה לאחר מכן, זו אולי העדות החדה ביותר לכמה הליגה הזו הפכה איכותית אבל גם בלתי סלחנית. לצידה של מוראנו יורדת גם קאזה דו ברזיל אילת של דיין ופטריקו אחרי עונה קשה בתחתית.
במשחק המרכזי של היום פגשו שתי המועמדות לאליפות אחת את השניה למפגש מרתק, דיאמנט וביאל YAR עובדים זרים נגד ליברמן ופרנקלין "שחר דיזיין" המשחק התחיל באופן חד צדדי לטובת YAR ונמשך ככה עד לסיום ולנצחון שלהם 21-15, נצחון שהבטיח את המקום הראשון וגם שלח מסר ברור לקראת הפיינל.
בליגה השניה קיבלנו שתי עולות עם סיפורים מעניינים כאשר העולה מהמקום הראשון בליגה השניה היא הקבוצה של דייגו מראדונה, אלוף העונה שעברה, שחוזר לליגה הראשונה אחרי עונה מוצלחת עם בן אל כהן. העולה מהמקום השני היא הקבוצה של נועם בן ישי, אחיו של רון בן ישי, שנלחם באותו ערב ממש על כרטיס לפיינל פור שעלה לליגה הראשונה לצד ארז שועלי, יהיה מעניין לראות האם צמד האחים ישתף פעולה בליגה הראשונה בעונה הבאה.
במשחקי ההצלבה נגד הירידה קבוצת BBB של פאוליניו ואלחנדרו לא התכוונו לוותר על מקומם, וניצחון מלחיץ בשלוש מערכות על עדן גבעתי וגל שריג הותיר אותם בליגה הראשונה. במשחק השני של ההצלבות נגד הירידה הראל שועה (שירד ליגה בעונה הקודמת) ודאבי סגרו את הפינה שלהם בשתי מערכות מול בר יצחקי וליעם גריאני והבטיחו עוד עונה בליגה הראשונה.
במקביל להצלבות נגד הירידה נערכו במגרש המרכזי משחקי ההצלבות לפיינל פור כאשר רון ומאור (חי נחמיאס) גברו בקלות בשתי מערכות על לה פלוטה של אדיב שביט, ואורי גלבוע וויקטור ריאל ניצחו גם הם בשתי מערכות את מייבנס של דן לוין ונאם. שתי התוצאות השלימו את הרביעייה, והפכו את התמונה לחדה: הפיינל פור מוכן. מכאן הכל מתנקז לשני חצאי גמר שמריחים כבר עכשיו מלחמה. רון ומאור יפגשו את ליברמן ופרנקלין, במפגש שבו נחמיאס מנסים להוכיח שהמקום השלישי בטבלה לא משקף את הפוטנציאל שלהם.
זאת תהיה הופעה נוספת של מאור, רון ולילוש, פרנקלין לעומתם יופיע בפעם הראשונה בפיינל אחרי שבעונה הקודמת של בליגה זה נגמר בירידת ליגה לצד לירון רומי. בחצי השני, דיאמנט וביאל יעמדו מול אורי וויקטור הצמד שכבר במחזור האחרון הראה שהוא מגיע לרגע הנכון בכושר מושלם, זאת תהיה הפעם השניה שויקטור ריאל מופיע בחצי הגמר של הפיינל, בפעם האחרונה הוא הפסיד בצורה דרמטית עם אורן צוברי למאור ורון. כל יתר השחקנים בהתמודדות הזאת יחוו בפעם הראשונה חוויה של פיינל פור כאשר דורון דיאמנט הופך להיות לשחקן הראשון בהיסטוריה שבעונת הבכורה שלו בליגה הראשונה מסיים במקום הראשון את העונה הסדירה ונראה כמו מועמד מוביל לתואר MVP של העונה.
הגמר, כמו חצאי הגמר, יוכרע בשיטת הטוב משלוש מערכות. עונה שבה האלופה יורדת ליגה, אלוף העונה שעברה עולה ליגה, שחקנים בעונת בכורה מגיעים לפיינל היא עונה שבה הכל יכול להיות וזה מבטיח לנו אירוע בלתי נשכח.
כל תוצאות המחזור האחרון:
16:00 — טים אגיה מקס 7 (אורי/ויקטור) ניצחה 21–19 את א.ב מוראנו
16:25 — Y.A.R עובדים זרים (דורון/ביאל) ניצחה 21–15 את SHAHAR DESIGN
16:50 — חי נחמיאס (רון/מאור) ניצחה 21–16 את FRONTLIFE
17:15 — NINVE OCTOPUS (צוברי/ויטיניו) ניצחה 21–15 את דורין אטיאס
17:40 — MAVENS (דן/נאם) ניצחה 21–11 את קאזה דו ברזיל
אירוע הגמר יערך ביום שבת הקרוב חוף פרישמן בת"א ויתחיל בשעה 17:20, שידור ישיר בערוץ הספורט
האירוע מנוהל ע"י העמותה לקידום משחק הפוצ'יוולי בישראל ובסיוע רשות הספורט העירונית ת"א-יפו
הכתבה מאת: גל "חופו" לוי