שחר פאר מול פלאביה פנטה, ראש בראש

הישראלית תנסה להעפיל לשמינית הגמר במלבורן. הדרך לשם עוברת דרך ניצחון על האיטלקיה, אשר מוליכה עליה 2:3 במאזן הפנימי אך הפסידה לה בשני המשחקים האחרונים. המפתחות והמומחים בפנים

לירון בכר
לירון בכר

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

שחר פאר תחפש הלילה (בין שישי לשבת) מקום בשמינית גמר אליפות אוסטרליה כשתתמודד מול פלאביה פנטה האיטלקיה שמוליכה עליה 2:3 במאזן המפגשים בין השתיים, המשחק יערך בסביבות 6 בבוקר ב-"הייסנס ארינה". השתיים מכירות מצויין אחת את השניה עוד מהתקופה בה התאמנו ביחד בתחילת 2008 באקדמיית הטניס של גבריאל אורפי וקונצ'יטה מרטינז בספרד. לשתיים סגנון משחק דומה שכולל טניס אגרסיבי מהקו האחורי וגם יכולת להתקיף ולבוא לרשת ברגע המתאים.

היתרונות של פנטה: פורהנד יציב יותר ומשחק רשת יעיל, האיטלקיה מדורגת שניה בעולם בדירוג הזוגות (משתפת פעולה עם ג'יסלה דולקו) מה שתורם למשחק הרשת שלה.
היתרונות של פאר: בקהנד יציב, אגריסיבית מאוד בשנה האחרונה מאז שהחלה לעבוד עם קרייג קרדון.

המפגשים בין השתיים
2010, ניצחון לפאר בסיבוב השלישי של אליפות ארה"ב 4:6, 4:6
2010, ניצחון לפאר בסיבוב השלישי באינדיאן וולס 4:6, 7:6, 1:6.
2009, טורניר הובארט, סיבוב 2, פנטה מנצחת את פאר 2:6, 6:7
2008, טורניר טוקיו, סיבוב 2, פנטה מנצחת את פאר 4:6, 4:6
2007, טורניר בנגקוק, רבע גמר, פנטה מנצחת את פאר 6:3, 4:6, 2:6.

ליאור מור, קפטן נבחרת הפדרציה, אמר: "אני חושב ששחר עשתה עד כה באוסטרליה שני נצחונות משכנעים, היא יכולה לנצח את פנטה שהיא שחקנית מאוד מוכשרת. המפתח מבחינת שחר יהיה לשמור על יציבות לאורך זמן בלי נפילות ומצד שני לנצל את הנפילות במשחק של פנטה שידועה כשחקנית אגרסיבית מאוד מהקו האחורי. פאר תצטרך להיות אגרסיבית יותר ממנה".

תומר דאנק, מאמן נבחרת הפדרציה ובן זוגה של פאר הוסיף: "שחר ניצחה אותה בפעמיים האחרונות. יצא לי לראות את הניצחון האחרון בארה"ב בו שחר שיחקה את הטניס הכי טוב שלה. אני מאמין שזה גם משהו שייתן לה יתרון, היא תצטרך להיות מאוד יציבה וסבלנית, ולחכות לרגע המתאים כדי לתקוף. מבחינת עוצמה פנטה לא חובטת בכדור ברמות של האחיות וויליאמס וקלייסטרס, לכן לשחר יש את היכולות להתמודד איתה. אסור לשחר להיות דפנסיבית כי ככה יהיה לה קשה היא צריכה לחכות לכדור המתאים כדי להפעיל עליה את הלחץ. מחכה לשחר משחק מאוד קשה כי פנטה נמצאת בכושר טוב אבל אני מאמין שזה אפשרי".