הדדליין ל-NBA מתקרב: פרטים חדשים על לוני ווקר

הפער לעומת השכר שמחכה לו במכבי ת"א, השפעת ההגבלות הכלכליות, ההבדל מאלפא דיאלו שניצל חוזה יציאה דומה והקיפאון בשוק שממתין להחלטה של לברון ג`יימס. תמונת המצב העדכנית

רועי ויינברג
רועי ויינברג
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
מתקרבים בצעדי ענק לדדליין. לוני ווקר יוכל לצאת עד הלילה (בין רביעי לחמישי) מחוזהו במכבי ת"א ללא כל תמורה, בהתאם לסעיף היציאה מה-NBA שיהיה בתוקף גם בשנה הבאה. ווקר וסוכנו שוהים כרגע בווגאס.

ווקר מרוויח 2.2 מיליון דולר נטו לעונה במכבי ת"א, כשבסבירות לא רעה הוא יקבל סכום נמוך יותר ב-NBA. בתור שחקן שהשלים שבע עונות ב-NBA, חוזה המינימום לו הוא זכאי עומד על 3.5 מיליון דולר ברוטו. אם היה מדובר בחוזה רוקי, הוא היה מקבל סכום קטן כמעט פי שלוש.


אלפא דיאלו, שחקן ההגנה של העונה ביורוליג (אך שחקן בלי ניסיון בליגה הטובה בעולם), סיכם על חוזה של 1.4 מיליון דולר ברוטו בקולורדו, ירידה משמעותית. ווקר יכול להשתחרר בחינם, כך שמכבי לא תקבל ביי-אאוט. דיאלו, בדומה לווקר, החזיק בסעיף יציאה עד ה-15 ביוני אותו דנבר בחרה להפעיל.

בהתחשב בכך שקבוצות NBA מתמודדות עם הגבלות שכר שונות וקיצוניות בשנים האחרונות, הפער הכלכלי הזה עשוי להשפיע, ויש מקרים בהם פער של שני מיליון דולר במשכורת יכול להגיע לסכום גדול פי חמש ושש בהשפעת חישובי מס שונים.

אשתקד ווקר יצא מה-NBA כדי לשחק בפילדלפיה 76', קבוצה הסמוכה לעיר הולדתו, אך בשלב זה פילדלפיה מחזיקה בשורה ארוכה של גארדים יוצרים בדמות טייריס מקסי, וי ג'יי אדג'קום, אנפרני סיימונס וכמובן ג'יילן בראון שהצטרף בטרייד מבוסטון.

באופן תיאורטי ווקר יכול לחתום על חוזה לא מובטח, כך שאם הוא יחתום בקבוצת NBA וישוחרר לאחר מכן הוא יהפוך לשחקן חופשי. ווקר שיחק בעבר בסן אנטוניו, בלייקרס ובברוקלין ואף נבחן במדי בוסטון שלא בחרה להחתימו בסופו של דבר. 

מבחינת כדורסל יכול להיות ערך לווקר, בטח בשוק צפוף, אך יש לא מעט שוטינג גארדים שמשחקים על משבצת דומה ומרוויחים שכר דומה לזה שיחכה לווקר. בראדלי ביל, דמאר דרוזן, קאם תומאס וקול אנתוני נחשבים לסקוררים שצריכים את הכדור ביד, בדומה לווקר עצמו. 

חלקם הגדול ממתין להתפתחויות בגזרת לברון ג'יימס, כאשר בימים האחרונים אנחנו רואים מעט מאוד החתמות, בין היתר בהתחשב בכך ש-6 קבוצות מחכות לג'יימס ולא עושות מהלכים במה שמשפיע על השוק. כאן דווקא סעיף היציאה של ווקר עשוי לשמש יתרון עבורו, בהתחשב בכך שבשונה משחקנים אחרים אין לו אינטרס לחכות.

בעונתו המלאה האחרונה ב-NBA ווקר קלע 9.7 נקודות למשחק (38.4% מהשלוש) במדי ברוקלין. ב-20 משחקים במדי פילדלפיה, בגארבג' טיים של 2024/25 בה הקבוצה איבדה סיכוי לפלייאוף, הוא קלע 12.4 נקודות. במצטבר יש לו 10 נקודות למשחק (42.2% מהשדה, 35.6% מהשלוש) ב-342 משחקי NBA.