העונה המדהימה של דיא סבע ואמדספור בטורקיה המשיכה גם אמש (שבת), והפעם הישראלי סיפק שער ניצחון אדיר בדקה ה-84 בדרך ל-1:2 גדול על סמסונספור - מה שהעלה את קבוצתו לפחות זמנית למקום הראשון בטבלת הליגה הטורקית.
בסיום מאמנו
בסניק האסי הילל ואמר: "אנחנו חייבים להגיד תודה לדיא סבע על השערים המדהימים שהוא כובש. הוא תמיד כובש שערים יפים ואני מקווה שזה ימשיך ככה. חייבים להתעכב עליו, הוא כבש שער מדהים, כל שער שלו הוא שער מדהים - הוא פשוט לא כובש שערים רגילים. אני שמח מאוד".
גם בתקשורת בטורקיה מהללים את הישראלי שכבש את השער החמישי שלו בתשעה משחקי ליגה העונה. "סמסונספור אולי חשבה לעצמה - מה עשינו לא בסדר שספגנו?! אבל סבע ידוע בדיוק במהלך שהוא כבש דרכו. הוא לקח את הכדור ברגל שמאל, חתך לאמצע ושלח אותו לפינה הרחוקה", אמרו ב-TV 55, "זה היה ברור שזה יגמר בשער, לא סגרו אותו, שחקני ההגנה הלכו אחורה והשאירו לו את השטח. זה סימן ההיכר של הישראלי".
"סבע כבש את אחד משערי העונה", אמרו ב-İlke TV, "הסיבה שזה היה כל כך יפה היא הטכניקה שלו, והרוגע שלו. זה מאוד מרשים, הוא כל כך קר רוח. ברגע כל כך מתוח, לבעוט בצורה כל כך נקייה זה ממש לא פשוט. זה היה שער אדיר".
סבע קיבל שבחים מטורפים ויוצאי דופן כאשר כתב Beinsport אלי פראחבות טען: "הוא כבש שער פשוט מטורף. אני אמרתי את זה כבר - הוא המראדונה של אמדספור".
גם העיתונאי
עלי פיקרי אישק התלהב, ואמר: "תהיה בטוח שבאותו רגע הוא גם הסתכל לשוער ישר בעיניים. הוא לא ויתר גם על זה. תהיה בטוח שבאותו רגע הוא גם הסתכל לשוער ישר בעיניים. הוא לא ויתר גם על זה. זה היה כאילו הוא אומר לשוער: 'תראה אחי, אני שם את הכדור בפינה הזאת. קדימה, תעשה מה שאתה יכול'. והשוער פשוט היה חסר אונים. הוא הסתכל על מה שקורה לו מתוך עצב וחוסר אונים מוחלטים".
"אחרי שספג את השער, התגובה הראשונה של השוער המסכן הייתה ממש למחות כלפי עצמו וכלפי החברים שלו, כאילו לומר: 'אחי, איך אתם נותנים לאיש הזה לקבל כאן את הכדור?',", המשיך, "האיש הזה כאילו מודד הכול במטרים. כמו ברומטר, כמו מד רוח, הוא מחשב הכול - את הסיבוב של הכדור, לאיזו מהירות בקמ"ש הוא יגיע, מאיזה מרחק הכדור ישנה כיוון ובאיזה רגע הוא יפגוש את הרשת בבת אחת. זה שחקן שיודע את כל הדברים האלה, שחקן מנוסה..."