לא שקט בין המנהלת לארגון השחקנים והסאגה בין שני הצדדים נמשכת גם הערב (שלישי), כשהמנהלת נערכת לשביתת שחקנים.
בהודעת המנהלת המלאה נכתב: לפני זמן קצר הסתיימה פגישה בין ניר אלון, יו״ר ארגון השחקנים לבין יניב לוי, דירקטור בליגת ווינר סל ויו״ר אגף ההסברה, הדוברות והפרסום בהסתדרות המתווך בין הצדדים. למרות שהליגה פעלה בלב פתוח ונפש חפצה, ומתוך רצון כן לקדם פתרון, לצערנו הארגון ממשיך בהתנהלות שאינה עולה בקנה אחד עם טובת הקהל, השחקנים והקבוצות, ואינה עומדת בהתחייבויות שנקבעו בין הצדדים בהסכם שנחתם ביולי 2025".
עוד הוסיפו: "ליגת ווינר סל מבקשת להדגיש כי השחקן הישראלי מהווה עוגן מרכזי ומשמעותי בפעילות הליגה. בהתאם לכך, הליגה פועלת לאורך שנים לשיפור מתמיד במעמדו, בתנאיו ובהתפתחותו המקצועית, מגמה שבאה לידי ביטוי באופן מובהק בשנים האחרונות. במיוחד על רקע התקופה המורכבת, בה הליגה משקיעה מאמצים אינטנסיביים להשיב את המשחקים לפעילות סדירה ולהבטיח את המשך העונה עבור אוהדי הכדורסל בישראל, מצער כי ארגון השחקנים בוחר לנקוט בצעדים העלולים לפגוע בהמשך קיום הליגה דווקא ברגעים קריטיים אלה ובכך לפגוע בקהילת הכדורסל כולה".
אכן אכן תתקיים שביתה מצד השחקנים, במנהלת פנו לקבוצות וסימנו מספר פתרונות וצעדים אפשריים.
סגלים חלופיים: הקבוצות יתבקשו לרשום למשחקים שחקנים שאינם שובתים, לרבות שחקני נוער וחיילים.
השעיית "החוק הרוסי": בשל היעדרות השחקנים הישראלים, המנהלת לא תעמוד על החובה לשיתוף שחקן ישראלי על הפרקט בכל רגע נתון, וחובה זו תושעה זמנית.
סנקציות כספיות: המנהלת הבהירה לקבוצות כי היא אינה צד ליחסי העבודה, ולכן כל קבוצה רשאית להחליט על עצירת שכר או סנקציות כלפי שחקנים שיפרו חוזה וישבתו.