פורצות דרך: ליגיונריות הכדורעף בראיון
מיוחד. שש שחקניות ישראליות בחו"ל מדברות על החלום, האתגרים וההצלחה
הכדורעף הישראלי ממשיך לצמוח בזירה הבינלאומית, כשהעונה שש שחקניות צעירות ומוכשרות פורצות דרך בליגות האירופאיות. ולריה גמנוביץ', פולינה מאליק, עמית קימל, שיראל גנאח, אלה סעדה ואייב קירשנבאום מייצגות את ישראל בגאווה בצרפת, איטליה, גרמניה, פורטוגל, יוון וסלובניה.
בראיונות מיוחדים, הן חושפות את האתגרים של משחק בסביבה חדשה, מספרות על ההבדלים המקצועיים והתרבותיים ומשתפות בציפיות ובתקוות שלהן בזירה הבינלאומית.
ולרי גמנוביץ', צרפת
"זו עונה שניה שלי בליגה הראשונה בצרפת ונשארתי באותה הקבוצה ועם אותו המאמן, אז אם לומר את האמת - לא היו הרבה הפתעות הפעם כי כבר ידעתי והייתי מוכנה משנה שעברה", מספרת גמנוביץ'. "אבל מה שכן ניתן לומר זה שלפני תחילת הליגה יש הרבה משחקי אימון - גם מול קבוצות ממדינות שונות, ולדעתי זה מאוד חשוב ומכין גם נפשית וגם טכנית בצורה הטובה למשחקי הליגה".
ההכנה המנטלית היא חלק מרכזי בהתפתחותה: "הכי חשוב להישאר חזקה בראש, אני עושה הרבה עבודה מנטלית, ועובדת עם אנשי מקצוע מעולים כדי שזה יקרה. וכמובן תמיד להיזכר במטרות אישיות ולהמשיך לדחוף קדימה כל הזמן".
"מבחינה אישית אני מצפה מעצמי לעבוד קשה כל הזמן, להרוויח את המקום שלי בהרכב הראשון ולצבור כמה שיותר ניסיון על המגרש, להתקדם ולהתחזק מבחינה מנטלית וטכנית כמובן. מבחינה קבוצתית אני מצפה מאיתנו לעבוד כל הזמן בגבולות היכולות כי ככה מתקדמים, דרך עבודה קשה, להיות יחד תמיד - גם בעליות ובמיוחד בירידות".
פולינה מאליק - נארקונונן וולי מלנדוגנו, איטליה"הגישה שלי למשחק לא השתנתה בהרבה מאז שאני משחקת באירופה", מספרת מאליק. "ההכנה נשארה אותו הדבר אם זה למשחקים או לאימונים ואני רואה את המשחק כמשהו מעבר לרק משחק אלא קריירה ודרך חיים".
היא מדגישה את ההבדלים המקצועיים: "ההבדל המשמעותי בעיניי הוא גודל הצוות שמקיף את הקבוצה. מספר האנשים שעובדים סביב אותן 12/14 בנות תמיד מגיע ל-10 אנשים ויותר וזה משהו מאוד חשוב בעיניי"
"הלקח המשמעותי שלמדתי מהניסיון באירופה הוא להיות שמח בחלקך ותמיד להישאר נאמן ואמיתי עם עצמך. המטרה הבאה שלי היא לעשות את הכי טוב שאני יכולה ואני אשיג אותה דרך אמונה עצמית ועבודה קשה".
עמית קימל - נווארו סטראובינג, גרמניה
קימל מתרשמת מההכנה המקצועית לעונה: "אירופה היא יבשת פתוחה ואין גבולות בין מדינה למדינה, אז בסופי שבוע היינו נוסעות לטורנירי הכנה מול קבוצות ממדינות שונות, (שוויץ, אוסטריה, והונגריה) מה שהפך את ההכנה לעונת המשחקים הרישמים 'לקלה יותר' ואת הגיבוש בין הבנות לטובה ומשמעותית יותר."
"כאן בגרמניה התרבות של הקהילה היא מאוד חזקה", ממשיכה קימל, "יש במקום מנהגים ומסורת שאוספים המון קהל שבא לעודד. למשל שתיית הבירה והתלבושות המסורתיות של חבל הבוואריה זה משהו מקובל, ונהוג שכך אנשים באים לעודד ולתמוך בקבוצה. אני בטוחה שזאת הולכת להיות חוויה חדשה ומרגשת בשבילי."
לגבי המטרות האישיות: "הציפיות שלי מהעונה היא לסיים אותה טובה יותר ומנוסה יותר גם מבחינה פיזית וגם מבחינה מנטלית. השנה אני משחקת בקבוצת נאוורו שהיא חלק מליגת הבונדסליגה-פרו השנייה בגרמניה והמטרה היא לסיים במקום הראשון ולהעפיל בעונה הבאה לליגה הראשונה".
"האתגר המשמעותי ביותר עבורי העונה הוא להציג תצורת משחק בוגרת יותר ומנוסה יותר עם כל הידע שרכשתי במהלך השנים ובעיקר בקיץ האחרון בקמפיין עם נבחרת הנשים. כדי לעמוד באתגר הזה אני מתכוונת לשמר אימוני חדר כושר טובים, לעמוד באתגרים שהמאמן יציב בפני באימון. למדתי שהאנרגיה הישראלית והחוסן שלנו מביאים שחקניות בוגרות יותר ובשלות יותר ובהיבט הזה אני רוצה לתרום לקבוצה בשמירת רמת אנרגיה גבוהה בתוך האימון ובמשחקים יחד עם הקבוצה כולה".
שיראל ג'נאח - קלאב קאיירוש, פורטוגל
"אתגרי משחק הכדורעף במדינה אחרת נותנים לי את הדחף להשתפר ולעבוד עוד יותר קשה - להכיר את עצמי כל פעם מחדש מזווית שונה עם אנשים שונים ותרבויות שונות, דבר שאני מאוד אוהבת. התחלות חדשות תמיד מרגשות אותי", מספרת ג'נאח.
לגבי הציפיות מהעונה: "אני בעיקר רוצה לקבל, להכיל, לחבק את מה שקורה סביבי הכוונה להישאר עקבית, חדורת מטרה ובעיקר להישאר חיובית ולמצוא פתרונות לכל הבעיות שיפתיעו בדרך. מבחינה קבוצתית - אני מצפה מהקבוצה שלי כמו שאני מצפה מעצמי - לעבוד קשה, ביחד בהרמוניה עם חיוך רחב על הפנים שלעולם לא ירד, ואני חושבת שאנחנו מאוד יכולות להפתיע העונה ולהראות ביצועים מדהימים!"
האתגר המשמעותי ביותר עבורה הוא המצב בארץ. "האתגר הגדול ביותר שאני צופה הוא הקושי להתמודד עם מה שקורה בארץ ואיך זה ישפיע עלי כשהמדינה שלי והמשפחה שלי עוברים את כל הקושי הזה בארץ, הלחצים הבלתי פוסקים הפחד ששורר סביבם בכל הזדמנות ובעיקר בעצב שלא נגמר למשפחות אשר איבדו את יקיריהן. ההתמודדות לא תהיה קלה אבל יש לי משפחה וחברים שתמיד מרגיעים ורואים את הצד הטוב בכל סיטואציה".
אלה סעדה - AO לאמיה 2013, יוון
סעדה, בעונתה הראשונה באירופה, מתמקדת בלמידה: "זאת העונה הראשונה שאני משחקת בחו״ל כשחקנית מקצוענית ואני רק בתחילת הדרך. בתקופה שלי בקולג׳ים למדתי המון על צורת המשחק האמריקאית ועכשיו אני מנסה להתברג בכדורעף האירופאי."
"למדתי כמה התקשורת עם כל המעטפת מסביבי חשובה, מהחברות לקבוצה ועד ההנהלה והסוכנים. לפעמים התקשורת קצת קטועה בגלל הבדלי שפות. לא פעם נתקלתי במצב שהתקשתי לתקשר והיה צורך במתרגם". היא אומרת.
לגבי המטרות העונה, סעדה מספרת: "המטרה שלי היא להשתפר ולהשתפשף כמה שיותר העונה בליגה היוונית, לקבל יותר חשיפה, ולהגיע לרמה הכי גבוהה שאני יכולה באירופה. זו הזדמנות גדולה בשבילי להתפתח כשחקנית ולשחק בליגות שונות באירופה, אבל כמובן שאני לא שוללת גם לחזור לשחק בארץ".
אייב קירשנבאום - קלצ'יט וולי, סלובניה
"מה שהכי הפתיע אותי עד כה זה בכמה משחקי אימון וטורנירים אנחנו משתתפים לפני תחילת העונה," מספרת קירשנבאום. "זה נותן לנו התייחסות למקום שבו אנחנו נמצאים כצוות ומראה לנו את החוזקות שלנו ומה אנחנו עדיין צריכים לעבוד עליו הן בנפרד והן כיחידה."
לגבי ההסתגלות למקום החדשה היא מספרת: "עד כה ההסתגלות לתרבות וסביבה חדשה הייתה די מינימלית, אנשי הצוות בקבוצה עזרו לי והיו מסבירי פנים עבורי - הצלחתי להיכנס לשגרה של הקבוצה מהר מאוד."
"כקבוצה נשתתף הן ב-Mevza והן בגביע האתגר" ממשיכה אייב, "כך שאנו מקווים לעשות צעדים משמעותיים בתחרויות הללו, כמו גם לזכות גם בגביע וגם באליפות כאן בסלובניה. האתגר הגדול ביותר שאני מאמינה שאתמודד איתו הוא להבין איך להתאים את עצמי מול קבוצות קשות במיוחד, ולהיות יצירתית יותר עם איך אני יכולה להשיג נקודות ולתמוך בחברות שלי לקבוצה."