לכל הכתבות באתר שוונג לחצו כאן
כבר שנתיים שהטריאתלט הגרמני מרסל בולבאט הפך את ישראמן למגרש הביתי שלו. כעת, הוא מודיע רשמית כי יגיע גם השנה - לטויוטה לנד קרוזר צ'אלנג' ישראמן 2026. הוא ינסה להגן על תוארו - ואולי אף לשבור שוב את שיא המסלול האדיר שלו.
בולבאט (25) הגיע לראשונה לישראמן בשנת 2024. אז רשם את ניצחון הבכורה שלו בחצי המרחק עם שיא מסלול של 4:22:11 שעות, לפני רועי זוארץ ודן קוני. שנה לאחר מכן הוא הגיע חזק אף יותר. אחרי קרב צמוד עם איתמר אשד ניצח שוב - תוך שהוא מוריד לא פחות משמקרש קפיצה: עונת השיא שעברו מתחרי העילית בחצי צ'אלנג' ישראמן 2025ונה דקות משיאו הקודם עם זמן של 4:13:41 שעות.
שנה חלומית
השנה האחרונה הייתה המוצלחת ביותר בקריירה של הגרמני. לאחר הניצחון בישראמן הוא המשיך בחודש מאי למקום החמישי בצ'אלנג' צ'זנטיקו (חצי מרחק) עם 3:39:52 שעות. שבוע לאחר מכן השיג ניצחון נוסף בתחרות חצי מרחק באוסטריה. בחודש יוני רשם את הישגו הגדול בקריירה עד כה - ניצחון בצ'אלנג' גדנסק, כולל שיא מסלול וניקוד משמעותי בדירוג ה-PTO.
שבוע לאחר מכן עלה שוב על הפודיום עם המקום השני בצ'אלנג' וואלצ'זה. את העונה סיים עם מקום רביעי בצ'אלנג' סמרקנד (Gold Label) ומקום שביעי באיירונמן פוזנן. במהלך השנה קבע שש פעמים זמן של 3:46 שעות או מהר יותר בחצי איש ברזל - נתון שמסביר היטב את הזינוק שלו לדירוג שיא בקריירה. כעת, בולבאט בוחר לפתוח גם את עונת 2026 באילת, ומקווה לעמוד פעם נוספת על ראש הפודיום.
"שואף לנצח, יודע שזה יהיה מאוד מאתגר"
בולבאט מספר כי ההחלטה לחזור לישראמן התקבלה אצלו כמעט מיד לאחר סיום התחרות האחרונה. "האמת היא שכבר אז ידעתי שאני רוצה לחזור", הוא אומר בראיון לשוונג. "הארגון בישראמן מצוין, וקבלת הפנים החמה שקיבלתי מהצוות וההפקה גרמה לי להרגיש מאוד רצוי כאן”. אחד הדברים שבולטים עבורו במיוחד הוא תחושת הנוחות שהוא חווה. "אני מרגיש באילת מאוד בנוח. המלון מצוין, והשירות של כל הצוות פשוט יוצא מן הכלל”, הוא מספר.
מעבר להיבט המקצועי, הגרמני לא מסתיר גם את הבונוס הגדול של תחרות בינואר באילת: "אני ממש מצפה לצאת קצת מהקור של המבורג ולבלות כמה ימים בשמש באילת. זה תמיד כיף - וכמובן שגם לעשות כאן מרוץ טוב".
המטרה המרכזית שלו ברורה - להגן על התואר. "אני יודע שזה יהיה מאוד מאתגר”, הוא מודה, "אבל זו בהחלט השאיפה שלי. ואם תהיה הזדמנות לשבור שוב את שיא המסלול, זה כמובן יהיה בונוס גדול".
כשנשאל מה הוא מתכנן לשפר לקראת ההופעה השלישית שלו בישראמן, בולבאט מחייך: "אחרי השנה שעברה קשה להגיד מה אפשר לשפר. אולי פשוט ליהנות אפילו יותר. גם מהמרוץ עצמו וגם מהימים שלפניו. לספוג עד הסוף את האווירה המיוחדת שיש באילת".