במהירות שיא: 5 סיבות לצפות בקליעה היום

מהקלע הישראלי הוותיק שלנו ועד לקלעית הגיאורגית שתתחרה בפעם העשירית

מערכת אתר ערוץ הספורט
5 סיבות לצפות בקליעה. ריכטר והאנקוק (GETTY)
5 סיבות לצפות בקליעה. ריכטר והאנקוק (GETTY)
שנה גודל פונט א א א א
משחקי הקיץ של פריז 2024 יצאו לדרך ולא מעט אתלטים מענפי ספורט שונים צפויים לקחת חלק ביום המשחקים הזה. אנחנו באתר ערוץ הספורט מתכוננים ליום המשחקים יחד איתכם, והפעם: 5 סיבות לצפות בקליעה.

1. סרגיי ריכטר הוא הנציג היחיד שלנו בפריז בענף הקליעה. מדובר במשחקי הקיץ הרביעיים אליהם הוא מעפיל והוא עשה זאת עם מעט מזל, לאחר שהמכסה האוניברסילית האחרונה שנותרה לא חולקה לאף אחד והדירוג שלו בעולם איפשר לו לקבל את הכרטיס. ריכטר ירצה להביא כבוד למדינה בתחרות רובה האוויר ל-10 מטר, עם מדליה אולימפית ראשונה.

2. אחד מהמתחרים החזקים ביותר בקליעה וספציפית בסקיט (ירי בצלחות חרס) הוא זוכה מדליית הזהב מטוקיו - וינסנט האנקוק. האמריקני בן ה-35 זכה גם במדליית הזהב בלונדון ובייג'ינג ובנוסף, ב-7 מדליות זהב באליפויות העולם. הוא הקלע האולימפי המעוטר ביותר בהיסטוריה ואלה צפויים להיות המשחקים הלפני אחרונים שלו, כשהוא מתכנן לפרוש בלוס אנג'לס 2028.

3. שיא נוסף שיש לנו במשחקים הללו - נינו סאלוקוואדזה הגיאורגית, צפויה להגיע לפריז למה שיהיו המשחקים העשיריים שלה בקריירה. כן, קראתם נכון. היא התחרתה לראשונה בסאול 1988, אז היא זכתה בזהב ב-25 מטר ובכסף ב-10 מטר של ירי אקדח אוויר. היא זכתה גם בארד במשחקים בביג'ינג וכעת תגיע בגיל 55 גם לפריז.

4. במהלך המשחקים האחרונים, לא פחות מ-19 מדינות שונות זכו במדליות, ביניהן גם סן מרינו הקטנה, ששוכנת ליד איטליה. ענף הקליעה הוא בין הפוטנציאליים ביותר לזכייה של מדינות קטנות במדליה יוקרתית ואם אתם רוצים לראות סיפורי סינדרלה במשחקים בפריז, כאן זה הענף שלכם.

5. מתחרה נוספת שצפויה להגיע עם סיפור די משוגע היא אמבר ראטר הבריטית. אחרי שפספסה את טוקיו 2020 בגלל שנדבקה בקורונה ולא יכלה להשתתף, הפעם היא מגיעה לפריז שלושה חודשים בלבד לאחר שילדה ילד ראשון. אלופת העולם לשעבר רוצה להשיג מדליה בפריז, כדי לכפר לעצמה על טוקיו וכדי להוכיח שגם אמהות טריות יכולות להיות אלופות אולימפיות.