במהירות שיא: 5 סיבות לצפות בסייף היום

המתחרה הישראלי, הקרב שנפתח בהיעדר הרוסים והקרב הצמוד במקצים הקבוצתיים

מערכת אתר ערוץ הספורט
5 סיבות לצפות בסייף. פרייליך וקארלן (GETTY)
5 סיבות לצפות בסייף. פרייליך וקארלן (GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

 משחקי הקיץ של פריז 2024 יצאו לדרך ולא מעט אתלטים מענפי ספורט שונים צפויים לקחת חלק ביום המשחקים הזה. אנחנו באתר ערוץ הספורט מתכוננים ליום המשחקים יחד איתכם, והפעם: 5 סיבות לצפות בסיף>>>

1. אפילו בענף הסיף יש למדינה שלנו נציגות מכובדת, בדמותו של יובל פרייליך, הדקר המדורג ראשון באירופה בדירוג האולימפי. מדובר בפעם הראשונה שישראל משתתפת בענף הסיף במשחקי הקיץ מזה 16 שנים, כשהפעם האחרונה הייתה בבייג'ינג 2008.

2. אחת מהפייבוריטיות לפודיום אצל הנשים היא האוקראינית אולגה קארלן. היא התקווה הגדולה של אוקראינה להישג בפריז והיא הגיע לכאן למרות שנפסלה באליפות העולם בגלל שסירבה ללחוץ את ידה של יריבתה הרוסית. היא צפויה להילחם על הפודיום ולהגיע רחוק במשחקים.

3. כמו בענפים רבים, גם במקרה של סייף, המשלחת הרוסית, ששלטה בענף ב-2021, לא שלחה נציגים ב-2024. על כן, אנו צפויים לקבל שמות חדשים על הפודיום השנה. בין הפייבוריטים הן המדורגות 1, 2 ו-3 אצל הנשים, ויויאן קונג מאי וואי, מארי פלורנס קנדסאמי ואלברטה סאנטוצ'יו ואצל הגברים, אלה גרגלי סיקוסלי, מאטה תמאש קוך וקוקי קאנו.

4. גם בסייף, המשלחת האמריקנית מחזיקה באמתחתה מתחרים, כשבענף זה מדובר בלי קיפר וגרק מייהארט, שמתחרים ברומח. בעוד קיפר האלופה המכהנת, מיינהרט זכה פעמיים במדליית הארד ברומח. השניים, אגב, נשואים באושר וישמחו להביא כבוד כפול למדינתם.

5. גם בקרבות הקבוצתיים, ישנה תחרות לא קטנה, בעיקר בין הונגריה, איטליה, צרפת ודרום קוריאה. בטוקיו היו אלה היפנים שזכו בזהב בדקר, הצרפתים שזכו ברומח והדרום קוריאנים שזכו בחרב והם צפויים להילחם גםהשנה על המקום הראשון בפודיום. אצל הנשים, מדובר בצרפתיות והאיטלקיות שיגיעו להילחם על פודיום בהיעדר רוסיה, כשגם אסטוניה זוכת הזהב בדקר הקבוצתי, תגיע להגן על תוארה.