מנהלת ההצגה: אנג'ל סיטי שובר מוסכמות
הקבוצה הבכירה בארה''ב בבעלות נשים שואפת להיות הרבה מעבר לקבוצת כדורגל
ביום שבת האחרון נפתחה באופן רשמי העונה העשירית של ליגת הנשים לכדורגל בארה''ב, עם שתי שמות חדשים: סן דייגו וויב, ומועדון נוסף שהצליח לעורר הדים, אנג'ל סיטי, שכשמה מגיעה מהעיר לוס אנג'לס. כעת נשאלת השאלה - מה יוצא דופן במרעננת החדשה מעיר המלאכים? אנג'ל סיטי הפכה למעשה לקבוצה המקצוענית הבכירה בארה''ב שמנוהלת ומוחזקת בבעלות נשית.
הישראלית לשעבר והשחקנית המפורסמת, נטלי פורטמן, נמצאת בראש קבוצות משקיעות, שכוללות לא מעט שחקניות נבחרת ארה''ב לשעבר, שהקימו את הקבוצה. רשימת המשקיעות לא מגיעות רק מעולם הכדורגל, כאשר בין שאר ניתן להצביע על אייקוניים כמו סרינה וויליאמס ובילי ג'ין קינג אשר בחרו לקחת חלק בפרויקט השאפתני.
המועדון הצעיר אמנם החל את דרכו המקצועית בכדורגל האמריקאי בצורה חיובית עם ניצחון 1:2 על צפון קרוליינה קוראג', לעיניי 22 אלף צופים וצופות, אך התקדים שאנג'ל סיטי יצרה לא בא לידי ביטוי ברמת המקצוענית, אלא יותר בכל הנוגע להתנהלות מאחוריי הקלעים.
סוגיית השוויון בשכר הפכה לנושא מדובר בכדורגל האמריקאי, ובקבוצה יצרו תוכנית שיווק למשיכת ספונסרים חדשים, שרבים מהם לא השקיעו מעולם בקבוצות ספורט, כדי שיוכלו לתמוך בהגדלת התקציב של הקבוצה. בנוסף, הקבוצה התחייבה לשלם לשחקניות הקבוצה חלק מתוך סך ההכנסות ממכירת כרטיסים, ומתכוונת לספק ייעוץ קריירה לשחקניות ביום שאחרי הכדורגל.
"אנחנו מאמינות בעסק הזה, אנחנו מאמינות שיש לנו ערך" סיפרה בזמנו כריסטין פרס, השחקנית הראשונה שחתמה בשורות הקבוצה על חוזה לשלוש שנים עם שכר בגובה 700 אלף דולר, שהפך אותה לאחת המשתכרות הבכירות בליגה. "לנהל כדורגל נשים לא אמור להיות כמו ניהול של עמותת צדקה, זאת אמורה להיות הזדמנות עסקית, ואני חושבת שזה שונה כאן, זה מרגיש שונה במועדון הזה בצורה משמעותית".
נבחרת הכוכבות שלקחו חלק בהקמת המועדון ובהשקעה הפיננסית נתנו לאנג'ל סיטי את הביטחון כאשר נכנסו לזירה העסקית. ג'סיקה סמית', ראש מערך ההכנסות של המועדון שיתפה בראיון מה קרה במשא ומתן שניהלה מול חברה גדולה על הסכם חסום בתמורה להנחת לוגו החברה על מדי הקבוצה: הציעו לנו מיליון דולר, מחיר מקובל ביחס למה שקבוצות אחרות מקבלות בליגה, אבל מה שחשבתי לעצמי זה: "מה על הם מדברים? נטלי פורטמן הולכת ללבוש את החולצה הזאת", ובסיום השיחות הצליחה סמית' להשיג חסות בגובה 4 מיליון דולר לשנה.
שוויון בשכר הוא איננו הנושא היחיד שאנג'ל סיטי מתכוונת לפעול עבורו, ומטרה נוספת שהקבוצה החדשה שמה לנגד עיניה היא להפוך לכוח חברתי משפיע העיר. עם חברת "Doordash", אנג'ל סיטי הגיעה להסכם חסות אשר במסגרתו 10% מכספי התמיכה יופרשו לקניית רבע מיליון ארוחות עבור נזקקים באזור העיר לוס אנג'לס. עם חברת ההיי-טק השוודית "קלראנה" אנג'ל סיטי יצרה הסכם במסגרתו החברה הסכימה לבנות יותר שטחים ירוקים בעיר.
הניצחון על צפון קרוליינה במחזור הפתיחה היה ספתח אדיר המועדון השאפתני מעיר המלאכים, ואין ספק שהצלחה על הדשא, רק תצליח להביא שמות נוספים של חובבי כדורגל בארה''ב ובעולם להתעניין באנג'ל סיטי, שלא רק מבטיחה, אלא גם עושה מה שהיא יכולה כדי לשנות את כללי המשחק.