הונדה חוזרת לשוק: מחירון מוזל ודגמים חדשים בדרך

המותג היפני שגסס בשוק המקומי עובר תהליך התחדשות עם הגעתו הקרובה של ה-CR-V והוזלות מחירים בדגמים המשווקים

Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: יצרן
צילום: יצרן
שנה גודל פונט א א א א
הונדה, מותג עם הילה אדירה גם ברמה הבין-לאומית וגם כזה שהיה ועודנו חביב על המון ישראלים, אך ככל שהגיעו דגמים חדשים, המחירון הלך ותפח עד כדי תמחורים מוגזמים של קטגוריה אחת מעלה, והצניחה במכירות לא אחרה לבוא, כאשר נכון לסוף מאי 2026, המותג ממוקדם במקום ה-42, אפילו מתחת למותגים כמו פוטון, פיאט והונגצ'י, ואף מתחת למותגים אחרים של היבואנית כמו וולוו (מקום 35) או לינק & קו (מקום 25).

כעת, "מאיר", היבואנית המקומית, מציגה מחירון חדש ומכריזה על הגעתו הקרובה של רכב הפנאי-שטח הגדול CR-V. בנוסף, אנשי היבואנית רומזים כי דגמים נוספים יגיעו בהמשך, אך בשלב זה הילת המסתורין אפפה את ההודעה, ונוכל לדמיין שאולי האקורד תחזור, הפרלוד החדשה והמעוצבת תנחת כאן או הפרולוג החשמלית. נמתין בסבלנות. ולהן המחירון החדש:
הונדה CR-V יגיע לקראת סוף השנה
הונדה CR-V יגיע לקראת סוף השנה
הוזלות בכל קו הדגמים
נתחיל מהג'אז הקטנה – סופר-מיני היברידית ומרווחת מאוד, כזו שדורות קודמים שלה עדיין מבוקשים מאוד בשוק היד השנייה. הדור הנוכחי שלה, הרביעי במספר, משווק בישראל מאז אוגוסט 2020, אך המחירון הלך והתייקר, עד כדי 154,400 שקל. עכשיו היא תהיה קצת יותר נגישה ומחירה הוזל באלפי שקלים, כך שרמת הגימור "אלגנס" תעלה 148,900 שקל - הוזלה של 5,500 שקל - ואף תשווק במחיר מבצע של 144,900 עד 31.7, ואילו רמת הגימור "אדוונס" תעלה 149,900 שקל – הזולה של 11,500 שקל. הג'אז קרוסטאר (מעיין גרסת פנאי) הוזלה ב-12,500 שקל ותעלה כעת  159,900 שקל.

רכב הפנאי הקטן, HR-V, הוזל ב-10,000 שקל ומחיר יעמוד על 184,900 שקל לרמת הגימור "אלגנס" ו-199,900 שקל לרמת הגימור "אדוונס", כאשר הוא יוצע בהנחה נוספת של 5,000 שקל עד ה-31.7.

גם מקומו של ה-ZR-V הקומפקטי לא נפקד מהמחירון החדש, והוא הוזל ב-15,000 שקל. מחירו החדש עומד על 209,900 שקל לרמת הגימור "אלגנס", 224,900 שקל לרמת הגימור "ספורט" ו-234,900 שקל לרמת הגימור "אדוונס", כאשר על השתיים האחרונות תינתן הנחה נוספת של 10,000 ו-5,000 שקל (בהתאמה) עד ל-31.7.
הונדה ג`אז למשל הוזלה בעד 12.5 אלף שקל. נראה אותה יותר עכשיו?
הונדה ג`אז למשל הוזלה בעד 12.5 אלף שקל. נראה אותה יותר עכשיו?
ה-CR-V החדש בדרך
בשלב זה שיווק של הסיוויק הופסק אך היבואנית מבטיחה כי בקרוב מאוד יגיע ה-CR-V הגדול ובמחיר אטרקטיבי. נזכיר כי הדור הנוכחי, השישי במספר, הוצג אי-שם באמצע 2022 ומאז לא הגיע לישראל.

ההנעה היברידית וייחודית יחסית. מנוע חשמלי (181 כ"ס) המניע את הגלגלים הקדמיים ומנוע בנזין (2.0 ליטר, 145 כ"ס) מתפקד כסוג של גנרטור ובהתאם לצורך תומך גם הוא את ההנעה הקדמית, כאשר גל הינע אחראי על העברת הכוח לגלגלים האחוריים (לעומת טויוטה ראב 4 למשל, שם המנוע החשמלי מניע את הסרן האחורי לטובת יצירת הנעה כפולה).

בהשוואה ל-CR-V היוצא, זה החדש מציג ממדים גדולים יותר, אורכו 4.70 מטר (+9.5 ס"מ), רוחבו 1.86 מטר (+1 ס"מ), בסיס הגלגלים עומד על 2.70 מטר (+4 ס"מ) ונפח תא המטען (5 מושבים) עומד על 1,112 ליטר  עד גובה התקרה (+87 ליטר).
דור שישי להונדה CR-V - הוצג כבר באמצע 2022
דור שישי להונדה CR-V - הוצג כבר באמצע 2022
יגיע לישראל עד סוף השנה
יגיע לישראל עד סוף השנה
ובתמחור אטרקטיבי, כך לפי היבואנית
ובתמחור אטרקטיבי, כך לפי היבואנית