במהירות שיא: 5 סיבות לצפות בטאקוונדו היום

השינויים בחוקי התחרות, האירנית שברחה מהמשטר והנציגות הישראלית

מערכת אתר ערוץ הספורט
5 סיבות לצפות בטאקוונדו. סמברג וניקולס (GETTY)
5 סיבות לצפות בטאקוונדו. סמברג וניקולס (GETTY)
שנה גודל פונט א א א א
משחקי הקיץ של פריז 2024 יצאו לדרך ולא מעט אתלטים מענפי ספורט שונים צפויים לקחת חלק ביום המשחקים הזה. אנחנו באתר ערוץ הספורט מתכוננים ליום המשחקים יחד איתכם, והפעם: 5 סיבות לצפות בטאקוונדו>>>

1. כשאומרים טאקוונדו בישראל - אומרים אבישג סמברג. לוחמת הטאקוונדו הישראלית, שזכתה במדליית הארד בטוקיו, זכתה גם במדליית הכסף באליפות אירופה ב-2022 והגיעה לפריז כדי לשחזר ולהתעלות על ההישג שלה מלפני שלוש שנים.

2. כמו בענפים נוספים, גם בטאקוונדו המשלחת הרוסית סיפקה הכי הרבה מדליות בטוקיו וכמו בענפים נוספים, גם בטאקוונדו אין רוסי אחד שנלחם. בהיעדרם, הלוחם האוזבקי אולוגבק ראשיטוב, שזכה במדליית הזהב בטוקיו (68 ק"ג), מגיע כפייבוריט במחלקה שלו, כשגם סי ג'יי ניקולס האמריקני, שהביא מדליה ראשונה לארה"ב בענף אחרי 14 שנים באליפות העולם, ירצה לשחזר את ההישג גם בפריז.

3. השנה במשחקים חוקי הטורניר השתנו מעט, במטרה להוסיף אקשן לקרבות. במקום לספור ניקוד כולל לאורך הקרב, הקרבות יוכרעו על ידי הטוב מ-3 סיבובים, שתכריח את הלוחמים לפעול ולא להמתין. במילים אחרות, יתרון גדול בסיבוב הראשון לא יגרום לזהירות בסיבוב השני.

4. 22 שנים לאחר שאביו גרגלי זכה בזהב, עומאר סלים מגיע לפריז כדי לשחזר את ההישג של אביו מהמשחקים בברצלונה. בטוקיו סלים לא הצליח לעבור את השלבים המוקדמים (בגיל 18), אך מאז הוא זכה ב-3 מדליות זהב (אליפות העולם בגוואדלחרה ב-2022, מנצ'סטר 2022 ובלגרד 2024).

5. אחרי שנטשה את אירן ב-2020 במחאה נגד המשטר, לוחמת הטאקוונדו קימיה אליזאדה תייצג כעת במשחקים בפריז את בולגריה, לאחר שהשיגה אזרחות במדינה. כזכור, בטוקיו היא ייצגה את נבחרת הפליטים. אליזאדה זכתה גם במדליית הזהב באליפות אירופה בבלגרד וכעת היא תוכל להביא כבוד אולימפי גם לבולגריה.