"לא בעד הענישה הקולקטיבית, יוצרת מרמור"

יו"ר ועדת התקנון של ההתאחדות נתן את דעתו בפני הועדה למניעת אלימות

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
הצטרפו לשידור (אלן שיבר)
הצטרפו לשידור (אלן שיבר)
שנה גודל פונט א א א א

אירועי האלימות הרבים במגרשים בעונה האחרונה והביקורת על כך שבתי הדין לא עושים מספיק על מנת למנוע אותם הובילה להתכנסות של הוועדה הציבורית שהקימה ההתאחדות לכדורגל לבחינת רפורמה בדרכי המאבק בתופעת ההפרעויות במשחקים.

בוועדה שמקיימת בשעה זו את היום השני שלה שותפים פרופסור מיגל דויטש, יו"ר הוועדה וחברה נשיאות בית הדין העליון, כמו גם אפרים ברק, יאיר גלילי ונשיא בית הדין העליון, השופט בדימוס, אמנון סטרשנוב. הצטרפו לשידור בנגן הווידאו למעלה.

עו"ד משה אביבי, יו"ר ועדת התקנון של ההתאחדות לכדורגל, נתן את דעתו על הנושא: "אני חושב שהמצב התקנוני מבחינת הכדורגל ומבחינת החקיקה של הכנסת, יש לנו הרבה מאוד כלים כדי לצמצם את האלימות במגרשים. העבודה הזו לפי דעתה נעשתה, כמובן שאפשר עוד לתקן. השאלה היא עד כמה עוסקים באכיפה של הנושאים האלה וכאן קצת מפספסים, גם במשטרה וגם בקבוצות הכדורגל".

"אני לא אוהב את הנושא של ענישה קולקטיבית. סגירת מגרשים, משחקי רדיוס ללא קהל. אני חושב שברור לכולם שהרוב שנענש לא חטא, וזה יוצר התמרמרות אצל אנשים שמלכתחילה לא היה להם פוטנציאל לאלימות, או לחילופין, יגרום לאנשים פשוט לא להגיע. אנשים פנו לערכי דין בנושא של תביעות ייצוגיות בנושא".

מיגל דויטש הגיב לאמירה זו של אביבי: "אנחנו לא מענישים אוהדים, אנחנו מענישים את הקבוצה וכנזק אגבי, ברור שיש פגיעות סביבתיות. אבל הענישה החזיתית מוכוונת כלפי הקבוצה".

אביבי הגיב בחזרה: "מי שבסוף נפגע מזה הוא אותו אוהד שמשלם ממיטב כספו על מנוי לקבוצתו ואומרים לו 'אתה לא יכול לבוא שבועיים שלושה'. במקרה הטוב מבחינתו הוא צריך לנסוע לחיפה במקום לראות משחק בבלומפילד, זה יוצר הרבה מרמור אצל האוהדים. אני חושב שצריך לצמצם את הכלי הזה אל מול אפשרויות אחרות, שפחות משתמשים בהן. הקבוצות והמשטרה צריכים להגיע למי שחטא ויש היום מספיק אמצעים כדי למצוא את אותם אוהדים שגרמו לנזק".