קובי עוז: השחקן שהוביל למהפך באנגליה
עקף את דה בריינה ומושווה לסידורף. על מאיינו, 19, הג'וקר של סאות'גייט
ה-1:1 של אנגליה מול דנמרק במחזור השני של שלב הבתים ביורו היה הסימן הראשון לכך שהיא לא ממש עומדת בציפיות ממנה. ההתקפה לא ממש תפקדה, ג'ורדן פיקפורד ספג שער מרחוק, אבל החלק המאכזב היה ללא ספק הקישור. ההסבר של גארת' סאות'גייט לכך הותיר את האוהדים האנגלים בהלם: "אין לנו מחליף לקלווין פיליפס, אז אנחנו בודקים דברים שונים".
למי שבמקרה לא עקב אחר הקריירה של פיליפס, מדובר בשחקן שהרשים מאוד בלידס, מה שהקנה לו את המקום בנבחרת אנגליה שהגיעה עד לגמר יורו 2020. מאז, הוא נרכש ע"י מנצ'סטר סיטי, נפצע לתקופה ממושכת, כמעט שלא שיחק וגם בתור מושאל בווסטהאם לא הרבה לקבל דקות. לכן, אפשר להבין למה ההכרזה הזאת של סאות'גייט הייתה די מנותקת, היוותה תירוץ אומלל והכריחה אותו לחשוב יותר על מנת למצוא פתרון.
טרנט אלכסנדר ארנולד נוסה לצידו של דקלן רייס בקישור גם קונור גלאגר קיבל את הצ'אנס אותו לא לקח בשתי ידיים ואז, במחצית ה-0:0 המשמים מול סלובניה, נפל האסימון. סאותג'ייט העלה במחצית את הילד בן ה-19 שהמתין בנימוס על הספסל - קובי מאיינו שמו - והשאר היסטוריה.
מאיינו הוא ההפתעה הגדולה של אנגליה ביורו הנוכחי, בזה אין ספק, אבל מי שצפה במשחקיה של מנצ'סטר יונייטד בעונה החולפת לא ממש נפל מהרגליים. הקשר הצעיר הפך לאחד השחקנים החשובים של השדים האדומים ובין נקודות האור הבודדות שלהם בעונה בה סיימו במקום השמיני בלבד. כל מה שהיה חסר זה אמון מסאות'גייט ואחרי שזה הגיע הוא הפך לפתרון המושלם בקישור האנגלי.
"לפעמים צצים ילדים על המגרש ומבט אחד מספיק כדי להבין שיש להם את המשהו המיוחד ששייך לרמות הגבוהות ביותר. קובי מאיינו הוא אחד מהם", כתב עליו לאחרונה ריו פרדיננד בטור ל-BBC. ואכן, אפשר לראות עד כמה מאיינו יוצא דופן כשצופים בו מטפל בכדור ומביא איתו גלונים של ביטחון ונוכחות לא מובנים מאליהם בכלל בהתחשב בגילו הצעיר ובעמדה שלו.
ביורו הנוכחי, מאיינו השלים 170 מסירות. יותר משחקנים כמו קווין דה בריינה, אילקאי גונדואן וג'מאל מוסיאלה, זאת למרות ששיחק כמות דקות פחותה משמעותית מהשלושה הנ"ל. מלבד זאת, הוא נגע 19 פעמים בכדור בשליש ההתקפי של אנגליה, יותר מהארי קיין, ושלח שלוש מסירות מפתח, אחת פחות מחבריו למרכז דקלן רייס וג'וד בלינגהאם ושוב, בכמות דקות מועטה ביחס אליהם.
למאיינו יש לא מעט מעלות להתפאר בהן. אחת מהן היא היכולת להשתחרר מלחץ עם הטעיות גוף וחוכמת משחק שמוציאות את היריב מאיזון. במקרים רבים הוא קורא את המשחק שני צעדים קדימה ומסכל מסירות מסוכנות ויודע להשתמש ביכולות שלו כדי לבצע לחץ גבוה ולחלץ כדורים באזורים מסוכנים תוך הבנה שיוכל להשתמש באתלטיות שלו כדי לחזור אחורה ולפצות אם ייכשל לעשות זאת.
בחצי הגמר מול הולנד, הוא היה אחד השחקנים הבולטים שעשו את השינוי. סאות'גייט השתמש בנתונים שלו על מנת להיות לפרקים הקשר שיורד אחורה ומנהל את המשחק, מה שלמשל יצר את ההתקפה שהובילה לסחיטת הפנדל של בוקאיו סאקה. בנוסף, הוא יצר את המצב שהסתיים בהצלה של דנזל דומפריז מהקו וגם סיפק את העקב לפיל פודן באחד האיומים המסוכנים על השער ההולנדי.
"כל ההופעות שלו היו יוצאות מן הכלל, במיוחד כשמחשיבים את הגיל שלו. לא היה לנו שחקן כזה בנבחרת עד עכשיו", אמר עליו סאות'גייט אחרי ה-1:2 על ההולנדים. אגב הולנדים, מאיינו גם זכה להשוואה מקלרנס סיידורף, אחד הקשרים הגדולים שידע הכדורגל האירופי, שטען בעצמו: "הוא מזכיר לי את הגרסה הצעירה של עצמי, מבחינת הגוף והתנועה שלו, אבל מה שיש לו ולי מעולם לא היה זו הבגרות עם הכדור בגיל כל כך צעיר".
ביורו הזה לא מעט כוכבים צעירים באו לידי ביטוי: מלאמין ימאל וניקו וויליאמס ועד ארדה גולר והטורניר הזה הוא עוד צעד בהפיכתו של מאיינו לקשר בטופ העולמי. מתחילת השנה השווי שלו בטרנספרמרקט קפץ ב-44 מיליון יורו - הכי הרבה בתקופה - וכרגע הוא ממוקם שישי בטופ בני העשרה בעלי השווי הגבוה ביותר עם 50 מיליון יורו. האם מול ספרד הוא גם יהפוך לאחד השחקנים הצעירים אי פעם שמכניס לרזומה שלו זכייה ביורו?