יוסיין בולט טייל לחצי גמר ה-200 מ', עם 20.28 שניות
כמעט בהליכה: שיאן העולם לא התאמץ בסיבוב הראשון. צפו: כריסטיאן טיילור זכה בזהב בקפיצה המשולשת עם 17.86 מטרים, מדליית כסף לבן ארצו וויל קליי, ארד לסיני בין דונג
היום החמישי של תחרויות האתלטיקה נפתח עם גמר איכותי ונמשך עם עוד הופעה קלילה של יוסיין בולט, הפעם ב-200 מטר. בין לבין נערך גמר הדיסקוס לנשים, כשבקפיצה במוט לנשים נקבעו העולות לגמר.
מוקדמות 200 מטר - גברים
יוסיין בלט חזר למסלול, אחרי הזכייה השלישית ברציפות ב-100 מטרים. שיאן העולם מג'מייקה עשה צעד ראשון בדרך, אולי, לדאבל בריצות המהירות, וכהרגלו הוא עשה את זה בלי שטיפת זיעה אחת תופיע על פניו. בולט ניצח את המקצה שלו במוקדמות עם תוצאה של 20.28 שניות, שנייה ו-9 מאיות איטי יותר משיא העולם המדהים שלו.
בולט, שוב כהרגלו, הוריד קצב ב-50 המטרים האחרונים, מה שלא הפריע לו לחצות ראשון את קו הסיום, ולהביט במתחרים שלו מוציאים את נשמתם כדי להצטרף אליו בחצי הגמר. בולט עלה לחצי הגמר עם הזמן ה-12 בטיבו בלבד במוקדמות, מה שלא יפריע לו כמובן בשלבים הבאים. הנמסיס הגדול, האמריקאי ג'סטין גטלין, עלה גם הוא בקלות לחצי הגמר, עם 20.42 שניות, כשהוא מנצח את המקצה החלש שלו. חצי הגמר ייערך בלילה שבין רביעי לחמישי, כאשר הגמר יוזנק בלילה שבין חמישי לשישי.
גמר קפיצה משולשת - גברים
כריסטיאן טיילור שמר על מעמדו כמלך הקפיצה המשולשת עם זהב אולימפי שני ברציפות. האמריקני סגר עניין כבר בקפיצה הראשונה, בה ניתר למרחק של 17.86 מטרים, תוצאה שהספיקה לו לניצחון.
בדיוק כמו במשחקים האולימפיים בלונדון, גם הפעם סגנו של בר כוכבא הוא וויל קליי, גם הוא מארה"ב, שזכה במדליית כסף שניה ברציפות עם 17.76 מטרים. גם הוא, כמו טיילור, קבע את התוצאה הטובה ביותר שלו היום כבר בקפיצה הראשונה. לאחר מכן הוא עוד ניסה להפוך את הקערה אבל קבע עוד תוצאה - לא רעה כשלעצמה - של 17.61 מטר, אבל נותר עם הכסף.
מחסום 18 המטרים לא נפרץ הפעם, ולשיאו האלמותי של ג'ונתן אדווארס (18.29 מטר) ייקח כנראה עוד זמן עד שמישהו יתקרב, אבל אי אפשר לומר שהתחרות בריו 2016 לא היתה איכותית. גם זוכה מדליית הארד באיצטדיון האתלטיקה בריו - בין דונג הסיני - סיים עם תוצאה טובה של 17.58 מטרים.
אגב, דונג היה חלק מייצוג מרשים של סין בגמר הקפיצה המשולשת, כאשר מלבד מדליסט הארד התחרו גם שו צ'או, שסיים רביעי עם 17.13 מטרים, וצ'ילונג צ'ו שדורג במקום ה-11 בגמר עם 16.41 מטרים.
גמר דיסקוס, נשים
לקרואטיה יש מדליה שלישית אי פעם באתלטיקה, ושתיים מהן רשומות על שמה של סנדרה פרקוביץ'. זורקת הדיסקוס הגנה על הזהב שלה מלונדון וזכתה בפעם השנייה ברציפות, בלי תחרות רצינית. הקרואטית שלחה את הדיסקוס למרחק של 69.21 מטרים בזריקה היחידה בה לא פסלה, וזה הספיק לה כדי לנצח. מלינה רובר-מישו הצרפתיה סיימה עם הכסף בזכות זריקה ל-66.73 מטר, כאשר את הארד קטפה הקובנית דניה קבאיירו עם 65.34 מטר.
מוקדמות קפיצה במוט - נשים
נקבעו 12 העולות לקרב על המדליה במקצוע שהדהים את איצטדיון האתלטיקה רק אתמול, כשהגברים קפצו אל הזהב. את הגובה הדרוש להעפלה לגמר - 4.60 מטרים - עברו שבע קופצות, בראשן אקטריני סטפנידי מיוון, שקפצה פעם אחת וקטפה את הכרטיס לגמר. 5 מתחרות נוספות הצטרפו לרשימת העולות אחרי שעברו גובה של 4.55 מטרים.
מוקדמות 5,000 מטרים - נשים
ארבעה ימים אחרי שניפצה את שיא העולם ב-10,000 מטרים, עם קיזוז של לא פחות מ-14 שניות, אלמאז איאנה התייצבה למוקדמות בחצי המרחק, כשהיא פייבוריטית לזכות בסוף הדרך בעוד מדליית זהב. האתיופית עשתה היום את העבודה שלה בצורה מושלמת, כשהעפילה לגמר מהמקום הראשון עם זמן של 15:04.35 דקות. בת ארצה סנברה טפרי עלתה מהמקום השני עם 15:17.43. שיא העולם - היעד הבא של איאנה - עומד על 14:11.15 דקות ושייך לטירונש דיבאבה.
מוקדמות 100 משוכות, נשים
בהיעדרה של סאלי פירסון האוסטרלית, ארצות הברית שלטה במקצים המוקדמים בריו. בריאנה קולינס קבעה את הזמן המהיר ביותר בין 24 האצניות שהעפילו לחצי הגמר כשחצתה את קו הסיום ב-12.54 שניות, כאשר קריסטי קסטלין רשמה 12.68. גם ניה עלי, אמריקנית נוספת, הייתה בין המהירות עם זמן של 12.76.
מוקדמות 1500 מטרים, גברים
שני קנייתים - רונלד קוומוי ואסבל קיפרופ - היו בין 18 הרצים שהעפילו לגמר, וגם אתיופי אחד עשה זאת (דוויט וולדה). עם זאת, מי שקבע את הזמן הטוב ביותר במוקדמות היה בכלל צ'כי, יאקוב הולושה, שעשה זאת עם זמן של 3:38.31.