אוראל דגני: "לא רציתי לעבור לבית"ר מהפועל"

צפו בבלם מדבר ב-"5 באוויר - חדר החדשות": "בדיעבד, לא הייתי עושה את זה. עומר פרץ? מוח כדורגל"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

מה היעד הבא? אוראל דגני בילה את העונה האחרונה, בצורה דיי מוצלחת במדי הפועל פתח תקווה, כאשר היה שותף לעונה נפלאה של המלאבסים ששבו לליגת העל וסיימו את העונה בפלייאוף העליון. כעת, נראה כי הוא בדרך להרפתקה חדשה, בגיל 37. הבלם סיפר על שעובר עליו בשיחה עם "5 באוויר - חדר החדשות".

ראשית, סיכם בקצרה את השנתיים האחרונות שלו במדי הפועל פתח תקווה והפועל חיפה: "בשתי העונות האחרונות עשיתי עונות מצוינות עם הקבוצות שלי, פלייאוף עליון. מרגיש עדיין מצוין בגוף שלי, יש לי עוד הרבה מה לתרום".

על כך שהפועל פ"ת לא צפויה להמשיך איתו: "פציעות ברוך השם כמעט ולא היו לי, החסרתי אולי שבועיים כל העונה הזו שזה משהו זניח. פ"ת עדיין לא נתנו לי תשובה מלאה שלא רוצים, אבל בהרגשה זה נראה שלא רוצים. כולם מסתכלים רק על הגיל בארץ שלנו, זה לא משהו חדש, אני חווה את זה מגיל 35. כל שנה לחכות לאופציות השניות ולראות מה קורה עם הצעירים ואז מחתימים את הוותיקים. זה לא רק אצלי, זה קורה בכל הליגה. חושב שיש לי עוד הרבה מה לתרום, מדברים יותר מידי על צעיר, צעיר, צעיר. מכבד אבל פחות מבין את זה". 

האם ימשיך בליגת העל? דגני ענה: "אני מאוד הייתי רוצה לסגור בקבוצה בליגת העל אבל כרגע אין לי הרבה אופציות. בלאומית יש לא מעט קבוצות שמתעניינות ורוצות אותי אבל אני חושב שאני עוד יכול לשחק בליגת העל ומרגיש פספוס לרדת ללאומית. מקווה שבקרוב תהיה לי הצעה בליגת העל ואם לא אמשיך ללאומית, יש לי עוד הרבה מה לתרום".

על היום שאחרי: "לאורך כל הקריירה שלי מאוד ידעתי לשמור על הגוף ויודע מה צריך שחקן כדורגל. הייתי רוצה ללכת אולי לכיוון השחקנים הצעירים יותר, גילאי 10-16, לבנות איתם את הגוף. אני יודע לעשות את זה בצורה מצוינת, יש לי מאמן שהדריך אותי כל הקריירה, מבחינת כוח, אתלטיקה ומה שצריך. שרון אוחיון. חושבים אולי לעשות את זה יחד".

לאחר מכן, דגני סיפק מונולוג בלתי-רגיל על התחושות שקיבל מהבוז מאוהדי הפועל ת"א: "זה הפריע, לא כיף שאני מקבל חולצה על 400 הופעות בליגת העל ומקבל בוז כזה חזק אבל ידעתי שזה מה שיקרה, זה כי עברתי ליריבה מאוד גדולה שלהם. אם אני חוזר אחורה זה בכלל לא מה שרציתי לעשות, לא תיכננתי לעשות את זה, חשבתי שכל הקריירה אהיה בהפועל, אבל הניסנובים חשבו אחרת והייתי צריך לדאוג למשפחה, לא קיבלתי שלושה חודשים משכורת. כשקבוצה אחרת רוצה אותך ומתאבדת עליך אז לפעמים אתה לוקח את זה. אם היית מחזיר אותי אחורה לא יודע אם הייתי עושה את זה או לא, כי אני מאוד אהבתי את הפועל ויודע כמה פגעתי באוהדים האלה. אנחנו מתכננים תוכניות והן לא תמיד עובדות כמו שאנחנו רוצים. מבין את שריקות הבוז והכל, מקבל באהבה. זה מועדון שאני מאוד ומחובר אליו, גם אם פגעתי אני יכול להגיד שאני מצטער".

לסיום, התייחס דגני למאמנו בעונה האחרונה שנחשב לאחד השמות הבולטים כיום בכדורגל הישראלי, עומר פרץ: "הוא משהו מאוד מאוד מיוחד, בן אדם מאוד טוטאלי למקצוע. הוא עובד בצורה מטורפת ויודע להראות את מה שהוא רוצה על המגרש. הוא בטופ, מוח כדורגל. הוא יודע יחד עם אנשי הצוות איך לתקוף את היריבה, מהן החולשות והחוזקות, איך לעשות את זה, להראות על המגרש. אלו דברים מאוד לא פשוטים. אם לוקחים עונה שלמה הוא פגע ב-90% מהמשחקים מה צריך לעשות, הוא מראה את זה על המגרש. הוא יודע לנהל קבוצת כדורגל ברמה מאוד גבוהה".