הושקו 3 בולים חדשים למשחקים הפראלימפיים
השירות הבולאי הנפיק בולים של ענפי הכדור-שער, חתירה וטניס כיסאות גלגלים
השירות הבולאי של דואר ישראל, שאמון על עיצוב והנפקת הבולים הרשמיים של מדינת ישראל, מנפיק שלושה בולים חדשים לכבוד המשחקים הפראלימפיים שמתקיימים בימים אלה בפריז. שלושה בולים מוקדשים לענפי ספורט פראלימפיים: כדור-שער, חתירה וטניס בכיסאות גלגלים.
המשחקים הפראלימפיים הם משחקים מקבילים למשחקים האולימפיים ('פָּרָ' - מהמילה הלטינית 'מקביל'). המשחקים הפראלימפיים הראשונים התקיימו ברומא 1960 והם היוו הגשמת חזונו של פרופ' סר לוודויג גוטמן, רופא יהודי שברח עם משפחתו מפולין עם עליית הנאצים וניהל בית חולים שיקומי בסטוקמנדוויל, אנגליה. גוטמן היה הראשון ששילב את הספורט בכלל ואת הספורט התחרותי בפרט כחלק מתהליך שיקום של חיילים בריטים נפגעי חוט שדרה שהגיעו לבית החולים.
מאז מתקיימים המשחקים הפראלימפיים אחת לארבע שנים, ומ-1988 הם מתקיימים באותה עיר בה מתקיימים המשחקים האולימפיים, באותם מתקנים ובאותו כפר אולימפי ותחת אותה ועדה מארגנת. ישראל הייתה מחלוצות הספורט הפראלימפי הבין-לאומי. בשנות השישים, השבעים והשמונים זכו הספורטאים הפראלימפיים הישראלים, רובם נכי צה"ל בהישגים מרשימים ובמדליות רבות.
במשחקים הפראלימפיים בפריז משתתפים כ-4,000 ספורטאים מתוך כ-180 מדינות. במשך 10 ימים יתחרו הספורטאים ב-22 ענפי ספורט. במשלחת הישראלית צפויים להתחרות 27 ספורטאים ב-10 ענפים.
בול כדור-שער
כדור-שער הוא ענף ייחודי המיועד לספורטאים עיוורים ולקויי ראייה. כל השחקנים משחקים עם כיסוי עיניים כדי להשוות את מגבלת הראייה. המשחק מתבצע על מגרש במידות 18X9 מטרים, והשער ברוחב של כל המגרש - 9 מטרים. בזמן המשחק הקהל נדרש לשקט מוחלט כדי לאפשר לשחקנים לשמוע את הכדור. את ישראל תייצג בפריז נבחרת הנשים שזכתה במקום השני באליפות אירופה 2023 ובמדליית הארד באליפות העולם 2022.
חתירה
ענף החתירה נכנס לראשונה לתכנית המשחקים הפראלימפיים בבייג'ין 2008, ומתחרים בו ספורטאים עם לקויות מוטוריות, עיוורים ולקויי ראייה. ספורטאים בנכות קשה מתחרים בסירות יחיד (גברים ונשים), בסירות זוגיות (ספורטאי וספורטאית בנכות בינונית) וברביעייה עם הגאי (שני גברים ושתי נשים בנכות קלה). התחרות מתבצעת במסלול זהה לתחרות האולימפית למרחק של 2,000 מטר. הספורטאית הישראלית הבולטת בענף החתירה כיום היא מורן סמואל שזכתה במדליית הכסף בטוקיו 2020 ובמדליית הארד במשחקי ריו 2016.
טניס בכיסאות גלגלים
ענף הטניס בכיסאות גלגלים נכנס לתכנית המשחקים הפראלימפיים לראשונה באתונה 2004. בענף זה מתחרים ספורטאים עם מגבלה ולקות בפלג הגוף התחתון בשתי קטגוריות: דרגת ה'אופן' הפתוחה, המיועדת לספורטאים עם מגבלה בפלג גוף תחתון בלבד, ודרגת ה'קוואד', המיועדת לספורטאים עם מגבלה גם בפלג הגוף העליון.
החוקים, המגרש והמחבט זהים לטניס האולימפי, והחוק העיקרי השונה בטניס בכיסאות גלגלים הוא האפשרות לכדור לקפוץ פעמיים בשטח המגרש לפני חבטת ההחזרה. הספורטאי הפראלימפי הבולט של ישראל בעבר היה נועם גרשוני, נכה צה"ל, טייס מסוקי קרב, שזכה במדליית הזהב בלונדון 2012. את ישראל צפויים לייצג בפריז מספר טניסאים בשתי דרגות הנכות.
את שלושת הבולים הפראלימפיים החדשים עיצבה אוסנת אשל והם יהיו זמינים לרכישה החל מתאריך 10/9. על כל בול ערך נקוב.
הנפקת בול רשמי של מדינת ישראל היא אירוע ממלכתי, סמלי וחגיגי, גם בעידן הדואר האלקטרוני והמסרים המיידיים כאשר השימוש היום-יומי בשליחת מכתבים עם בול הולך ופוחת. כיום יש בישראל ובעולם אלפי אספני בולים שמנויים לשירות הבולאי של דואר ישראל, ומקבלים ראשונים את הבולים החדשים, לצד מעטפת 'היום הראשון'.