אופל גרנדלנד החדש במבחן: הברווזון שהפך לברבור

דור שני לאופל גרנדלנד מנסה שוב את מזלו בשוק הישראלי, הפעם עם עיצוב מודרני ומכלולים משופרים שלפחות על הנייר הופכים אותו לעסקה אידיאלית למשפחה - האם זה המצב גם במציאות?

עמית מרצ'לי
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: עמית מרצ`לי
צילום: עמית מרצ`לי
שנה גודל פונט א א א א

גם כשהוצע בישראל עם יחידת הנעה פלאג-אין היברידית חזקה ומתקדמת, האופל גרנדלנד בדור הראשון לא הצליח להתבלט ולגרום לכם, הישראלים, להתמסר ולהצביע ברגליים. ההשוואה לאחות מבית, פיג׳ו 3008 המרשימה והמאובזרת ממנו, תמיד הייתה בעוכריו, כשהוא ממוצב נמוך יותר תדמיתית ואסטרטגית בהיצע של סטלנטיס.

הדור הראשון הושק בשנת 2017 כשהעיצוב, כיאה לאופל של אותן שנים, היה אפרורי הן מבחוץ והן מבפנים ובמותג הבינו, גם אם באיחור, שהדור השני חייב לנער את התדמית הבעייתית ולפנות למי שלא חשב לקנות אופל מעולם. התשובה הגיעה בשנה שעברה, ועל פי הנתונים היבשים, היצרן הצרפתי-גרמני עולה להתקפה כשכל הקלפים על השולחן - מבלי לחסוך בדבר. האם זה יגרום לכם לבחינה מחודשת של טיב ההצעה?

תקציר
עיצוב ותא נוסעים: שפת העיצוב החדשה של אופל נאה ומושכת מבטים, במיוחד בצבע של רכב המבחן. תא הנוסעים עבר קפיצת מדרגה, והוא איכותי ונעים למראה. המרווח מכובד למשפחה.
איכות נסיעה ואבזור: כיול המתלים קשיח, אך פחות ממה שהייתם מצפים מאופל. בידוד רעשי הרוח מוצלח, בידוד רעשי הכביש קצת פחות. רשימת האבזור ארוכה מהמצופה ברמת המחיר הזו.
ביצועים והתנהגות: יחידת ההנעה מספקת ביצועים טובים, אך לא מסחררים. התנהגות הכביש בטוחה והיכולת הדינמית הכללית מספקת.
למי מתאים: לכל מי שמחפש SUV איכותי ומאובזר היטב, ועדיין מוקדם עבורו לעבור לעידן החשמלי.
מחיר עדכני למועד המבחן: מ-187 אלף שקל (רכב המבחן: 207 אלף שקל).

לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!

אופל גרנדלנד החדש, הוא באמת “גרנד“ יותר מהדור הקודם
אופל גרנדלנד החדש, הוא באמת “גרנד“ יותר מהדור הקודם
עיצוב ותא נוסעים
הגרנדלנד בדור השני מתייצב עם עיצוב חדש לחלוטין, המיישר קו עם שפת העיצוב החדשה של אופל תוך שימוש נרחב בתאורה, לרבות בלוגו המותג. החזית המוחצנת, חתימת האור הדקיקה, הגריל המושחר וחישוקי "19 יוצרים מראה מרשים עם נוכחות בולטת הרבה יותר מזו האפרורית של הדור הקודם, ובמיוחד בצבע הברונזה הרשמי של הדגם.

ממדי המכונית צמחו במספר סעיפים, הבולטים שבהם: בסיס גלגלים שגדל ב-11 ס"מ ורוחב שגדל ב-6.5 ס"מ. גם בתא הנוסעים נרשמה קפיצת מדרגה משמעותית - מאיכות החומרים ועד להרכבה והתחושה הכללית העשירה, ״סמי-פרימיום״ אם תרצו. המסך המרכזי ביחס תצוגה לא שגרתי, צר ומוארך, נפרש על פני "16 מכובדים, ותצוגה עילית רחבה משלימה את לוח המחוונים שממוקם מול עיני הנהג. פתחי המיזוג אגב, ממוקמים במפלסים מעט מוזרים וגם כיוונם דורש הסתכלות מעמיקה.

ממשק ההפעלה של מערך המולטימדיה רווי בתפריטים ואייקונים קטנים שדורשים מספר לחיצות כדי לבצע פעולה רצויה. לפחות מתחתיו מוצב סט כפתורים פיזיים לנושאים קריטיים כמו בקרת אקלים. מושב הנהג נוח במיוחד ומציע שפע של אפשרויות כוונון - כולל ניפוח כריות הצד ב-10 דרגות שונות. פייר, התרגשנו. לעומת זאת, פחות התלהבנו משדה הראייה שנפגע בגלל קורה A עבה שגוזלת שטח קריטי.

במושבים האחוריים תמצאו מרווח מכובד למשפחה, וברמת הגימור הנבחנת הם גם מחוממים. עוד תמצאו משענת יד עם מחזיקי כוסות ויציאות מיזוג. תא המטען בנפח 550 ליטר נדיב בגודלו ומציג מפתח רחב ורצפה שטוחה, אם כי סף ההעמסה מעט גבוה לטעמנו. מתחתיו תמצאו גלגל חלופי – הידד!
תא נוסעים חדש לגמרי, איכותי ומאובזר יותר
תא נוסעים חדש לגמרי, איכותי ומאובזר יותר
מושבים קדמיים נוחים מאוד ובגרסת GS גם מאווררים ועם מערכת עיסוי
מושבים קדמיים נוחים מאוד ובגרסת GS גם מאווררים ועם מערכת עיסוי
איכות נסיעה ואבזור
כיול המתלים בגרנדלנד החדש מכוון לצד הנוקשה, אך פחות ממה שהייתם מצפים ממותג בעל אופי גרמני כמו אופל. בעיר, ההתמודדות עם שיבושים קטנים-בינוניים טובה בסך הכול; על שיבושים גדולים תיתכן חבטה. מחוץ לעיר הרכב שומר על יציבות גבוהה, ורק מעברי כביש חדים יועברו בצורה פחות מלוטשת. בידוד רעשי הרוח טוב, אך רעשי כביש חודרים באופן יותר מורגש וניכר כי פחות ניתן דגש לסעיף הזה.

גרסת הכניסה Edition, פחות מרשימה למראה אך כולל רשימת אבזור מכובדת כמו למשל מסך מרכזי "10, חיישני חנייה היקפיים, מצלמה אחורית 180 מעלות, כניסה והנעה ללא מפתח, חימום מושבים קדמיים ולהגה, דלת תא מטען חשמלית, תאורת לד קדמית ואחורית וחישוקי "19. רכב המבחן, ברמת גימור GS, משפר את המראה החיצוני ומעשיר את האווירה בפנים עם תצוגה עילית, מצלמות 360 מעלות, משטח טעינה אלחוטית, מסך מרכזי "16, מושבי עור נאפה מחוממים ומאווררים, מתכווננים חשמלית כולל פונקציית עיסוי, תאורת אווירה, גג שמש פנורמי, חלונות כהים מאחור, גג בצביעה שחורה ופנסי מטריקס לד.

מפרט הבטיחות בגרסת הכניסה כולל את כל המערכות המקובלות, כולל בקרת שיוט אדפטיבית וברמת הגימור GS מתווספות התרעה על רכב בשטח מת, עמעום אור גבוה אוטומטי ומערכת שמירה על מרכז נתיב. תפקוד המערכות, כמו ביתר דגמי סטלנטיס, הוא מהטובים שפגשנו.
מרווח טוב מאחור ובגרסה המאובזרת המושבים הקיצוניים גם מחוממים
מרווח טוב מאחור ובגרסה המאובזרת המושבים הקיצוניים גם מחוממים
תא מטען נדיב בנפח 550 ליטר, ויש גם גלגל ספייר מתחת לרצפה
תא מטען נדיב בנפח 550 ליטר, ויש גם גלגל ספייר מתחת לרצפה
ביצועים והתנהגות
יחידת הכוח החדשה של הגרנדלנד כוללת מנוע 1.2 טורבו עם מערך היברידי מתון (48V), בהספק כולל של 145 כ"ס, המשודך לתיבה דו-מצמדית חדשה עם 6 הילוכים. הכוח עובר לגלגלים הקדמיים, וההאצה ל-100 קמ"ש אורכת 10.2 שניות. בפועל, יש די והותר כוח לשימוש יום-יומי, כולל עקיפות שמבוצעות בביטחון.

העברת ההילוכים בתיבה חלקה, אך לעיתים מעט הססנית בזינוקים. אין כאן תחושת דחף חזקה כפי שהתרגלנו ביחידות הנעה חשמליות או פלאג-אין, אבל בהורדת הרגל מהמצערת, מופעלת בלימה רגנרטיבית מתונה שמטעינה את הסוללה הקטנה. בשיוט או במהירויות נמוכות המנוע החשמלי נכנס לפעולה ותורם מעט לצריכת הדלק. תחת עומס, המנוע שומר על רמת רעש סבירה בהחלט.

במקטעים דינמיים הרכב מציג אחיזת כביש גבוהה ותגובה צפויה בפניות, כמעט ללא רכינה בהתחשב בגובה המרכב. ההגה בעל משקל טוב והשלדה משרה תחושת יציבות. תגובת הבלמים טובה, אם כי לעיתים דורשת לחיצה חזקה מהמצופה. לסיכום, ניכר שהפלטפורמה תוכננה להתמודד עם יחידות הנעה חזקות יותר מזו שמוצעת בישראל כרגע.

צריכת הדלק הממוצעת לאורך ימי המבחן עמדה על 10 ק"מ לליטר - נתון לא מרשים, במיוחד בעידן הנוכחי. בשיוט רגוע ניתן לשפר מעט את התוצאה, אך בנסיעות עירוניות היא עלולה להיפגע עוד יותר.
היי תראו, יש מסך מגע גדול אבל גם כפתורים פיזיים לבקרת האקלים
היי תראו, יש מסך מגע גדול אבל גם כפתורים פיזיים לבקרת האקלים
באופל השקיעו בתאורה החיצונית גם מאחור
באופל השקיעו בתאורה החיצונית גם מאחור
סיכום
אופל גרנדלנד החדש הוא רכב פנאי ראוי, שהצליח להרשים אותנו כבר בקילומטרים הראשונים. הוא זוכה לעיצוב מושך מבטים (כן כן, גם אנחנו התפלאנו), תא נוסעים משודרג ומאובזר היטב, מרחב פנימי המתאים למשפחה והתנהגות כביש טובה מאוד. מן העבר השני, בידוד הרעשים יכול היה להיות טוב יותר, ולא היינו מתנגדים ליחידת הנעה חזקה ומחושמלת שתשפר גם את הביצועים וגם את צריכת הדלק (בעתיד צפויה הנעת פלאג-אין חדשה). בשורה התחתונה ולמי שמחפש רכב פנאי משפחתי בוגר ומגובש, שווה בהחלט לעשות סיבוב על הדגם החדש לבית אופל - ייתכן מאוד שתופתעו לטובה.