מקדש כדורסל: האולם המסתמן של הישראליות

הפועל ירושלים ומכבי ת"א צפויות לארח את משחקיהן באירופה בפיוניר. מההיסטוריה העשירה והזכייה של הצהובים בגביע אירופה הראשון, ועד למורכבות בטיסות ודרכי ההגעה למקום

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

המציאות הקשה בישראל מובילה לשינויים בעולם הספורט הישראלי. למעשה, הקבוצות הישראליות בכדורגל ובכדורסל שמשחקות באירופה מצאו את עצמן במצב מורכב, ובו הן נאלצות למצוא אולם "ביתי" חדש מחוץ לישראל על מנת לארח את משחקיהן. באשר להפועל ירושלים ומכבי תל אביב, נראה שההחלטה כבר נעשתה, כאשר גם הפועל תל אביב עשויה ללכת בדרכן.

הקבוצות צפויות לעלות למשחקיהן האירופיים בבלגרד, כאשר האדומים מהבירה ייערכו את ההתמודדויות באולם הפיוניר המיתולוגי, ולא מן הנמנע שגם הצהובים שישחקו בבלגרד גם כן, יעשו כמותם. באשר להפועל תל אביב, היא עוד צריכה להחליט היכן תשחק אך בלגרד היא אחת האופציות המרכזיות וכיוצא בזאת הפיוניר נראה כאפשרות המתבקשת גם מבחינתם. כעת, זה הזמן להכיר את מקדש הכדורסל הסרבי ההיסטורי שעשוי להפוך לבית של הישראליות בתקופה הקרובה.

הפיוניר הוקם ב-1973 ובמהרה הפך לאולם הכדורסל המרכזי בסרביה. יורובאסקט 1975 התקיים בו ובעונת 1976/1977 מכבי תל אביב חגגה על הפרקט שלו כאשר גברה על וארזה בגמר גביע אירופה בדרך לתואר האירופי הראשון בתולדותיה. בהמשך, גם אירועי כדורסל וספורט גדולים נוספים נערכו במקום, כולל חלק מהמשחקים ביורובאסקט 2005.

האולם מכיל 8,000 מקומות, ואף שופץ ב-2019 בעלות מוערכת של כ-2 מיליון יורו במטרה להפוך אותו למודרני, אך בכל זאת שתי הקבוצות הסרביות הבכירות - הכוכב האדום בלגרד ופרטיזן בלגרד, בחרו לאחרונה לארח את כל משחקי היורוליג שלהן בשטארק ארנה שיכול להכיל כ-20 אלף צופים. הצעד הזה, מגיע כמובן מהרווחים העצומים שהשתיים משיגות מהאולם העצום. באשר לכוכב, היא עוד מקיימת במקום את משחקי הליגה שלה.

הפיוניר. מקדש כדורסל (GETTY)
הפיוניר. מקדש כדורסל (GETTY)

בכל אופן, הפיוניר, שב-2016 החל להיקרא על שם שחקן ומאמן העבר שנפטר אלכסנדר ניקוליץ', הפך לאורך עשרות השנים לאחד האולמות החמים ביותר באירופה. הדרך בה בנויים בו היציעים, שנמצאים ממש על הקווים, גורמת לשחקנים להרגיש שהקהל קרוב אליהם יותר מבכל אולם אחר. "זה פשוט מבצר", נכתב לא פעם בתקשורת האירופית באשר למגרש.

מבחינת האוהדים שיהיו מעוניינים לתמוך בישראליות במשחקיהן בבלגרד, יתכן שעליהם יהיה לעבור דרך לא אידיאלית. הרוב המוחלט של הטיסות לבלגרד מבצעות עצירת ביניים, אך נכון לכתיבת שורות אלו יש בכל זאת טיסה ישירה אחת של "Air Serbia" שעוד פעילה כשהמחיר הבסיסי שלה הוא 1,316 ש"ח לשני הכיוונים. מלבד לטיסה הזו, כל יתר הטיסות עורכות עצירת ביניים אחת לפחות.

אז איך מגיעים לפיוניר? מי שיחליט להתייצב לצד קבוצותיו בבירת סרביה, ויבחר להשתמש בתחבורה ציבורית יוכל להגיע בתוך כחצי שעה מתחנת הרכבת המרכזית של בלגרד לאולם. דרך אחת היא לעלות על קו 36 ולהחליף בהמשך לקו 48 או 33. דרך נוספת היא ללכת מעט מחוץ לתחנת הרכבת ולתפוס את קו 40 של הרכבת הקלה המקומית, שתקרב את מי שיעלה עליו מרחק מספר דקות הליכה מהאולם.

(GETTY)
(GETTY)